Ga naar inhoud

Cruise Ushuaia - Punta Arenas

scheepsreis door de natuurlijke kanalen van Tierra del Fuego

:alttitle:

Cruise Ushuaia - Punta Arenas

In het fjordengebied tussen Ushuaia en Punta Arenas liggen indrukwekkende bergen, enorme gletsjers en prachtige natuurlijke kanalen en zee-engtes. Deze omgeving zal vijf dagen lang het uitzicht vanaf de Stella Australis of Ventus Australis vormen. Dagelijks worden er één of meer excursies per rubberboot gemaakt en/of kunt u deelnemen aan een wandeling door o.a. het mooie Lengabos. De meest uitdagende excursie is de landing bij Kaap Hoorn, een droom van velen om hier te kunnen wandelen.
Is dit uw volgende avontuur?

Als u deze reis kiest

 • Luxe cruises op basis van volpension.
 • Inclusief landexcursies.
 • Engels- en Spaanssprekende gidsen.
 • Max. 210 passengiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Argentinië, Chili en/of op de Falklandeilanden is mogelijk.

Impressies

 • Uitzicht op het de haven van Ushuaia en het Beaglekanaal.
  1/11

  Uitzicht op het de haven van Ushuaia en het Beaglekanaal.

 • Aan land in het Beaglekanaal.
  2/11

  Aan land in het Beaglekanaal.

 • Begroeiing langs de oevers.
  3/11

  Begroeiing langs de oevers.

 • Lenga's en struiken met op de achtergrond de Piagletsjer.
  4/11

  Lenga's en struiken met op de achtergrond de Piagletsjer.

 • Een van de vele gletsjers in de Glacier Alley.
  5/11

  Een van de vele gletsjers in de Glacier Alley.

 • 6/11

 • Piagletsjer.
  7/11

  Piagletsjer.

 • Piagletsjer met Pernettyastruik met bessen.
  8/11

  Piagletsjer met Pernettyastruik met bessen.

 • 9/11

 • Paartje Kelpganzen (Chloephaga hybrida).
  10/11

  Paartje Kelpganzen (Chloephaga hybrida).

 • Kunstwerk aan de waterkant in Punta Arenas (Chili).
  11/11

  Kunstwerk aan de waterkant in Punta Arenas (Chili).

Dag tot dag

 • Ushuaia

  Aan het einde van middag gaat u aan boord van de Stella Australis aan de kade in Ushuaia. Na een welkom aan boord vertrekt het schip richting Kaap Hoorn. Het zal tot aan diep in de nacht duren voor het schip het Beaglekanaal uit is. Het is lang licht, dus u kunt tijdens deze tocht nog lang de vele rotsige eilanden met pinguïns, zeeleuwen en aalscholvers zien. De Lengabossen (Schijnbeuken) strekken zich vaak uit tot aan de oevers van het Beaglekanaal. Vanuit Ushuaia vliegen Wenkbrauwalbatrossen mee richting open zee.

 • Kaap Hoorn & Wulaiabaai

  Via het natuurlijke Murraykanaal en de Nassaubaai wordt het NP Kaap Hoorn bereikt. Dit gedeelte van de kust was en is nog steeds zeer berucht, menig schip is vergaan in de woeste golven die hier op het zuidpuntje van Zuid-Amerika beuken. De enorme rotswand steekt hier 425 meter boven het zeeniveau uit. Deze kaap werd op 29 januari 1616 door de Hollander Willem Cornelisz Schouten ontdekt. Hij noemde de kaap naar zijn geboorteplaats Hoorn. Als het weer het toelaat, zal hier aan land gegaan worden.
  Van Kaap Hoorn wordt teruggevaren naar Wulaiabaai, ook een plaats van grote historische betekenis. Hier was een van de grootste nederzettingen van de Yamana-indianen, nu is er nog slechts een enkele volbloed Yamana in leven. In de omgeving zijn nog wat stille getuigen te vinden uit de tijd van de oorspronkelijke bewoners.
  Het is een bosrijk gebied. Tijdens de wandeling die gemaakt wordt zult verschillende soorten bomen (vooral Schijnbeuken), struiken en planten zien en hopelijk ook verschillende vogels zien en horen. De brutale Caracara's zullen waarschijnlijk als eerste opvallen.

 • Pía & Garibaldigletsjer

  Vandaag is het gletsjerdag: een bezoek aan de indrukwekkende Píagletsjer en de Garibaldigletsjer zult u niet snel vergeten. Het prachtige diepblauwe ijs eindigt met een machtig front in de fjorden. Met de stevige rubberboten wordt een tocht dichter naar het front gemaakt. Onderweg komt u langs ijsbergjes en kleine ijsbrokken die knisperen door de ontsnappende zuurstof, dat hier soms wel eeuwenlang in het ijs heeft opgesloten was.
  Verder zal er een wandeling door het bos gemaakt worden naar een prachtige waterval die als een brede paardenstaart over de rotsen valt. De tocht vraagt een redelijke conditie. Voor wie het niet aandurft, zal de kapitein het schip met de boeg dichtbij de Garibaldigletsjer brengen, zodat u hierlijk kan ontspannen met een prachtig uitzicht.

 • De Agostini Sound: Aguila- & Condorgletsjer

  Nog een dag in het prachtige gebied met gletsjers. Bij het krieken van de dag bevindt u zich in het natuurlijke kanalenstelsel tussen Patagonië en Vuurland. De Agostini Sound is een zeeëngte in het hart van het Darwingebergte waar zich vele gletsjer een weg naar zee hebben gebaand.
  's Middags zal er met rubberboten (zodiacs) naar de Condorgletsjer gevaren worden om hier aan land te gaan en te wandelen in de omgeving van de gletsjer. Een adembenemend mooie omgeving waar u ongetwijfeld van zult genieten.

 • Magdalena - Punta Arenas

  Vroeg in de ochtend ligt het schip bij het pinguïneiland Magdalena. Hier is een enorme kolonie Magelhaenpinguïns met soms een verdwaalde Koningspinguïn, die u in alle rust kunt bezoeken, fotograferen en/of filmen. Het is echter niet toegestaan om foto's te maken waarbij de camera aan een stok hangt (bijv. GoPro) om dichterbij de dieren te komen. U mag wel een statief gebruiken.
  In september en april wordt in plaats van Magdalena het eiland Marta bezocht waar de Zuidelijke Zeeleeuwen in een grote aantallen bijeenliggen.
  Rond 11.30u ligt het schip aan de kade in Punta Arenas en gaat u van boord.

BELANGRIJK

Bovenstaand programma en genoemde landingen zijn weersafhankelijk. Weersomstandigheden kunnen afwijkingen van het programma noodzakelijk maken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 26 februari 2024
chili-956

Route Ushuaia - Punta Arenas - Ushuaia:

Indien gewenst, kunt u deze reis combineren met het traject Punta Arenas terug naar Ushuaia. U ontvangt dan 10% korting op het totaalbedrag van beide reizen.

Alleenreizenden:

Als alleengaande reiziger kunt u op deze schepen NIET op indeling boeken. Alle huttypen kunnen tegen een toeslag van 50% voor alleengebruik geboekt worden.

Vluchten, overnachting(en) en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Punta Arenas en vanaf Ushuaia, evenals de benodigde overnachtingen in Santiago, Punta Arenas, Ushuaia of Buenos Aires.

Rondreis Argentinië en Chili
Deze reis is een mooie schakel in een individuele rondreis door Argentinië en Chili. Meer Ideeën kunt u op onze site vinden onder de bestemmingen Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.
Wilt u een voorstel voor een rondreis? Stuurt u dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. We helpen u graag!

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven