Reisinformatie

Reisbeschrijving IJsbrekercruise naar de Noordpool, 90° NB Uitgevoerd door Quark Expeditions.

Deze reizen beginnen met een overnachting in Helsinki. De volgende dag gaat u met een chartervlucht naar Moermansk, waar u aan boord gaat van de 50 Years of Victory. 
Tijdens de oversteek over de Barentszee zullen de eerste lezingen gehouden worden. In circa vier dagen zal de ijsbreker zijn weg moeten vinden door het steeds dichter wordende ijs richting Noordpool. Helikopters zullen verkenningsvluchten uitvoeren om de beste weg aan te geven. Zo kunt ook u dan vanuit de lucht waarnemen hoe de ijsbreker z'n werk doet.
Rond de zevende dag zal de ijsbreker op de Noordpool aankomen. Met een beetje geluk kunt u zo van de gangway het ijs op lopen om een toast uit te brengen op het heugelijke feit dat u zich nu op 90° NB bevindt.
Op de terugweg wordt in oostelijke richting afgeweken naar Franz Josefland. Deze archipel is het leefgebied van walrussen en ijsberen. Het landschap is adembenemend mooi. Op veel plaatsen staan hutten, of overblijfselen daarvan, en gedenktekens die stammen uit de tijd van de grote ontdekkingsreizen en de pogingen om als eerste de Noordpool te bereiken. Maar wat misschien wel het meest fascineert, is de weelderige plantengroei die hier op een aantal plaatsen, zo noordelijk, te vinden is.
De scheepsreis eindigt in de Russische havenstad Moermansk, vanwaar u per chartervlucht naar Helsinki terugkeert. Na een overnachting kunt u de volgende morgen huiswaarts keren of uw verblijf verlengen met enkele dagen Helsinki of een fly-drive door Finland.

Reisbeschrijving IJsbrekercruise naar de Noordpool, 90° NB Uitgevoerd door Poseidon Expeditions.

Deze reizen beginnen met een overnachting in Moermansk en een transfer van het groepshotel naar de kade. Hier gaat u aan boord van de 50 Years of Victory en kan het avontuur beginnen.
De ijsbreker gaat richting het ultieme noorden. Rond de zevende dag verwacht men de Noordpool (90°NB) te bereiken. Na een gepaste viering wordt een zuidelijke koers ingezet richting Franz Josefland. Afhankelijk van de ijscondities zal men een aantal landingen maken, o.a. bij Rubini Rock. Dit eiland bestaat uit basaltkolommen die van waterlijn tot de top bezet zijn door broedende Zeekoeten en Drieteenmeeuwen. Het nabij gelegen Tikhaya Bukta, waar de overblijfselen van een onderzoeksstation staan, is een van de bloemrijke plaatsen in de archipel. Franz Josefland speelde in de tijd van de grote ontdekkingsreizen een belangrijke rol in de vele pogingen om de Noordpool als eerste te bereiken. Daarna volgen nog twee dagen op de Barentszee.
De scheepsreis eindigt in Moermansk met een transfer naar het vliegveld , het busstation of het hotel voor een extra overnachting.

De ijsbreker 50 Years of Victory

De nucleaire ijsbreker 50 Years of Victory behoort samen met de Yamal tot de sterkste ijsbrekers ter wereld. Met onder andere een vermogen van 75.000 pk baant deze reus zich een weg door het meerjarige pakijs ten noorden van Rusland.
Lees meer....

BELANGRIJK

Voor deze reizen geldt dat ijscondities bepalend zijn voor de uitvoering van het geplande programma. Het kan voorkomen dat zelfs deze zeer sterke ijsbrekers niet in staat zijn, binnen de ter beschikking staande tijd, de Noordpool te bereiken. U heeft voor deze reizen een visum voor Rusland nodig.

Vluchten en verlenging in Rusland of Finland

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Helsinki of Moermansk. Het is ook mogelijk om uw reis te verlengen met enkele dagen in Helsinki of een reis door Finland of een reis op het Kola Schiereiland vanuit Moermansk. 
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op kantoor. We helpen u graag verder.

Reis van dag tot dag

LET OP:

Deze dag-tot-dagbeschrijving geldt voor de reizen met Quark Expeditions. 
De reizen van Poseidon Expeditions beginnen met een overnachting in Moermansk en eindigen met een transfer van de kade naar het vliegveld in Moermansk. 

Dag 01 Helsinki

Aankomst in Helsinki. Op eigen gelegenheid naar het groepshotel voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Helsinki - Moermansk

Groepstransfer van het groepshotel naar de luchthaven van Helsinki. Chartervlucht naar Moermansk. Transfer van de luchthaven naar de kade in Moermansk met een korte stadsrondrit.
Inschepen aan boord van de 50 Years of Victory. In de loop van de avond vertrek richting de Noordpool.

Dag 03 Barentszee

Vandaag brengt u door op de Barentszee. Veelal zullen verschillende pakijsvelden voorbij drijven waarop mogelijk ijsberen en walrussen te zien zijn. Langs de rand van het pakijs kunnen verschillende walvissen zoals Beluga's en misschien wel een Groenlandse walvis opdruiken. Ook groepen Zadelrobben houden zich regelmatig op in de buurt van het ijs.

Dag 04 - 06 door het ijs naar de Noordpool

Gedurende deze dagen zal het ijs waar de ijsbreker zich door moet worstelen steeds dichter en dikker worden. Het empo verlaagd daardoor sterk. Bij goed weer zult u mogelijk vanuit een van de helikopters de sterke ijsbreker aan het werk kunnen zien.
Wie weet wordt er nog een eenzame ijsbeer gespot. Verder kunt u verschillende lezingen bijwonen die de stafleden zullen geven over uiteenlopende onderwerpen.

Dag 07 De Geografische Noordpool ??!

Als alles volgens planning verloopt, zal vandaag het uiterste noorden van de aarbol bereikt worden: 90 °NB. Dit zal op gepaste wijze gevierd worden. Gebruikelijk is dan dat u ook het ijs op gaat om rond te wandelen en aan de feestelijkheden deelneemt. 

Dag 08 Door het ijs

Na het bezoek aan de Geografische Noordpool zal de 50 Years of Victory zich een weg terug door het ijs zoeken. Dit belooft weer een dag vol ijsspektakel te worden.

Dag 09 - 10 Franz Josefland

Na het bezoek aan de Noordpool bezoekt u een al even bijzondere plaats: Franz Josefland.
Deze archipel die uit vele eilanden, eilandjes en rotsen bestaat, heeft een zeker voor de hoogte rijke flora. Er zijn verschillende plaatsen waar immense zeevogelkolonies zijn. Verder komen er ijsberen, walrussen, zeehonden en walvissen voor.
Over de geschiedenis zal men u tijdens de lezingen uitgebreid informeren. Aan land kunt u zelf de verschillende overblijfselen zien uit de tijd van de grote expedities om als eerste op de Noordpool te kunnen komen.

Dag 11 - 12 in het ijs en op zee

Vanuit Franz Jozefland zal in zuidelijke richting weer de Barentszee overgestoken worden. Ook nu weer kunnen verschillende dieren opduiken of op het ijs worden waargenomen.
De staf heeft ook nog verschillende interessante lezingen in petto. Of misschien wilt u buiten op dek de indrukken van de afgelopen dagen rustig laten bezinken? 

Dag 13 Moermansk - Helsinki

Na aankomst in Moermansk wordt ontscheept. Er is een groepstransfer van de kade naar de luchthaven voor de chartervlucht naar Helsinki. Van de luchthaven van Helsinki is er een groepstransfer naar het groepshotel waar u overnacht.

Dag 14 Helsinki

Na het ontbijt eindigt deze reis. U kunt huiswaarts keren, of uw reis in de stad Helsinki of andere delen van Finland verlengen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De reizen van Quark Expeditions beginnen en eindigen in Helsinki (Finland). De reizen van Poseidon Expeditions beginnen en eindigen in Moermansk.
In beide gevallen gaat u in Moermansk aan boord en van boord.

DataBeschikbaarReisduurRederij
12 juni - 25 juni 20191x vrouw twin
1x Arktika
13 nachtenQuark Expeditions
23 juni - 06 juli 2019geen mini suite
geen viktory suite
13 nachtenQuark Expeditions
07 juli - 19 juli 2019VOL12 nachtenPoseidon Exp.
18 juli - 30 juli 20191x juniorsuite
op aanvraag
12 nachtenPoseidon Exp.
29 juli - 10 aug 2019VOL
12 nachtenPoseidon Exp.

50 Years of Victory // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon voor de reizen met Quark Expeditions.
Heeft u eerder gereisd met Quark Expeditions? Dan gelden voor u diverse extra voordelen.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie12 en 23 juni
13 nachten
Twin (2-pers.)€ 25.796,00
Minisuite (2-pers.)€ 28.204,00
Suite (2-pers.)€ 35.256,00
Victory Suite (2-pers.)€ 37.922,00
Artika Suite (2-pers.)€ 38.782,00
Chartervluchten Helsinki-Moermansk en v.v.€ 1.716,00
Luchtballon€ 426,00

50 Years of Victory // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon voor de reizen met Poseidon Expeditions.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie07,18, 29 juli
12 nachten
Twin (2-pers.)€ 25.796,00
Minisuite (2-pers.)€ 28.204,00
Junior Suite (2-pers.)€ 34.396,00
Grand Suite (2-pers.)€ 35.256,00
Victory Suite (2-pers.)€ 37.922,00
Artika Suite (2-pers.)€ 38.782,00

Beschikbaarheid

Bijgewerkt t/m 11 maart 2019.

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.

D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
Wilt u een hut voor alleengebruik, dan betaalt u een toeslag van 70% voor de Twin (2-pers) hut en 100% voor de overige categorieën.

De prijzen zijn inclusief:

QUARK EXPEDITIONS
scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee/frisdrank en sap), huiswijn en huisbier tijdens diner, accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis (excl. optionele helikoptervluchten), een expeditieparka die u na de reis mag houden, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, fooien voor de staf, evacuatieverzekering, SGR-dekking.

Bij de reizen met Quark Expeditions is een verplicht hotel-chartervluchtpakket met een hotelovernachting voorafgaand aan en achteraf aan de scheepsreis in Helsinki, beide op basis van logies/ontbijt, chartervluchten Helsinki - Moermansk en v.v. en de transfers van het hotel naar de luchthaven in Helsinki en v.v. 

POSEIDON EXPEDITIONS
01 overnachting voorafgaand aan de scheepsreis in Moermansk op basis van logies/ontbijt, scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee/chocolademelk), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis (excl. optionele helikoptervluchten), groepstransfer in Moermansk vliegveld naar hotel, van het hotel naar de kade en van de kade naar vliegveld, een expeditieparka die u na de reis mag houden, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, evacuatieverzekering tot US$ 100.000 per persoon (max. leeftijd 85 jaar), SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief

retourvlucht van Amsterdam of Brussel naar Helsinki, overige transfers, optionele helikoptervluchten, verzekeringen, visumkosten (ca. € 110,- p.p.), (fris)drankjes en fooien aan boord (Poseidon Expeditions), uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst verzorgen wij ook graag uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele extra overnachtingen c.q. verlenging in Helsinki. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Indicatieprijs retourvlucht: van Amsterdam of Brussel naar Helsinki, afhankelijk van de beschikbare en gewenste klasse en eventuele aanbiedingen van € 275,- tot € 900,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Belangrijk

U heeft voor deze reizen een visum voor Rusland nodig.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

De reizen van Quark Expeditions beginnen en eindigen in Helsinki (Finland). De reizen van Poseidon Expeditions beginnen en eindigen in Moermansk.
In beide gevallen gaat u in Moermansk aan boord en van boord.

DatabeschikbaarReisduurRederij
17 juni - 30 juni 2020alle categorieën13 nachtenQuark Exp.
28 juni - 11 juli 2020alle categorieën13 nachtenQuark Exp.
12 juli - 24 juli 2020alle categorieën12 nachtenPoseidon Exp.
23 juli - 04 aug 2020alle categorieën12 nachtenPoseidon Exp.
04 aug - 15 aug 2020alle categorieën12 nachtenPoseidon Exp.

50 Years of Victory // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon // Quark Expeditions
VROEGBOEKKORTING:
Bij boeking voor 15 juni 2019: Gratis hotel-transferpakket.
Heeft u eerder gereisd met Quark Expeditions? Dan ontvangt u tevens 5% korting op onderstaande accommodatieprijzen.

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijs
Twin (2-pers.)€ 26.656,00
Minisuite (2-pers.)€ 30.956,00
Suite (2-pers.)€ 35.772,00
Victory Suite (2-pers.)€ 37.922,00
Artika Suite (2-pers.)€ 38.782,00
Hotel-transferpakket met chartervlucht
Helsinki-Moermansk en v.v.
€ 1.716,00

50 Years of Victory // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon // Poseidon Expeditions
AANBIEDING:
Bij boeking voor 31 juli 2019 ontvangt u 5% vroegboekkorting op onderstaande prijzen. Heeft u eerder met Poseidon Expeditions gereisd, dan ontvangt u tevens 5% loyaliteitskorting.

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijs
Twin 2-pers. hut€ 26.656,00
Mini Suite€ 30.956,00
Junior Suite€ 34.912,00
Grand Suite€ 35.772,00
Victory Suite€ 37.922,00
Arktika Suite€ 38.782,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 11 maart 2019.

Hutdeling :

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. Op de reizen van Quark Expeditions is het uitesluitend mogelijk om in de Twin op indeling te boeken. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
Wilt u een hut voor alleengebruik, dan betaalt u een toeslag van 70% voor de Twin (2-pers) hut en 100% voor de overige categorieën.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis van 11 nachten zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies per helikopter en per zodiac gedurende de scheepsreis (excl. eventuele optionele helikoptervluchten), een expeditieparka die u na de reis mag houden, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, evacuatieverzekering tot US$ 100.000 per persoon (max. leeftijd 85 jaar) en SGR-dekking.

Bij de reizen met Quark Expeditions is tevens inclusief tijdens lunch en diner een selectie van fris- en alcoholische drankjes, verder is er een verplicht hotel-chartervluchtpakket met een hotelovernachting voorafgaand aan en na de scheepsreis in Helsinki, beide op basis van logies/ontbijt, chartervluchten Helsinki - Moermansk en v.v. en de transfers van het hotel naar de luchthaven in Helsinki en v.v. 

Bij de reizen van Poseidon Expeditions is tevens inclusief: een groepstransfer van het vliegveld in Moermansk naar het groepshotel, een hotelovernachting op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, transfer van het groepshotel naar de kade en op de dag van ontscheping in Moermansk een groepstransfer van de kade naar het vliegveld van Moermansk.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht naar Helsinki (reizen Quark Expeditions) of naar Moermansk (reizen Poseidon Expeditions), overige transfers, eventuele optionele helikoptervluchten, verzekeringen, visumkosten (ca. € 130,- p.p.), overige drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, eventuele extra overnachtingen c.q. verlenging in Helsinki of Moermansk.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak.

BELANGRIJK:

U heeft voor deze reizen een visum voor Rusland nodig.
Indien gewenst, kunnen we de visumaanvraag voor u verzorgen. De totale kosten bedragen ca. € 130,00 per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.