Ga naar inhoud

Cruise naar de San Rafaelgletsjer

aan boord van de Skorpios

:alttitle:

Cruise naar de San Rafaelgletsjer

Aan boord van het comfortabele schip Skorpios II kunt u een zesdaagse cruise maken naar de indrukwekkende San Rafaelgletsjer. Om er te komen vaart het schip van Puerto Montt via het eiland Chiloé waar op enkele plaatsen wordt aangelegd, langs enkele vogelrotsen waar met kleine bootjes naartoe gevaren wordt, door smalle zee-engtes, een bezoek aan het vissersdorpje Puerto Aguirre naar de gletsjer die het zuidelijkste punt van de reis vormt. Op de terugweg wordt aangemeerd bij Quitralco waar u een bad in de warme bronnen kunt nemen, vervolgens wordt overgestoken naar Chiloé waar bij Islote Conjos een cruise met kleine bootjes gemaakt om pinguïns te observeren.
Tijdens de hele reis kunnen walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen en pelsrobben opduiken en vanaf het schip gezien worden.
De reis eindigt in Puerto Montt waar u van boord gaat.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis op basis van volpension
 • Reis met aandacht voor cultuur en natuur
 • Max. 106 passagiers / internationaal gezelschap
 • Engels- en Spaanssprekende gidsen

Impressies

 • 1/1

Dag tot dag

 • Puerto Montt inschepen

  Om 12.00 uur vertrekt de Skorpios II vanaf de Terminal Skorpios in Puerto Montt.
  Vandaar vaart het schip tussen de Llanquihue-eilanden door archipel naar de Golf van Ancud.
  Om 16:30u staat de eerste landing gepland. Er wordt aan land gegaan in Quemchi een kleine plaatsje op het eiland Chiloé. Hier heeft u twee uur om het stadje te verkennen en het huis van de schrijver Francisco Coloane bezoeken dat nu als museum is ingericht.
  Daarna vaart het schip verder in zuidwaartse richting.

 • Puerto Aguirre, Islote Barrientos (vogelrotsen)

  Bij het ontwaken vaart het schip door het Moraleda- en Ferronavakanaal. Halverwege de ochtend wordt aangelegd in Puerto Aguirre een vissersdorpje waar een begeleide wandeling door het dorpje en het aangrenzende regenwoud wordt gemaakt. Als iedereen terug aan boord is vaart het schip verder door een de smalle vaarwegen zoals het Ferronave-, Pilcomayo- en Casmakanaal.
  Aan het einde van middag komt Islote Barrientos in zicht. Met de kleine bootjes wordt een excursie gemaakt naar de immense zeevogelkolonies die dit eiland herbergt. Er broeden Kelp- en Dominicanermeeuwen, Keizers-, Roodpoot en Magelhaenaalscholvers. Ook is er een kolonie Zuidelijk pelsrobben. Na dit spannende avontuur wordt de reis verder voorgezet in zuidelijke richting.

 • San Rafaelgletsjer

  Vanadaag staat de hele dag in teken van de San Rafaelgletsjer. Na het ontbijt worden de kleine bootje over boord gezet voor een cruise tussen de ijsbergen. U zult versteld staan van de vormen en de kleuren.
  Na de lunch vaart het schip langzaam langs dichter naar het front van de gletsjer om hier nog meer van deze imponerende gletsjer te kunnen zien.
  Aan het einde van de middag is het tijd om de baai te verlaten en de reis in noordelijke richting voort te zetten.

 • Quitralco, warme bronnen

  Aan het einde van de Quiltralcofjord wordt weer aan land gegaan. U kunt het plaatsje verkennen en een ontspannend bad nemen in een van de thermale baden. Als het weer het toelaat kan er een cruise met de kleine bootjes door de fjord gemaakt worden.
  Aan het einde van de middag verlaat het schip de mooie fjord om verder naar het noorden te varen over te steken naar het eiland Chiloé.

 • Islote Conejos (pinguïns), Dalcahue

  Deze ochtend vaart het schip door een gebied waar regelmatig Blauwe vinvissen gezien worden. Hopelijk werkt het weer mee en kunnen er enkele gespot worden. Aan het einde van de ochtend zal het schip bij Islote Conjos liggen. Op het eiland broeden Magelhaenpinguïns. Met de klein bootjes zal ldicht langs de kust gevxaren worden om deze pinguïns te kunnen zien.
  Weer terug aan boord wordt er verder gevaren tussen door de Lemuy- en Shillingeilanden. Aan het einde van de middag legt het schip aan in Dalcahue, waar aan boord wordt gegaan om het plaatsje te verkennen.
  's Avonds is het Captain's dinner.

 • Puerto Montt

  Na het ontbijt wordt op 09.00u ontscheept in Puerto Montt.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 8 maart 2024
chili-440

Alleenreizenden:

Als alleengaande reiziger kunt u op deze schepen NIET op indeling boeken. U kunt kiezen uit een Athenas-SGL hut tegen de aangegeven prijs of een van de andere hutten tegen een toeslag van 100% voor het alleengebruik van de betreffende hut.

Vluchten, overnachting(en) en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Puerto Montt en terug, evenals eventueel benodigde overnachting op de heen- en terugreis.

Rondreis Argentinië en Chili
Deze reis is een mooie schakel in een individuele rondreis door Chili. Meer Ideeën kunt u op onze site vinden onder de bestemmingen Chili en/of de Falklandeilanden.
Wilt u een voorstel voor een rondreis? Stuurt u dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. We helpen u graag!

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven