Reisinformatie

Reisbeschrijving Champagnevlucht naar de Noordpool

Vanuit Longyearbyen op Spitsbergen vertrekt het chartervliegtuig naar het basiskamp, dat zich hoog in de Arctis op het pakijs bevindt. Op Spitsbergen (Longyearbyen) heeft u een dag om te acclimatiseren. U kunt wennen aan 24 uur daglicht en de vrieskou. En dan is het zover. Het chartervliegtuig landt in Longyearbyen. Tijd om te vertrekken richting het basiskamp op het ijs, gelegen op ongeveer 89° NB. Tijdens de vlucht naar het poolstation ziet u de witte vlakte van het noordpoolijs onder u. Aangekomen op de poolbasis wordt u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en het tijdstip waarop u per helikopter zult vertrekken richting geografische Noordpool.
Het bereiken van de Geografische Noordpool 90 °NB wordt gevierd met een glas champagne. U kunt ca. een half uur rondlopen op de plaats vanwaar alles alleen maar in zuidelijke richting is. Daarna vliegt u per helikopter weer terug naar het basiskamp, waar u overnacht.
Wanneer weersomstandigheden het toelaten vliegt u de volgende dag weer terug naar Spitsbergen. Hier kunt u nog nagenieten van uw tocht naar het noorden. Het standaardprogramma eindt op dag 05, maar u kunt de reis met een paar dagen in Longyearbyen verlengen om bijv. een hondensledetocht of sneeuwscootertocht te maken of met een verblijf in Noorwegen. 

Verlenging in Oslo of in Longyearbyen

Indien u deze reis vooraf of achteraf wilt verlengen met een verblijf in Oslo, Tromsø of op Spitsbergen is dit mogelijk. In deze tijd van het jaar is er veel te doen op Spitsbergen, zoals hondenslede- en sneeuwscootertochten. Lees meer...  Oslo is een gezellige stad met veel musea. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Benodigde vluchten

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Spitsbergen en terug. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Longyearbyen

Aankomst in Longyearbyen. Transfer naar hotel of pension van uw keuze voor overnachting op basis van logies/ontbijt. Voorbereiding voor de volgende dagen.

Dag 02 Longyearbyen - ijsbasis Barneo - 90° NB

Chartervlucht van Longyearbyen naar de ijsbasis Barneo. Vandaar helikoptervlucht naar de Geografische Noordpool 90° NB en v.v. Overnachting ijsbasis Barneo.

Dag 03 ijsbasis Barneo - Longyearbyen

Terugvlucht naar Longyearbyen. Transfer naar pension of hotel van uw keuze voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 04 Longyearbyen

Reservedag in Longyearbyen. Tijd om het plaatsje te verkennen of om deel te nemen aan een van de optionele excursies, zoals een hondensledetocht, sneeuwscootertocht, boottocht naar Pyramiden of Barentsburg. 
Overnachting in pension of hotel van uw keuze op basis van logies/ontbijt.

Dag 05 vertrek uit Longyearbyen

Ochtend ter vrije besteding. Rond het middaguur transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis of naar uw bestemming in Noorwegen als u deze reis wilt verlengen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Longyearbyen (Spitsbergen).

DataBeschikbaarReisduur
13 april - 17 april 2019VOL04 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatieIn Pension
vanaf
In Hotel
vanaf
Op indeling in 4-pers. kamer€ 19.858,00nvt
In 2-pers. kamer€ 19.972,00€ 20.160,00
In 1-pers. kamer€ 20.096,00€ 20.522,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 11 maart 2019.

De prijzen zijn inclusief:

Engelssprekende gids, gebruik poolkleding, retourchartervlucht Longyearbyen - Barneo en v.v. helikoptervlucht Barneo - 90° NB en v.v., 3 hotelovernachtingen in gekozen accommodatietype op basis van logies/ontbijt, 1 overnachting in de ijsbasis Barneo, groepstransfers in Longyearbyen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar Longyearbyen en v.v., overige persoonlijke kleding, overige maaltijden, (fris)drankjes en eventuele optionele excursies in Longyearbyen, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.