Reisinformatie

Reisbeschrijving Raften op de Snake in het noorden van Yukon

De reis begint in Whitehorse de hoofdstad van Yukon. Hier heeft u één volle dag ter vrije besteding. ´s Avonds is er een informatiebijeenkomst en krijgt u alle informatie, u kunt vragen stellen en u ontmoet de andere deelnemers aan deze reis. De volgende morgen reist u als groep per minibus naar Mayo, dat verder naar het noorden ligt. Vandaar gaat de groep per watervliegtuig verder naar Duo Lakes. Het uitzicht vanuit het vliegtuig is formidabel. Na aankomst wordt het kamp opgezet. Daarna is er tijd om de omgeving te verkennen.
De volgende morgen gaat de groep per helikopter verder naar Reptile Creek, waar de raft op u ligt te wachten. Langs de rivier wordt het kamp opgezet.
Op dag 6 staat een dagwandeling door de bergen op de planning. U kunt genieten van de flora en fauna en van de prachtige vergezichten. Verder met de raft komt u uit bij de kalkstenen pieken van MacDonald. Het landschap is spectaculair en leent zich goed voor kortere wandelingen. De Snake is bekend om de heftige stroomversnellingen en verschillende watervallen. U komt er dan ook genoeg tegen.
Op dag 11 staat er weer een dagwandeling op het programma. Dit zal de laatste wandeling zijn door de hoge bergen. Hierna komt de Snake uit in bredere valleien en heuvels. Dit wil niet zeggen dat u in rustiger vaarwater uitkomt. 
De reis eindigt op de plaats waar de Snake uitkomt in de Peel. Hier wordt voor de laatste keer het kamp opgezet. Daarna is het wachten op de helikopter die u weer terugbrengt naar Mayo. In Mayo staat de minibus klaar om u naar Whitehorse te brengen. De reis eindigt met een overnachting in Whitehorse.

Het raften

Raftervaring is niet nodig, wel doorzettingsvermogen, een goede basisconditie en teamgeest.
De totale afstand die per raft wordt afgelegd is ca. 300km, het totale verval is 800m.
Onderweg is er tijd voor wandelingen en fotografie.

Accommodaties

In Whitehorse overnacht u in een middenklasse hotel. Verwacht niet dat dit een luxe hotel is, want die zijn er niet in Yukon. De kamers zijn schoon en netjes en de mensen zijn uiterst vriendelijk.
Tijdens de rafttocht wordt overnacht in ter beschikkinggestelde tenten die de groep zelf meeneemt en zelf dient op te zetten en weer in te pakken. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd.

Benodigde vluchten, extra overnachtingen en eventuele verlenging in Canada & Alaska

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Whithorse. Wilt u langer in Yukon blijven of andere delen van Canada of misschien Alaska bezoeken? Stuur ons uw wensen of bel 010 - 2950126 om uw wensen telefonisch door te spreken. Natuurlijk is het ook mogelijk om bij ons op kantoor uw reis verder uit te werken. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Whitehorse

Aankomst in Whitehorse. Check-in in een van de centraal gelegen hotels. 

Dag 02 Whitehorse

Dag ter vrije besteding.
's Avonds is er in de Coast High Country Inn een informatiebijeenkomst en ontmoeting met de andere deelnemers.

Dag 03 Duo Lakes

Verzamelen in de vroege ochtend. Bustransfer naar het noordelijker gelegen plaatsje Mayo. Deze vijf uur durende rit laat u kennismaken met het weidse en indrukwekkende landschap van de Yukon. Vanuit Mayo gaat de tocht verder met een watervliegtuig naar de Duo Lakes, een vlucht van 217km.
Hier te midden van de spectaculaire wildernis wordt het kamp voor de eerste nacht opgezet. Met uitzicht op het dubbele meer en de rivier wordt gezamenlijk het eerste diner bereid en genuttigd.

Dag 04 Naar Reptile Creek

Vandaag wordt de groep verdeeld: een deel zal de tocht per kano maken en een deel zal de tocht per raft maken.

Omdat de rivier vanaf de Duo Lakes te smal en ondiep is om met de raft af te gaan, wordt de raftgroep met behulp van een helikopter bij Retile Creek afgezet. Om de groep en de verschillende materialen over te brengen zijn verschillende vluchten nodig. Vliegen met een helikopter is spectaculair!

De kanoërs gaan via de bovencanyons met scherpe bochten en smalle versnellingen. Er zullen ook gedeelten over de oevers gelopen moeten worden. Ook de kanoërs eindigen in het kamp bij Retile Creek.

Tegen de avond wordt het kamp opgezet en wordt het tijd om van de zeer lange avond te genieten.

Dag 05 Panoramische vergezichten

Vandaag wordt er gewandeld vanuit het basiskamp. Het omliggende gebergte biedt richels en plateaus vanwaar de gehele omgeving kan worden overzien. Een heel ander perspectief dan vanuit de raft of vanuit de kano op waterniveau.

Dag 06 Raften over de Snake

Vandaag wordt de raft weer te water gelaten. De tocht gaat door diepe kloven en door valleien waar roze wilgenroosjes de oevers sieren. Aan de horizon is steeds het silhouet van de Bonnet Plume Range te zien. Onderweg kunnen Dallschapen, kariboes en grizzly's gezien worden. Verschillende zangvogels zorgen voor een vrolijke noot in de stilte.
Na een dag op klasse 2 water is het heerlijk kamperen met uitzicht op de met gletsjers bedekte Mnt. MacDonald. Een geweldige omgeving om misschien nog een avondwandeling te maken voor het slapen gaan.

Dag 07 - 14 De Snake verder af

Dagelijks wordt er een volgende etappe afgelegd door het landschap met kloven, stroomversnellingen, lieflijke valleien en bredere stromen. In de gebieden leven elanden, beren, wolven en Slechtvalken.

Op de 12e dag bereikt u de plaats waar de Snake overgaat in de Peel. Het water stroomt sneller en hoge kliffen en berkenbossen omgeven de rivier. De laatste nacht wordt hier aan de oever doorgebracht.  

Dag 15 Terug naar Whitehorse

In de ochtend komt een watervliegtuig de groep ophalen. Terug naar Mayo waar een bus klaar staat om de groep over de Klondike Highway naar Whitehorse te brengen.
Overnachting in een van de centraal gelegen hotels.

Dag 16 Einde van de reis

In de ochtend neemt iedereen afscheid en vertrekt naar huis of gaat verder op reis door Canada of Alaska.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Whitehorse (Canada).

DataReisduur
30 juni t/m 14 juli 201914 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
2-pers. kamer/tent + land use fee€ 6.624,00
1-pers. kamer/tent + land use feeOp aanvraag

De prijzen zijn inclusief:

Bustransfer van Whitehorse naar Mayo en v.v., vlucht van Mayo naar Duo Lakes, helikoptervlucht van Duo Lakes naar het beginpunt van de raftocht, vlucht van Peel naar Mayo, tijdens de raftocht accommodatie in 2-pers. tenten, dagelijkse maaltijden, gebruik kookgerei, Engelssprekende gids(en), gebruik van raft of 2-pers. kano en droogpak, 3 overnachtingen in Whitehorse in 2-pers.kamer op basis van logies, niet terugvorderbare lokale belastingen, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel naar Whitehorse, maaltijden en excursies in Whitehorse, eventuele brandstoftoeslagen, slaapzak, foammatje, slaapzak en andere persoonlijke uitrusting, alcoholische drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in bijvoorbeeld Canada of Alaska voor u. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Indicatie vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Whitehorse afhankelijk van de beschikbare klasse van € 1.100,- tot € 2.200,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.