Reisinformatie

Reisbeschrijving Skitrekking naar de Geografische Noordpool

Na aankomst op Spitsbergen ontmoet u de andere leden van de expeditie. De eerste dagen zullen gebruikt worden om u aan de groep, de materialen, de kou en 24 uur daglicht te laten wennen. Er worden instructies gegeven en materialen worden geïnspecteerd.
Op de vierde dag vertrekt het chartervliegtuig, een Russische Antonov, naar het basiskamp Barneo dat op ongeveer 89° NB op het pakijs is gebouwd.
Tijdens de vlucht naar Barneo ziet u het labyrint van ijs en open water. Laat u door de chaos niet ontmoedigen. Veelal is er een weg te vinden zodat u het noordelijkste punt op aarde (90° NB) kunt bereiken. 

Na aankomst in het basiskamp Barneo wordt de laatste informatie over het terrein en de verplaatsing van het pakijs opgevraagd. Afhankelijk van de positie van het basiskamp zal een helikopter de expeditie afzetten op een tactisch punt vanwaar het reëel is dat de pool in een week tijd bereikt kan worden, of er kan direct vanuit het kamp op de ski's gestart worden. Nog even een kop warme thee of koffie en dan gaat het echte werk beginnen.

De eerste dag is kort en wordt gebruikt om te wennen aan de dagelijkse routines: het gebruik van de skimaterialen, het trekken van de slede, pauze maken bij -25° C, de tent opzetten, koken, navigeren, een route kiezen tussen watergeulen en opgestuwd pakijs . . .
Na een week waarbij dagelijks minstens 15 kilometer wordt afgelegd, loodst de GPS u over de laatste meters naar het magische punt, 90° NB. Vanaf dit punt zal iedere stap die u zet er een in zuidelijke richting zijn. Het markeert het eindpunt van een expeditie die u veel meer zal bieden dan wij in deze korte reisbeschrijving kunnen weergeven.
De aankomst op de Geografische Noordpool, 90° NB wordt uiteraard op gepaste wijze gevierd! Daarna wordt de groep per helikopter naar het basiskamp teruggebracht.
Vanaf Barneo vliegt u met de Antonov weer terug naar Longyearbyen op Spitsbergen. Hier wacht een warme douche en een echt bed. Een luxe die u verdiend heeft.

Conditie en medische keuring

Omdat deze reis zowel fysiek als mentaal veel van u vergt, is een meer dan goede conditie vereist. Om zeker te zijn dat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens trainingen of op de Arctische Oceaan, stellen wij een medische keuring voor definitieve boeking verplicht.

Verlenging in Oslo of in Longyearbyen

Indien u deze reis vooraf of achteraf wilt verlengen met een verblijf in Oslo of op Spitsbergen is dit mogelijk. In deze tijd van het jaar is er veel te doen op Spitsbergen zoals hondenslede- en sneeuwscootertochten. Lees meer...  

Reis van dag tot dag

Programma Last Degree

Dag 01 Longyearbyen (Spitsbergen)

Aankomst Longyearbyen. U wordt verwelkomd door een van de gidsen en naar het hotel gebracht voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02+03 Longyearbyen

Ontmoeting met de groep. Voorbereidingen voor de reis en voor de training in Longyearbyen. Welkomstdiner met de groep en briefing. Overnachting in pension of hotel naar keuze in Longyearbyen op basis van logies/ontbijt.

Dag 04 Longyearbyen - Barneo

Chartervlucht Longyearbyen - basiskamp Barneo op het ijs van de Arctische Oceaan. Lunch bij het kamp. Tenten opzetten bij het kamp. Overnachting in tent.

Dag 05 - 13 Skitrekking

Skitrekking richting de Geografische Noordpool, 90 °NB.

Dag 14 Barneo - Longyearbyen

Pickup per helikopter terug naar basiskamp Barneo en chartervlucht naar Longyearbyen. Overnachting in pension of hotel van uw keuze.

Dag 15 Longyearbyen

Noordpoolceremonie. Verdere dag ter vrije besteding. Overnachting in Longyearbyen.

Dag 16 Einde van reis

Transfer naar het vliegveld. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Longyearbyen (Spitsbergen).

DatumReisduurTrekking
01 april - 16 april 201915 nachtenLast Degree
11 april - 26 april 201915 nachtenLast Degree
06 april - 16 april 201910 nachtenHalve Last Degree
01 april - 26 april 201925 nachtenTwo Degrees

Prijzen per persoon

Bij boeking voor 01 december 2018. Na 01 december worden de prijzen verhoogd.

TrekkingsPensionHotel
Last Degree /
In Longyearbyen in 4-pers. kamer
€ 40.964,00nvt
Last Degree /
In Longyearbyen in 2-pers. kamer
€ 41.154,00€ 41.467,00
Last Degree /
In Longyearbyen in 1-pers. kamer
€ 41.360,00€ 42.070,00
Halve Last Degree /
In Longyearbyen in 4-pers. kamer
€ 40.964,00nvt
Halve Last Degree /
In Longyearbyen in 2-pers. kamer
€ 41.154,00€ 41.467,00
Halve Last Degree /
In Longyearbyen in 1-pers. kamer
€ 41.360,00€ 42.070,00
Two Degrees /
In Longyearbyen in 4-pers. kamer
€ 46.964,00nvt
Two Degrees /
In Longyearbyen in 2-pers. kamer
€ 47.154,00€ 47.467,00
Two Degrees /
In Longyearbyen in 1-pers. kamer
€ 47.360,00€ 48.070,00

De prijzen zijn inclusief:

trainingsadvies, trainingstocht bij Longyearbyen, gebruik ski's, skischoenen, slede, harnas, tent, kookuitrusting, voedingsmiddelen tijdens de expeditie, chartervlucht Longyearbyen - Barneo en v.v., helikopervlucht 90° NB - Barneo, begeleiding door ervaren, bewapende gids, 5 overnachtingen Longyearbyen in accommodatievorm van uw keuze op basis van logies/ontbijt,  groepstransfers in Longyearbyen en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Longyearbyen en v.v., persoonlijke uitrusting en kleding, maaltijden en overige verblijfskosten in Longyearbyen, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Verplichte verzekering

Voor deze reizen is het hebben van een reisverzekering die repatriëring/evacuatie en search & rescue dekt tot minimaal € 100.000,- per persoon verplicht.

Benodigde vluchten:

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vlucht naar Longyearbyen en v.v.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.