Reisinformatie

Reisbeschrijving Fly-drive Klassieke route Færøer

Deze fly-drive brengt u op de interessantste plaatsen van de Færøer. De route loopt door het indrukwekkende landschap, naar authentieke plaatsjes, naar rotsen vol vogels en uiteraard in de levendige hoofdstad Tórshavn.
Wilt u eens kennismaken met deze bijzondere eilandengroep? Lees dan verder en boek deze zomer nog! 

Accommodaties tijdens de rondreis

Tijdens deze fly-drive verblijft u naar keuze in hotels of in pensions, beiden op basis van logies/ontbijt. Buiten Tórshavn zijn ook de hotels kleinschalig. De hotelkamers zijn voorzien van douche/toilet. Pensions hebben over het algemeen kamers zonder privé faciliteiten. Gemeenschappelijke douches en toiletten bevinden zich op de gang. 

Verlenging op de Færøer, in Kopenhagen, in Noorwegen of op IJsland

Wilt u deze reis in een rustiger tempo, danwel in een hoger maken? Geen probleem: deze fly-drive kan naar wens aangepast worden. Omdat u via Kopenhagen vliegt, kunt u ook eenvoudig één of enkele dagen vooraf of achteraf in Kopenhagen doorbrengen. Het is ook mogelijk om het verblijf op de Færøer te combineren met een verblijf in Noorwegen en/of op IJsland. 
Wilt u meer weten? Bel +31 10 295 0126 voor overleg of mail ons uw wensen. We gaan er graag mee aan de slag.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Kopenhagen - Vágar

De reis begint met een lijnvlucht van Kopenhagen naar Vágar op de Færøer. Ophalen van huurauto en korte rit naar uw overnachtingsadres.

Dag 02 Papegaaiduikers kijken op Mykines

Vandaag heeft u alle gelegenheid om het eiland Vágar te verkennen. Vanaf halverwege mei tot eind juli kunt u een excursie per boot naar Mykines (hét vogeleiland) maken om papegaaiduikers en andere zeevogels te zien. Overnachting op Vágar.

Dag 03 Op naar het noorden

Vanaf Vágar rijdt u naar het eiland Streymoy. Vanuit het plaatsje Vestmanna worden boottochten naar de vogelkliffen georganiseerd. In juni en juli kunt u hier onder andere de grappige papegaaiduikers zien. Bij het plaatsje Hvalvik kunt u het prachtige Saksundal volgen tot aan Saksun. Een gehucht dat bestaat uit enkele boerderijen en kerk. Lopend kunt u de baai bereiken en tussen de hoge kliffen door op zee uitkijken. Er is maar maar één weg, dus u volgt dezelfde weg weer terug naar Hvalvik.
Vervolgens steekt u de brug over naar het eiland Eysteroy. Vanaf de weg langs de kust heeft u een fantastisch uitzicht op de ruige kust en de rotspilaren Risin en Kellingen die voor de kust staan. Daarna steekt de weg de hoogvlakte over en kunt u afslaan naar Gjógv waar u zult overnachten.

Dag 04 Dag ter vrije besteding in Gjógv

Als er een beetje wind staat, dan beuken hier de golven tegen de rotsen aan de rand van de baai. Vanuit het hotel & pension kunt u de hele baai en het gehucht overzien. Er zijn verschillende wandelingen te maken door de prachtige omgeving. Overnachting wederom in de Gjestegaard.

Dag 05 Naar het noordoosten

Vandaag rijdt u verder naar het noordoosten, naar het eiland Viðoy. Om hier te komen rijdt u door de 9 km lange tunnel naar het stadje Klaksvík. Dit plaatsje is een goede uitvalsbasis om het noordoosten verder te ontdekken. Het meest noordelijke plaatsje Viðareiði is de moeite waard om te bezoeken.

Dag 06 Rijden naar Tórshavn

Voordat u terug rijdt naar het zuiden, kunt u een bezoek brengen aan het eiland Kunoy. Vanuit het dorp heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op het eiland Kalsoy. Daarna rijdt u terug naar Eysturoy en voordat u in Tórshavn aankomt, kunt u een stop maken bij Søldafjørður. Hier staat een woning met een behoorlijke tuin (bijzonder voor deze eilanden, aangezien er zoveel schapen grazen). De eigenaren vinden het prachtig als u een kijkje komt nemen. Daarna rijden naar Tórshavn, waar u de komende twee nachten verblijft.

Dag 07 Sandoy

Vandaag gaat u met de ferry naar het groene eiland Sandoy. Het is een vlak eiland met een rijke historie en prachtige landschappen. De kleine dorpjes Dalur en Húsavik zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dag 08 Wandelen door historisch Tórshavn en rijden naar Kirjubøur

Deze ochtend en middag kunt u gebruiken om te wandelen door de kleine straatjes van Tórshavn. Daarnaast kunt u met de auto naar Kirkjubøur rijden. Hier staat een oude boerderij, een kleine kerk uit de middeleeuwen en een kathedraal die nooit is afgemaakt. Daarna rijdt u verder naar Vágoy voor de laatste overnachting.

Dag 09 Vágar - Kopenhagen

In de ochtend levert u de huurauto in op het vliegveld Vágar. Lijnvlucht van Vágar naar Kopenhagen. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Kopenhagen.

DataReisduur
Dagelijks van 01 juni t/m 31 aug 201908 nachten

Prijzen per persoon

Prijs voor andere samenstelling of met een andere categorie auto is op aanvraag.

AccommodatievormPrijs vanaf
2 pers. kamers in pensions€ 1.632,00
1-pers. kamers in pensions€ 2.288,00
2-pers. kamers met privé douche/toilet (hotel)€ 1.844,00
1-pers. kamers met privé douche/toilet (hotel)€ 2.616,00

De prijzen zijn inclusief:

Retourvlucht Kopenhagen - Vagár in de goedkoopste klasse incl. 20 kgs ruimbagage p.p., 08 dagen autohuur categorie A, onbeperkt aantal km, CDW, 08 overnachtingen op basis van logies/ontbijt, excursie Mykines, ferryovertocht Gamlarætt - Sandoy, routebeschrijving, informatiepakket met kaart en SGR-dekking.
Een grotere huurauto is tegen meerprijs beschikbaar. 

De prijzen zijn exclusief:

Lijnvlucht Amsterdam/Brussel - Kopenhagen en v.v., eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, tol voor tunnels (2x ca. DKK 130), overige maaltijden (lunches en diners), (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Opmerkingen bij de autohuur:

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en belastingen. 
Voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
Toeslag extra bestuurder: ca. DKK 175 per bestuurder. 

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Eindhoven naar Kopenhagen, evenals eventuele overnachtingen en of mogelijke verlengingen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor. 
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen, afhankelijk van de beschikbare klasse, bij vroegboeken vanaf ca. € 220,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen. 
Bij tijdelijk aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen lagere tarieven van toepassing zijn.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.