Reisinformatie

Fly-drive Grandtour Færøer

De reis begint met een lijnvlucht vanuit Kopenhagen naar Vágar op de Færøer. Hier staat uw huurauto klaar.
Daarna gaat u de verschillende uithoeken van de eilandengroep verkennen van het uiterste zuiden (Suðeroy) tot het uiterste noorden Viðoy of Fugloy.
U bezoekt het vogelrijke eiland Mykines in het uiterste westen met op de kliffen immense zeevogelkolonies. Vooral in juni en juli zijn hier de altijd fotogenieke papegaaiduikers te zien. De rotsen die rechtop uit zee steken worden bewoond door duizenden Jan-van genten.   
Natuurlijk is er ook tijd ingeruimd om de hoofdstad Tórshavn te verkennen. Het pittoreske stadje kent niet alleen verschillende musea, maar ook de steegjes met traditionele huisjes in de wijk Tinganes zijn een bezoek meer dan waard. Wilt u er op uit dan kunt u over het eiland Streymoy zwerven. U rijdt door het dramatische landschap met kleine gehuchten, plaatsen met Vikinghistorie en ruïnes van verschillende kerken. 
Verder staan ook andere authentieke plaatsen zoals Saksun en Gjógv op het programma.
Aan het einde van de reis vliegt u vanaf de Færøer terug naar Kopenhagen. 

Accommodaties

Tijdens deze reis kunt u ervoor kiezen om te overnachten in hotels. Buiten Tórshavn zijn dit kleine, gezellige familiehotels. Daarnaast is er de mogelijkheid om te overnachten in pensions/Bed & Breakfast, deze zijn wel met gedeelde douche/toilet.

Verlenging op de Færøer en/of in Kopenhagen

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan aangepast worden aan uw wensen. Zo kunt u korter of langer op de Færøer verblijven, maar ook de route kan volledig aan uw wensen worden aangepast. De reis is ook eenvoudig vooraf of achteraf verlengen met een verblijf in Kopenhagen of te combineren met IJsland of Noorwegen. Ook dit kunnen we voor u verzorgen.
Bel +31 10 295 0126 voor overleg of mail ons uw wensen. We gaan er graag mee aan de slag.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Kopenhagen - Færøer

Vanaf Kopenhagen vliegt u met Atlantic Airways lijnvlucht naar Vágar op de Færøer. Na aankomst auto ophalen en naar uw hotel. Het is lang licht, dus eventueel kunt u 's avonds nog een van de pittoreske dorpen op het eiland bezoeken of een mooi uitzichtpunt opzoeken aan weg over de bergen.
Overnachting op Vágar.

Dag 02 Mykines

Vandaag staat in het teken van de zeevogelkolonies op het eiland Mykines. Tijdens deze dagtocht gaat u met de boot naar het vogelrijke eiland. Daar heeft u enige uren om van zeer dichtbij o.a. papegaaiduikers, Jan-van-genten, Noordse Stormvogels te bekijken en te fotograferen. Na het bezoek aan Mykínes gaat u weer terug per boot.  
Overnachting op Vágar.

Dag 03 Vágar - Tórshavn - Suðeroy

Vanuit Tórshaven gaat u met de veerboot naar het zuidelijker gelegen eiland Suðeroy. De overtocht brengt u langs de oostkust van Sandoy en langs de eilanden Stóra Dímun en Lítla Dímun.
Overnachting op Suðuroy.

Dag 04 Suðeroy

Vandaag maakt u een begeleide tour over het eiland. De gids neemt u en eventuele andere deelnemers mee naar de mooiste en interessantste plaatsjes op het eiland. De exacte route wordt grotendeels bepaald door weer en wind. De gezamenlijke lunch is inclusief. 
Overnachting op Suðeroy.

Dag 05 Suðeroy - Tórshavn

Met de veerboot gaat u terug naar Tórshavn. U kunt op eigen gelegenheid door het oude deel van Tórshavn, Tinganes wandelen. Hier vindt u het parlementsgebouw, huizen met de met grasbedekte daken, het haventje met de traditionele visserbootjes en de vrolijk gekleurde pakhuizen.
Als het mooi weer is, kunt u onder het genot van een drankje op een van de terrasjes genieten van het uitzicht.
Overnachting in Tórshavn.

Dag 06 Nólsoy

Vanuit Tórshavn vaart een veerboot naar het dichtbij liggende eiland Nólsoy. Bij aankomst zult u onmiddellijk het verschil merken met de toch wel drukke en haastige stad Tórshavn. Op Nólsoy gaat alles net even wat rustiger aan. De gids die meereist naar het eiland vertelt u de verschillende historische verhalen.
U krijgt een lunchpakket mee dat onderweg genuttigd kan worden.
's Middags neemt u de veerboot terug naar Tórshavn. Daarna kunt u naar Kirkjubøur rijden om daar de historische boerderij Roykstovan, de Olavskerk en de Sint Magnuskathedraal te bezoeken.
Overnachting in Tórshavn.

Dag 07 Vestmanna

In de ochtend met de auto naar Vestmanna waar u aan boord gaat van een van de excursiebootjes om een tocht te maken naar de zeevogelkliffen, de grotten en indrukwekkende rotswanden. Van juni tot eind juli zitten hier papegaaiduikers. Als je kuikens volgroeid zijn, verlaten ook de ouders het nest. De Drieteenmeeuwen en Jan-van-genten blijven tot in augustus op de nesten.
Na deze excursie rijdt u verder in noordelijke richting langs imposante fjorden en de kust naar Viðareiði, het noordelijkste dorpje van de Færøer.
Overnachting op een van de noordelijke eilanden.

Dag 08 Kalsoy

Vanuit het stadje Klaksvik gaat u per veerboot naar Kalsoy. Om de vier dorpjes op het eiland met elkaar te verbinden zijn er maar liefst vier tunnels aangelegd in de slechts 12 km lange weg die het eiland rijk is. U heeft de hele dag om de dorpjes Mikladalur, Syðradalur, Húsar en Trøllanes te bezoeken.
Het bijzondere smeedwerk van Mikladalur is bekend over de gehele Færøer. De sage over de "zeehondenvrouw" wordt nog steeds met verve verteld.
Vanaf het noordelijkste punt bij de vuurtoren van Trøllanes heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht op de andere noordelijke eilanden en kunt u zelfs Eysteroy en Streymoy zien.
Overnachting op een van de noordelijke eilanden.

Dag 09 Gjógv

Gjógv ligt in een adembenemd landschap. Niet alleen de weg er naar toe over de bergen is prachtig, maar ook de ligging van het dorpje aan de natuurlijke haven. U heeft alle tijd om hier een wandeling in de omliggende bergen te maken. Maar ook een wandeling door het dorpje en langs de haven zijn al meer dan de moeite waard.
Bent u niet zo'n wandelaar, dan kunt u nog een rit maken naar het plaatsje Saksun. Een prachtige tocht over de pas, langs de noordkust en dan via een eenzame weg door het dal. Hier liggen een paar boerderijen en één kerkje aan een fjord.
Overnachting op Eysturoy. 

Dag 10 Toftir & Nes

Vandaag kunt u een altijd omliggende dorpen bezoeken, bijvoorbeeld Oyndarfjørður en Runavìk. In Toftir vindt u een speciale wolwinkel. Hier kunt u ook de traditionele truien kopen.
Overnachting op Eysturoy.

Dag 11 Eiði, Vágar - Kopenhagen

Ten noorden van het dorpje Eiði, liggen de beroemde rotsformaties `Giant and the Witch`. Via deze weg kunt u terugrijden naar het vliegveld. Aldaar de auto inleveren.
Vanaf de Færøer vliegt u terug naar Kopenhagen.
Afhankelijk van de vluchttijd vanaf de Færøer kan in sommige gevallen een aanvullende overnachting in Kopenhagen noodzakelijk zijn. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Kopenhagen.

DataReisduur
Iedere zondag van 15 mei t/m 01 sept 201910 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

Prijs voor andere samenstelling of met een andere categorie auto is op aanvraag.

AccommodatievormPrijs vanaf
2-pers. kamers in pensions€ 2.021,00
1-pers. kamers in pensions€ 2.866,00
2-pers. kamers met privé douche/toilet (hotel)€ 2.245,00
1-pers. kamers met privé douche/toilet (hotel)€ 3.258,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Kopenhagen - Vagár in de goedkoopste klasse incl. 20 kg ruimbagage p.p., autohuur categorie A, onbeperkt aantal km, CDW, 10 overnachtingen naar keuze in hotels of pensions op basis van logies/ontbijt, begeleide bootexcursie naar Mykines met lunchpakket, veerboot Tórshavn-Suðeroy en v.v., begeleide tour over Suðuroy met lunch, veerboot Tórshavn-Nólsoy en v.v., begeleide tour, lunchpakket, bootexcursie naar Vestmannakliffen, veerboot Klaksvik - Kalsoy en v.v. , routebeschrijving, kaart, informatiepakket en SGR-dekking.
Een grotere auto is tegen meerprijs mogelijk. 

De prijzen zijn exclusief:

Retourvlucht Amsterdam - Kopenhagen, eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, brandstof voor de auto, tol voor tunnels, overige veerboten, overige maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Opmerkingen bij autohuur:

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en BTW.
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
Toeslag extra bestuurder: ca. DKK 175 per bestuurder.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Eindhoven naar Kopenhagen, evenals eventuele overnachtingen en of mogelijke verlengingen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor. 
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen, afhankelijk van de beschikbare klasse, bij vroegboeken vanaf ca. € 220,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen. 
Bij tijdelijk aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen lagere tarieven van toepassing zijn.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.