Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsreis "Trekking door het Kluane NP (Yukon)"

Na ontvangst op de luchthaven van Whitehorse wordt u naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht. Vroeg in de avond is er een informatiebijeenkomst in het hotel. U maakt dan kennis met uw gids en de andere deelnemers.
De volgende morgen vroeg vertrekken we naar Haines Junction, een van de grote toeganswegen naar het Kluane National Park. Tijdens de rit van ongeveer 2 uur wordt een aantal keren gestopt om van het landschap en de uitzichten te kunnen genieten.
Na aankomst bij Haines Junction wordt eerst een bezoek gebracht aan het Visitors Centre voor een eerste indruk van het majesteuze landschap. Bekijk hiet zeker de tentoonstelling en de diashow. Na een stevige lunch rijden we naar Sheep Mountain Visitor Centre waar we ons registreren. De parkranger geeft dan de laatste informatie over de stand van zaken op onze beoogde route.
Als een ieder zijn spullen heeft omgehangen gaat de groep op weg. Vanaf Sheep Mountain kan een eerste blik geworpen worden op de indrukwekkende Kaskawulshgletsjer. Daarna gaan we naar Congdon Creek Campground voor onze eerste overnachting. De tenten worden opgezet en de maaltijd wordt gezamenlijk bereid en genuttigd. 's Avonds worden de laatste voorbereidingen en controles gedaan voor de tocht van de volgende dagen.
Na het opbreken van het kamp worden de oevers van de Slims gevolgd. De stilte en de rust zal als een deken zachtjes over u heen komen. Iedere avond wordt het kamp weer op een bijzondere plek neergezet. De eenvoudige, doch voedzame maaltijden zullen uitstekend smaken rond het kampvuur.
Een van de hoogte punten (letterlijk en figuurlijk) is de pittige beklimming van Observation Mountain. Maar de beloning is het adembenemende uitzicht op de Kaskawulshgletsjer.
Daarna is het tijd om terug te keren naar de rand van de beschaving. Onderweg kan het behoorlijk modderig zijn en we zullen vaak beekjes en stroompjes moeten doorwaden.
De laatste dag in de wildernis zal de groep tegen de middag de plaats bereiken waar de minibus staat te wachten. Vandaar wordt de groep naar het hotel in Whitehorse teruggebracht voor een heerlijke warme douche en een comfortabel bed.
De laatste dag wordt u op een af te spreken tijdstip van het hotel naar de luchthaven gebracht, waarmee de reis eindigt.

De trekking

Enige ervaring met bergwandelen is gewenst. Omdat het hier een route betreft en geen trail, zijn er geen echte paden. Er zullen regelmatig beekjes moeten worden overgestoken, sommige kunnen behoorlijk lastig zijn.
Alle deelnemers worden verzocht hun persoonlijke uitrusting aan te passen aan het snel veranderende weer, steil en onherbergzaam terrein en koude, snelstromende beekjes. Onze lijst van aanbevolen uitrusting is een goede leidraad bij het voorbereiden van deze tocht. De belangrijkste uitrustingstukken zijn: goed ingelopen stevige bergschoenen, gamaschen, schoenen om door beekjes te waden en een wandelstok (helpt onder andere bij het oversteken van de beken).

U moet in staat zijn om gedurende de gehele trekking een rugzak te dragen van 18 tot 20 kg. De inhoud bestaat uit uw persoonlijke uitrusting, een deel van de groepsbagage en een aandeel in de voedselvoorraad. De groepsbagage en voedselvoorraad weegt circa 4 kg.
Eventuele overbodige zaken kunnen opgeslagen worden in Whitehorse.

Overnachtingen

In Whitehorse overnacht u een van de goede hotels in het centrum van de stad. Verwacht hier geen luxe hotels van grote ketens, maar kleine, gezellige familiehotels. De kamers zijn schoon en netjes en de mensen zijn uiterst vriendelijk.
Tijdens de trekking wordt overnacht in tenten die de groep zelf meeneemt en dient op te zetten. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Aankomst in Whitehorse. Transfer naar hotel voor overnachting.

Dag 02

Whitehorse - Kluane NP (circa 2 uur). Bezoek Visitors Centre. 's Middags eerste wandeling.
Overnachting in tenten.

Dag 03 t/m dag 05

Dagelijks verder trekken. Overnachting in tenten.

Dag 06

In de ochtend terug naar de ontmoetingsplaats met de chauffeur van de minibus.
Transfer naar Whitehorse. Overnachting in hotel.

Dag 07

Transfer naar de luchthaven van Whitehorse.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Whitehorse (Yukon).

DataReisduur
07 juli - 13 juli 201906 nachten
21 juli - 27 juli 201906 nachten
04 aug - 10 aug 201906 nachten
18 aug - 24 aug 201906 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccomodatiePrijs
2-pers. kamer/tent€ 1.260,00
1-pers. kamer/tent€ 1.407,00
Indien het min. aantal deelnemers zich niet aangemeld heeft,
kan de reis doorgaan tegen een hogere prijs,
deze is bij 03 deelnemers
€ 1.676,00

De prijzen zijn inclusief:

5-daagse trekking onder leiding van Engelssprekende gids, 2 hotelovernachtingen Whitehorse in 2-pers. kamer op basis van logies en tijdens de trekking in 2-pers. tenten op basis van volpension, kampeeruitrusting, transfer per minibus naar het Kluane NP en v.v., Kluane NP vergunningen, Engelstalige gids, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht Amsterdam of Brussel - Whitehorse, maaltijden in Whitehorse, (fris)drankjes, persoonlijke uitrusting (waaronder slaapzak en matje), verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in Canada voor u.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.