Reisinformatie

Reisbeschrijving Champagnevlucht naar de Noordpool

Vertrek vanaf Schiphol of Brussel via Oslo naar Spitsbergen. Van hier vertrekt het chartervliegtuig naar het basiskamp, dat zich hoog in de Arctis op het pakijs bevindt. Op Spitsbergen (Longyearbyen) heeft u een dag om te acclimatiseren. U kunt wennen aan 24 uur daglicht en de vrieskou. En dan is het zover. Het chartervliegtuig landt in Longyearbyen. Tijd om te vertrekken richting het basiskamp op het ijs, gelegen op ongeveer 89° NB. Tijdens de vlucht naar het poolstation ziet u de witte vlakte van het noordpoolijs onder u. Aangekomen op de poolbasis wordt u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en het tijdstip waarop u per helikopter zult vertrekken richting geografische Noordpool.
Het bereiken van de Geografische Noordpool 90 °NB wordt gevierd met een glas champagne. U kunt ca. een half uur rondlopen op de plaats vanwaar alles alleen maar in zuidelijke richting is. Daarna vliegt u per helikopter weer terug naar het basiskamp, waar u overnacht.
Wanneer weersomstandigheden het toelaten vliegt u de volgende dag weer terug naar Spitsbergen. Hier kunt u nog nagenieten van uw tocht naar het noorden. Volgens het standaard programma vliegt u de volgende dag terug naar huis. Optioneel kunt u de reis met een paar dagen in Longyearbyen verlengen om bijv. een hondensledetocht of sneeuwscootertocht te maken. 

Verlenging in Oslo of in Longyearbyen

Indien u deze reis vooraf of achteraf wilt verlengen met een verblijf in Oslo of op Spitsbergen is dit mogelijk. In deze tijd van het jaar is er veel te doen op Spitsbergen, zoals hondenslede- en sneeuwscootertochten. Lees meer...  Oslo is een gezellige stad met veel musea. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam (of Brussel) - Oslo

Lijnvlucht Amsterdam of Brussel naar Oslo, hotelovernachting bij de luchthaven.

Dag 02 Oslo - Longyearbyen

Lijnvlucht van Oslo naar Longyearbyen. Transfer van het vliegveld naar het Radisson Blu Polar Hotel voor overnachting. Welkomstdiner en voorbereiding voor de volgende dagen.

Dag 03 Longyearbyen - ijsbasis Barneo - 90° NB

Chartervlucht van Longyearbyen naar de ijsbasis Barneo. Vandaar helikoptervlucht naar de Geografische Noordpool 90° NB en v.v. Overnachting ijsbasis Barneo.

Dag 04 ijsbasis Barneo - Longyearbyen

Terugvlucht naar Longyearbyen. Hotelovernachting.

Dag 05 Longyearbyen - Tromsø

Middagvlucht terug naar Tromsø. Hier kunt u nog even nagenieten van een speciale reis.
Hotelovernachting. 

Dag 06 Tromsø - Oslo - Amsterdam (of Brussel)

Ochtend ter vrije besteding. Rond het middaguur naar het vliegveld en vlucht via Oslo naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Amsterdam of Brussel.

DataBeschikbaarReisduur
12 apr t/m 17 apr 2019ja05 nachten

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
AccommodatieIndicatieprijs
In 2-pers. hotelkamers€ 20.746,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 18 september 2018.

De prijzen zijn inclusief:

Engelssprekende gids, gebruik poolkleding, retourchartervlucht Longyearbyen - Barneo en v.v. helikoptervlucht Barneo - 90° NB en v.v., 4 hotelovernachtingen in 2-pers. kamer, op basis van logies/ontbijt, 1 overnachting in de ijsbasis Barneo, SAS retourlijnvlucht Amsterdam of Brussel naar Longyearbyen en v.v., groepstransfers in Longyearbyen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

persoonlijke kleding, overige maaltijden, (fris)drankjes en eventuele optionele excursies in Longyearbyen, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.