Ga naar inhoud

Fly-drive Chiloé

een klein eiland met mooie cultuur en natuur

:alttitle:

Fly-drive Chiloé

Als we het hebben over Chiloé, dan wordt meestal het hoofdeiland van de archipel met dezelfde naam bedoeld. De gehele archipel bestaat uit 23 eilanden en strekt zich uit over een gebied van 180 kilometer lang. De oorspronkelijke bewoners van de archipel zijn de Mapuche, die hoofdzakelijk van de visvangst leefden.
Met de De Spaanse conquistores die vanaf 1567 ook Chili binnenvielen, kwamen ook de Jezuïeten mee die de lokale bevolking kwamen bekeren tot het Christendom. Ze bouwden vooral op Chiloé vele kerken. Vanwege de bijzondere bouwstijl zijn ze in 2000 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Er zijn twee grotere plaatsen op het eiland Chiloé: de provinciale hoofdstad Castro en de in het noorden gelegen plaats Ancud. In Castro zijn de kleurrijke “Palafitos” (huisjes op palen) en de opvallend geel geverfde kerk de belangrijkste bezienswaardigheden.
Chiloé is een eiland van traditie, rust en natuur. Het zuiden heeft bossen, moerassen en lage bergen. Op het noordelijk deel treft u meer dorpen en landbouwgronden aan. Voor vogelliefhebbers is Chiloé een waar paradijs. Aan de kust zijn Flamingo’s, Zwarthalszwanen, diverse eendensoorten en Magelhaenpinguïns te vinden. In 1982 is een groot onbewoond gebied uitgeroepen tot nationaal park, Parqua Nacional de Chiloé. Het grootste deel van het park bestaat uit vochtig regenwoud. In het bos leeft o.a. het zeldzame Pudu-hert, de kleinste hertensoort ter wereld. Daarnaast komen hier 110 vogelsoorten voor zoals de Magelhaenspecht en Magelhaenparkiet.

Als u deze reis kiest

 • Individuele fly-drive
 • Dagelijks vertrek
 • Te gebruiken als bouwsteen voor een rondreis Chili en in combinatie met Argentinië.

Impressies

 • 1/1

Dag tot dag

 • Puerto Montt - Ancud

  Vanuit Puerto Montt vertrekt u in de ochtend met de huurauto naar Chiloé. U vaart over van Pargua naar Chacao, gelegen op het hoofdeiland Chiloé. De eerste overnachting is in het havenplaatsje Ancud. Dit is de voormalige hoofdplaats. Naast de kleurrijke paalwoningen, vindt u vlakbij de haven met traditionele vissersbootjes de lokale markt. Hier is van alles vers te koop. Wilt u meer te weten komen over de cultuur van de Mapuche indianen dan is het museum Museo Azul de las Islas een aanrader. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Ancud

  Dag ter vrije besteding in Ancud. Optionele excursie: Bootexcursie naar U kunt ervoor kiezen om een optionele excursie bij te boeken naar Monumento Natural Islotes de Puñihuil. Hier kunt u o.a. de Humboldt en de Magelhaenpinguïn zien (periode oktober – maart). Vanaf Ancud naar Puñihuil is het 30 minuten rijden. De weg volgt grotendeels de kustlijn en gaat een klein stukje door het groene binnenland. Vanaf Puñihuil gaan er boottochten naar de eilanden, zodat u de pinguïns vanaf het water kunt bewonderen. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Ancud - Castro

  Vandaag gaat u dwars door het groene binnenland van Chiloé naar Castro. Ook hier treft u de gekleurde paalhuizen waar dit eiland zo bekend om staat. U kunt onderweg voordat u naar Castro gaat, afslaan naar de dorpen Dalcahue, Quinchao en Acheo om o.a. de kerken te bekijken die op de lijst van UNESCO staan. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Castro

  Dagen ter vrije besteding. Verblijf op basis van logies/ontbijt. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de stad of een optionele excursie boeken.
  Suggesties:

  • Boottocht over de Chepu. De boot vaart door een overstroomd bos en meert aan bij een klein dorpje. Na een korte transfer ontmoet u een lokale familie en krijgt u als lunch een Curanto aangeboden. Dit traditionele gerecht wordt op bijzondere wijze bereid. In een gegraven gat van ongeveer 1,5 meter diep wordt de bodem bedekt met bladeren van de reuzenrabarber of met koolbladeren. Daarop komen de ingrediënten. Dit kunnen schelp- en schaaldieren zijn, vis, vlees, aardappelen en groenten. Laag voor laag wordt het in de kuil geplaatst en afgedekt door bladeren en natte zakken. Met kooltjes wordt het geheel verwarmd en in deze vorm van “hogedrukpan” gegaard.
  • Bezoek aan het nationaal park. Vanuit Castro gaat u zuidelijk in de richting van de meren Huillinco en Cucao. U gaat door het bos en op veel plaatsen heeft u uitzicht de meren. Cucao is een kleine gemeenschap die vooral leeft van de visserij en veeteelt. Over een hangbrug begint het nationaal park en hier treft u ook de CONAF-post. Hier kunt u een toegangskaart kopen (ca. AR$ 5.200 per persoon) en hier kunt u informatie vinden over het park en de wandelingen. Vanaf de ingang beginnen enkele eenvoudige en makkelijke wandelpaden. Daarnaast kunt u een wandeling maken naar de baai van Cucao en de prachtige zandduinen.
 • Castro - Puerto Montt

  Vandaag verlaat u het eiland. Na het ontbijt gaat de reis terug naar de haven van Chacao. In circa 30 minuten vaart de ferry over naar het vaste land. De rit gaat verder naar Puerto Montt, waar u de huurauto inlevert. Einde van de reis. U kunt uw reis voortzetten in het zuiden van Chili of naar Santiago vliegen om vanuit daar het noorden te ontdekken. Wij kijken graag voor u naar de mogelijkheden.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 8 maart 2024
chili-410

De prijzen zijn inclusief

 • 05 overnachtingen op basis van logies/ontbijt.
 • 06 dagen autohuur cat. B (bijv. Toyota Yaris Sport of gelijkwaardig).
 • Inclusief BTW, CDW (eigen risico US$ 1.350 per gebeurtenis) en ongelimiteerd aantal kilometers.
 • Auto ophalen en inleveren op de luchthaven van Puerto Montt.
 • Routebeschrijving.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Vlucht naar Puerto Montt en v.v.
 • Lunches en diners, (fris)drankjes.
 • Optionele excursies.
 • Brandstofkosten voor de auto.
 • Verzekeringen.
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon, per boeking.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, overnachtingen vooraf en achteraf in Santiago. De reis is eenvoudig te combineren met een verblijf in andere delen van Chili. Kijk op onze site onder bestemming Chili voor enkele voorbeelden.
Heeft u interesse? Stuur dan een berichtje met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever door ons gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in.
We helpen u graag om uw droomreis te verwezenlijken.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven