Ga naar inhoud

Ecocamp Torres del Paine NP

natuurbewust en toch luxe

:alttitle:

Ecocamp Torres del Paine NP

Het kamp bestaat uit een aantal "tenten" met een koepelvorm. In het hart van het Ecocamp is de eet- en woontent. Deze tent is 4 m hoog en heeft een diameter van 9 meter. De tent is uitgerust met een lounge, een eetzaal en een keuken. De ruimte is licht met een groot panoramaraam. Vanuit het eetgedeelte heeft u een subliem uitzicht op de zons op- en ondergang.
De slaaptenten zijn voorzien van houten vloeren en hebben een diameter van 4 m en een hoogte van 2 m. Genoeg ruimte om comfortabel te kunnen slapen. In de tenten staan twee 1-pers. bedden, die voorzien van fleece dekens, lakens en dekbedden. Voordat u in slaap valt, kunt u genieten van de schitterende sterrenhemel die u kunt zien door de ronde ramen in het dak van uw tent. De tenten staan dusdanig opgesteld dat ze beschermd zijn tegen de sterke Patagonische windstoten, regen- en sneeuwbuien. Er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van zonlicht om het gebruik van kunstlicht te minimaliseren. Verder wordt alleen gebruikgemaakt van duurzame energiebronnen zoals gas, zon en wind. In de suite domes heeft u een eigen douche en toilet. U wordt gevraagd om de ecoproducten van het Ecocamp te gebruiken, daar het water vanuit de douche rechtstreeks de grond inloopt. De standaard domes hebben geen eigen douche/toilet. Hier wordt een gezamelijke badkamer voor gebruikt.

Het Ecocamp ligt midden in het Torres del Paine NP, op circa 120 km van Puerto Natales. Het kamp ligt tegenover het Paine Massief. Vanuit het kamp is het 6-8 uur lopen naar de voet van de "Torres".

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Het Painemassief gezien vanaf Lago Nordenskiöld. EcoCamp NP Torres del Paine.
  1/15

  Het Painemassief gezien vanaf Lago Nordenskiöld. EcoCamp NP Torres del Paine.

 • Interieur Suite Dome in het EcoCamp NP Torres del Paine.
  2/15

  Interieur Suite Dome in het EcoCamp NP Torres del Paine.

 • Salto Paine in NP Torres del Paine.
  3/15

  Salto Paine in NP Torres del Paine.

 • Adesmia boronioides in NP Torres del Paine.
  4/15

  Adesmia boronioides in NP Torres del Paine.

 • Magelhaenparkieten (Enicognathus ferrugineus) bij Lago Grey in NP Torres del Paine, Chili.
  5/15

  Magelhaenparkieten (Enicognathus ferrugineus) bij Lago Grey in NP Torres del Paine, Chili.

 • Andescondor (Vultur gryphus) tijdens excursie Condor Trail vanuit EcoCamp NP Torres del Paine.
  6/15

  Andescondor (Vultur gryphus) tijdens excursie Condor Trail vanuit EcoCamp NP Torres del Paine.

 • Orchidee (Chloraea magellanica) in NP Torres del Paine.
  7/15

  Orchidee (Chloraea magellanica) in NP Torres del Paine.

 • Loungedome in het EcoCamp NP Torres del Paine.
  8/15

  Loungedome in het EcoCamp NP Torres del Paine.

 • Greygletsjer aan het einde van Lago Grey. Bootexcursie EcoCamp NP Torres del Paine.
  9/15

  Greygletsjer aan het einde van Lago Grey. Bootexcursie EcoCamp NP Torres del Paine.

 • Chileense varkenssnuitskunk (Conepatus chinga) langs het Fauna Trail in NP Torres del Paine, Chili
  10/15

  Chileense varkenssnuitskunk (Conepatus chinga) langs het Fauna Trail in NP Torres del Paine, Chili

 • Guanaco's (Lama guanicoe) bij het EcoCamp NP Torres del Paine.
  11/15

  Guanaco's (Lama guanicoe) bij het EcoCamp NP Torres del Paine.

 • EcoCamp NP Torres del Paine.
  12/15

  EcoCamp NP Torres del Paine.

 • Chileense Huemul (Hippocamelus bisulcus) kleine hertensoort bij het EcoCamp NP Torres del Paine.
  13/15

  Chileense Huemul (Hippocamelus bisulcus) kleine hertensoort bij het EcoCamp NP Torres del Paine.

 • Andesvos (Pseudalopex culpaeus) in NP Torres del Paine.
  14/15

  Andesvos (Pseudalopex culpaeus) in NP Torres del Paine.

 • De Cuernos in NP Torres del Paine, Chili
  15/15

  De Cuernos in NP Torres del Paine, Chili

Dag tot dag

 • Maandag & donderdag

  Makkelijk
  > Dagexcursie naar Laguna Azul. Vertrek 10.00u, terug ca. 16.00u.
  De weg naar Laguna Azul, aan de noordoostelijke kant van het park, gaat eerst door het pampasgebied. Hier kunnen guanaco's en Nandoe's grazen. Het uitzicht op de "Torres" is fenomenaal. Op verschillende plaatsen kan gestopt worden om te kijken en foto's te maken.
  Bij Laguna Azul is er tijd om te wandelen en het lunchpakket te nuttigen. Daarna rijdt het busje in een rustig tempo terug naar het kamp.
  > Wilt u iets sportiever op pad? Dan kunt u deze excursie ook per mountainbike maken.
  Actief en zwaarder
  > Volle dagtrekking naar de basis van de Torres. Deze trekking duurt 10 uur. De af te leggen afstand is 22 km. Vanaf het Ecocamp loopt u richting Hostería Las Torres. U volgt het pad richting de oostkant van de Torres. Uitdagend is de steile klim naar de basis van de torres dat op ca. 2.850 m ligt. Onder het genot van het lunchpakket kunt u hier van het uitzicht genieten. Daarna daalt u via dezelfde weg weer af en keert u terug richting het EcoCamp.
  > Bootocht over Lago Pehoé en wandeling in de Valle del Frances, de vallei in het centrum van het Painemassief. De trekking duurt ca. 8 uur waarbij er ca. 21 km afgelegd zal worden.
  Vanaf het kamp wordt u naar de oever van Lago Pehoé gebracht. In ca. 30 min. brengt het bootje de groep aan de overkant. Vanhier trekt u via een steil pad door de Valle del Frances tot diep in het hart van het Paine Massief. Er zijn prachtige rotsformaties met fantasierijke namen, zoals Zwaard, Masker etc. Op een mooie plek wordt het lunchpakket genuttigd. Daarna wandelt de groep verder via Refugio Paine Grande, dat aan het Lago Pehoé ligt. Hier ligt de catamaran te wachten om de groep weer terug naar het busje te brengen om vervolgens naar het EcoCamp te rijden.
  Deze excursie wordt aangeboden van 16 november tot 15 maart.
  Van 01 t/m 15 november is de wandeling in de Valle del Frances beperkt tot aan Camp Italiano aan het begin van de vallei.

 • Dinsdag & vrijdag

  Makkelijk
  > Wandelen langs de westelijke meren, boottocht naar de Greygletsjer.
  Met het busje rijdt u door het park richting Lago Pehoé. Tijdens de rit heeft u uitzicht over het Paine massief. Er wordt een korte wandeling gemaakt bij het meer en naar de Salto Grande (waterval). Daarna wordt u met het busje naar het strand gebracht, waar u de lunch kunt nuttigen. Na de lunch loopt u door het bos naar de steiger waar het bootje ligt dat u meeneemt op een spectaculaire tocht langs de Greygletsjer. Daarna wordt u teruggebracht naar het EcoCamp.
  U vertrekt rond 10.00u en bent om ca. 20.00u terug.
  NB bij slecht weer of minder dan 15 deelnemers kan de boottocht naar de Greygletsjer geannuleerd worden.
  Actiever en zwaarder
  > Wandelen langs de westelijke meren en naar Cerro Ferrier.
  Deze excursie begint hetzelfde als de makkelijke versie, maar na de lunch loopt u vanaf het strand door de bossen naar het hoger gelegen uitzichtpunt Cerro Ferrier. Het uitzicht is fantastisch. Onderweg kunt u allerlei dieren die in het bos leven tegenkomen, zoals het zeldzame hertje, de Huemel. Terug bij het strand wacht het busje dat u naar het EcoCamp terugbrengt. De wandelafstand is 12 km, ca. 3,5 uur. Hoogte ca. 800 m.
  > Wandeling Lazo Weber.
  Per bus gaat u naar Estancia Lazo Weber, waar u begint aan de 12 km lange wandeling. Langs de route ziet u veel bloemen en dit is ook een goede plaats voor het zien van dieren zoals uilen, guanaco's, condors en caracara's. De wandeling gaat over voornamelijk vlak terrein zoals langs de oever van het Laguna Verde met hier en daar een heuvel. Bij Laguna Honda nuttigt u de meegebrachte lunch. Op de terugweg wandelt u gedeeltelijk door het Lengabos tot aan de El Toro Lookout, waar u rondom uitzicht heeft op het Painemassief. Daarna wordt de afdaling ingezet terug naar het busje. Ook op de terugweg naar het EcoCamp is er nog tijd om te stoppen om te kijken en foto's te maken van dieren, planten en landschap.
  De tocht begint om 10.00u en eindigt om 20.00u. De wandeling is ca. 12 km en duurt ca. 5 uur. Het hoogste punt is 700 m.

 • Woensdag & zaterdag

  Makkelijk
  > Dagexcursie naar Lago Sarmiento & Fauna Trail in het centrale deel van het park. Duur van de wandeling: ca. 5 uur over een afstand van ca. 6 km, hoogteverschil ca. 200m. De excursie begint om 10.00u en eindigt om 18.00u.
  De tocht begint met een wandeling langs de oever van het Lago Sarmiento, aan de zuidoostelijke kant van het park. Hier worden vaak guanaco's, flamingo's, nandoes gezien. Vanaf de noordoever wandelt u verder over het Fauna Trail naar Laguna Goic, waar u schitterend uitzicht heeft over het massief. Bij Laguna Amarga wordt u door het busje opgehaald en naar het EcoCamp gebracht.
  Actief en zwaarder
  > Bootocht over Lago Pehoé en wandeling in de Valle del Frances, de vallei in het centrum van het Painemassief. De trekking duurt ca. 8 uur waarbij er ca. 21 km afgelegd zal worden.
  Vanaf het kamp wordt u naar de oever van Lago Pehoé gebracht. In ca. 30 min. brengt het bootje de groep aan de overkant. Vanhier trekt u via een steil pad door de Valle del Frances tot diep in het hart van het Paine Massief. Er zijn prachtige rotsformaties met fantasierijke namen, zoals Zwaard, Masker etc. Op een mooie plek wordt het lunchpakket genuttigd. Daarna wandelt de groep verder via Refugio Paine Grande, dat aan het Lago Pehoé ligt. Hier ligt de catamaran te wachten om de groep weer terug naar het busje te brengen om vervolgens naar het EcoCamp te rijden.
  Deze excursie wordt aangeboden van 16 november tot 15 maart.
  In september en oktober wordt een excursie vanaf Estancia Lazo tot aan de Weberbrug aangeboden. Van 01 t/m 15 november is de wandeling in de Valle de Frances beperkt tot aan Camp Italiano aan het begin van de vallei.
  > Volle dagtrekking naar de basis van de Torres. Deze trekking duurt 10 uur. De af te leggen afstand is 22 km. Vanaf het Ecocamp loopt u richting Hostería Las Torres. U volgt het pad richting de oostkant van de Torres. Uitdagend is de steile klim naar de basis van de torres dat op ca. 2.850 m ligt. Onder het genot van het lunchpakket kunt u hier van het uitzicht genieten. Daarna daalt u via dezelfde weg weer af en keert u terug richting het EcoCamp.

 • Zondag

  Makkelijk
  > Op zoek naar de wilde paarden
  Na het ontbijt vertrekt de 4x4 auto naar Laguna Azul. Vanhier wordt off-road gereden. Na ca. 40 min. komt u aan in het land van de gauchos. Hier krijgt u een introductie over de wilde paarden. Daarna wordt de tocht verder voortgezet door het ruige landschap met prachtige vergezichten op zoek naar de paarden.
  Na ca. 7 tot 8 uur bent u terug bij het EcoCamp.
  > Condor Trail
  U bezoekt met een busje het zuidwestelijk deel van het park. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor het uitzicht en om dieren te observeren en te fotograferen. Een korte wandeling (Condor Trail) staat op het programma. Vanaf het uitzichtpunt kijt u uit over Lago Pehoé, het Painemassief. Vaak zweven hier verschillende condors.
  Actief en zwaarder
  > Trekking over de Los Cuernos Trail en trekking naar de Cerro Paine.
  Vanaf het kamp wordt een wandeling gemaakt langs de bergen tot aan het begin van het pad naar het oostelijk deel van de Cerro Paine. Dit pad leidt eerst door het lengabos met hier en daar een open plek waar uitzicht is op de berg Almirante Nieto met een prachtig blauwwitte gletsjer. Het pad loop door het leefgebied van de poema of bergleeuw. Het zijn schuwe dieren, waarvan vaak alleen maar een spoor te zien is.
  Op de plaats waar er uitzicht is op de torres kan het lunchpakket genuttigd worden. Daarna komt het echte werk: verder naar boven over de rotsen tot ca. 1500 m hoogte voor een geweldig uitzicht over de omgeving.
  Terug gaat via dezelfde weg naar het EcoCamp.
  De tocht begint om 09.00u en duurt tot ca. 17.00u. De afstand is ca. 16 km, 8 uur wandelen.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 6 juli 2022
chili-510

De prijzen zijn inclusief

 • Accommodatie in het tentenkamp op basis van volpension met huiswijn tijdens diner.
 • Transfers van Punta Arenas of Puerto Natales naar het Ecocamp en v.v.
 • Transfer van El Calafate - Puerto Natales en Cerro Castillo - El Calafate tegen meeprijs.
 • Dagelijks excursieaanbod o.l.v. Engelssprekende gids, groepsgrootte max. 16 personen.
 • Toegang NP Torres del Paine. 
 • Ticket voor boottocht over het Lago Grey en/of Lago Pehoé.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis naar Punta Arenas / Puerto Natales en v.v.
 • (fris)drankjes.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon, per boeking.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, overnachtingen vooraf en achteraf in Santiago. Deze reis is eenvoudig te combineren met een verblijf in El Calafate en andere delen van Chili en Argentinië. Kijk op onze site onder bestemming Chili en Argentinië voor enkele voorbeelden.
Heeft u interesse? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever door ons gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in. We helpen u graag om uw droomreis te verwezenlijken.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven