Reisinformatie

Reisbeschrijving Fly-drive Flora & Fauna van de Færøer

De reis begint met een lijnvlucht naar Kopenhagen. Vervolgens vliegt u naar Vágar op de Færøer. Met de huurauto kunt u zeven volle dagen genieten op de mooiste plekjes waar vooral zeevogels broeden en palnten volop bloeien. Op diverse plaatsen wordt u door een gids begeleid. De papegaaiduikers en Jan-van-genten op Mykines zullen niet ontbreken. Een ander hoogtepunt is de nachtelijke excursie naar de kolonie Vale Stormvogeltjes.
In de vroege zomer kleurt de dotterbloem slootkanten en moerasgebieden felgeel. Wie het niet erg vindt om even door de knieën te gaan, die kan o.a. de mooiste orchideeën, diverse soorten kartelblad etc. vinden
Op de laatste dag levert u de auto in op het vliegveld en vliegt u via Kopenhagen terug naar het beginpunt van uw reis.

U kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven, Eelde, Brussel of Düsseldorf. Het dag-tot-dagprogramma is gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam. Bij vertrek vanuit een van de andere steden kan er op de heen- en/of terugweg een overnachting in Kopenhagen nodig zijn.

Accommodaties

Tijdens deze reis blijft u naar keuze in hotels of pensions. Echter op Nólsoy is alleen een pension. Als u kiest voor hotels, dan zal de overnachting op Nólsoy in het pension zijn.
Alle hotelkamers zijn voorzien van douche/toilet. De pensions hebben over het algemeen alleen kamers zonder privé facilitieten. Gemeenschappelijke douches en toiletten bevinden zich op de gang en deelt u dus met andere gasten.

Verlenging op de Færøer of combinatie met IJsland

Deze reis kan eenvoudig verlengd worden met enkele dagen op de Færøer. Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met een verblijf op IJsland of Noorwegen, waar u ook op zoek kunt gaan naar papegaaiduikers en andere vogels. Nieuwsgierig naar deze combinatie? Bel +31 10 295 0126 of mail voor meer informatie.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Kopenhagen - Vágar

De reis begint met een lijnvlucht vanuit Amsterdam naar Kopenhagen. Daarna volgt de lijnvlucht met Atlantic Airways naar de Færøer. U komt hier in de avond aan en overnacht dichtbij het vliegveld.

Dag 02 Verkennen van Vagoy

Na het ontbijt haalt u de auto op het vliegveld op en heeft u alle tijd om het eiland Vágar te verkennen. Er zijn authentieke plaatsjes zoals Bø en Gásadalur die de moeite van het bezoeken waard zijn. Onderweg zult u zien dat de randen van de sloten en andere waterlopen geel zijn van de dotterbloemen. Om in het plaatsje Gásadalur te komen moet u een bijna 3 km lange tunnel door.
Vanuit het plaatsje kunt u het vogeleiland Mykines zien liggen. Er zullen ongetwijfeld papegaaiduikers en Jan-van-genten in de lucht te zien zijn.
Aan de zuidoostkust van het eiland ligt het grotere plaatsje Midvágur. Vanhier kunt u een wandeling maken richting de rotspilaar Trølkonufinger. Langs en op het meer Sørvágsvatn houden zich altijd verschillende vogels op. U zult hier ongetwijfeld de Scholekster kunnen zien en horen. Deze vogel wordt gezien als de nationale vogel.
U overnacht, op basis van logies/ontbijt, in dezelfde accommodatie als op dag 01. 

Dag 03 Naar de papegaaiduikers van Mykines

Vanuit het plaatsje Sørvágur vertrekt de boot naar Mykines. Hoe dichter de boot bij het eiland komt, hoe meer vogels zult u heen en weer zien vliegen. Op het eiland wordt u door een gids opgewacht voor een wandeling over het eiland. U passeert de plaats waar de papegaaiduikers hun nestholletjes hebben. Als ht zonnetjes schijnt, zitten de vogels vaak voor de ingang van de holte. Ze poetsen hun verenkleed en wapperen met hun vleugels.
Verderop bevindt zich een kolonie Jan-van-genten. Deze grote vogels hebben een prachtige manier van jagen op vissen. Vanuit de lucht storten ze zich met dichtgevouwen vleugels als een raket in zee en komen enige tijd later, bijna altijd, met een vis in bek boven water.
In de middag vaart u weer terug naar Sørvágur, van waar u terug rijdt naar uw accommodatie voor overnachting op basis van logies/ontbijt.  

Dag 04 Kliffen en (sub)arctische planten

Over het algemeen worden de meeste planten door de grote hoeveelheid schapen opgegeten. Op Eysturoy is er echter een gedeelte dat beschermd wordt tegen begrazing. Hier groeien en bloeien de mooiste planten. Vanuit Eiði kunt u een wandeling maken naar Eiðiskollur, een bijzonder gebied dat de moeite van het ontdekken waard is.
Na de enerverende wandeling rijdt u verder door het prachtige fjordengebied en over de hoogvlakte naar het plaatsje Gjógv. Afhankelijk van het tijdstip kunt u nog een wandeling in de omringende bergen of een wandeling door het dorp en langs het strand maken.
Overnachting in Gjógv op basis van logies/ontbijt. 

Dag 05 Heide en andere wilde planten

Na het ontbijt kunt u de bergen intrekken voor een stevige wandeling. Hier vindt u heideplanten. Langs de kust broeden vogels op de kliffen. 
's Middags is het tijd om naar Søldalfjørdur te gaan. Onderweg wordt u verwacht bij een van de mooiste privé tuinen. U kunt genieten van het moois en van koffie met gebak.
Vervolgens gaat u via Tórshavn met de veerboot naar het eiland Sandoy voor overnachting op basis van logies/ontbijt. 

Dag 06 Orchideeën en strandlopers

Vandaag staat een wandeling naar het Gróthúsvatn op het programma. Een lokale gids neemt u mee naar dit grote zoetwatermeer. Rond het en in het meer zijn altijd vogels te zien. De wandeling brengt u ook door het duinenlandschap waar in juni en begin juli de mooiste orchideeën bloeien. Onderweg kunt u op een mooi plekje uw lunchpakket nuttigen.
Overnachting op Sandoy op basis van logies/ontbijt.  

Dag 07 Noordse en Vale Stormvogeltjes

In de loop van de dag vertrekt de veerboot weer naar Tórshavn. Na aankomst gaat u met een andere veerboot naar Nólsoy, het eiland voor de kust bij Tórshavn.
Tegen de tijd dat de schemering invalt, is er een wandeling onder leiding van gids naar de grootste kolonie Vale Stormvogeltjes ter wereld. De vogeltjes komen laat in de avond naar de nestholten terug om zo roofvogels zoveel mogelijk te ontwijken.
Overnachting op Nólsoy op basis van logies/ontbijt. 

Dag 08 Tórshavn

's Morgens per ferry terug naar Tórshavn. Na het inchecken in pension of hotel heeft u de verdere dag ter vrije besteding om de stad en/of de omgeving te verkennen.
In de stad kunt u de oude binnenstad en musea bezoeken. Als het helder weer is, is een rit over de bergrug naar Kirkjubøur een prachtige rit.
Overnachting in Tórshavn op basis van logies/ontbijt. 

Dag 09 Vágar - Kopenhagen - Amsterdam

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar u naar het vliegveld Vágar waar u de huurauto inlevert. Daarna inchecken voor de vlucht naar Kopenhagen. Vanaf Kopenhagen vliegt u naar Amsterdam.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol.
Indien gewenst, kunt u ook vanaf Eindhoven of Brussel vertrekken.

DataReisduur
Iedere zaterdag van 02 juni t/m 25 augustus 201808 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

Bij vertrek vanaf Eindhoven of Brussel kan er prijsverschil ontstaan.
Prijs voor andere samenstelling of met andere categorie auto is op aanvraag.

AccommodatiePrijs vanaf
2 pers. kamers in 7 x B&B / 1 x hotel€ 1.979,00
1-pers. kamers in 7 x B&B / 1 x hotel€ 2.753,00
2 pers. kamers in 7 x hotel / 1x B&B of pension€ 2.096,00
1 pers. kamers in 7 x hotel / 1x B&B of pension€ 3.013,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Amsterdam - Kopenhagen en retourvlucht Atlantic Airways Kopenhagen - Vagár, beide in goedkoopste klasse inclusief 23 kg ruimbagage p.p., 08 dagen autohuur categorie A, onbeperkt aantal km, CDW, 08 overnachtingen op basis van logies/ontbijt, bootexcursie naar Mykines met lunchpakket, begeleide wandeling bij Gróthúsvatn, toegang to Søldarfjørdur, koffie en cake, veerboot Tórshavn-Sandur en v.v., veerboot Tórshavn - Nolsoy en v.v. routebeschrijving, kaart en informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, tol voor tunnels (ca. DKK 130), overige maaltijden (lunches en diners), (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Opmerkingen bij autohuur

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en belastingen. 
Voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
Toeslag extra bestuurder: DKK 180 per bestuurder. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.