Reisinformatie

Reisbeschrijving Islandhoppen op de Færøer

Deze reis begint met een vlucht van Kopenhagen naar het vliegveld Vágar op de Færøer. De volgende zes dagen verblijft u op de mooiste plekjes van de Færøer. Het begint met een bezoek aan Mykines, waar papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen, Noordse Stormvogels en Jan-van-genten in groten getale broeden.
Vervolgens bezoekt u het eiland Sandoy waar u in de historie van de eilanden wordt ongedompeld. Daarna volgt Nólsoy, een autoloos eiland dat u wandelend kunt verkennen. Als laatste staat de hoofdstad Tórshavn op het programma.
De laatste dag wordt u teruggebracht naar Vágar voor de vlucht naar Kopenhagen. 

Verlenging op de Færøer en/of in Kopenhagen, Noorwegen of IJsland

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan aangepast worden aan uw wensen. Zo kunt u korter of langer op de Færøer verblijven, maar ook de route kan volledig aan uw wensen worden aangepast.
Omdat u via Kopenhagen vliegt, kunt u ook eenvoudig één of enkele dagen vooraf of achteraf in Kopenhagen doorbrengen. U kunt ook uw verblijf op de Færøer combineren met een verblijf in Noorwegen of op IJsland.
Wilt u de mogelijkheden verkennen? Bel +31 10 295 0126 voor overleg of mail ons uw wensen. We gaan er graag mee aan de slag.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Kopenhagen - Vágoy

Lijnvlucht van Kopenhagen naar Vágar op de Færøer. Na aankomst lopend naar de accommodatie op Vágoy voor overnachting. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. Diner is inclusief.

Dag 02 + 03 Mykines

Na het ontbijt per bus naar de kade in Sørvagur. Vanhier vertrekt het bootje naar het eiland Mykines waar u de komende twee nachten zult verblijven.
Na aankomst inchecken in het pension. Daarna kunt u meteen naar de rotsen om de papegaaiduikers, Jan-van-genten en andere zeevogels te zien en te fotograferen. U krijgt een lunchpakket mee zodat u dit op een plekje met mooi uitzicht kunt nuttigen.
Ook de tweede dag gaat u onder leiding van een gids naar de vogelkolonie. Wellicht ziet u voorbij zwemmende zeehonden of misschien wel een enkele walvis. 
Het eerste diner is inclusief in het pension.

Dag 04 Skúvoy

Vanaf Mykines vaart u terug terug naar Sørvágur. Vanhier gaat u met lokale bussen en de ferry naar Skúvoy. 
Op dit eiland leert u veel van de geschiedenis van de Noorman Sigmundur Bretisson. Hij liet hier o.a. de eerste kerk van de Færøer bouwen.
Bij aankomst krijgt u tijdens een bezoek aan een van de bewoners koffie of thee met cake. U leert hier meer over het leven op de Færøer. Overnachting en diner in het pension.  

Dag 05 Sandoy

Na het ontbijt naar de ferry die u meeneemt naar Sandoy. Tijdens een rondrit over het eiland vertelt de gids u over de historie en laat u de mooiste plaatsjes zien, zoals Sandur, Dalur en Húsavik. Onderweg kunt u op een plek met mooi uitzicht genieten van het meegekregen lunchpakket.
Diner en overnachting in Skálavik. 

Dag 06 Nólsoy

's Ochtends kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje Skálavik verkennen. Na de lunch is het tijd om de ferry te nemen naar Tórshavn. Tegenover de hoofdstad ligt het autoloze eiland Nólsoy. Bij mooi weer is er geen beter manier om het eiland te verkennen en een prachtig uitzicht op Tórshavn te krijgen dan een wandeling naar de hoogste top van het eiland. 
Diner en overnachting op Nólsoy. 

Dag 07 Tórshavn

In de ochtend terug naar Tórshavn. U heeft de verdere dag om de hoofdstad en omgeving te verkennen. In de stad kunt u het oude centrum met de traditionele huizen en gebouwen, het nationaal museum en het Nordic House bezoeken. Wandelt u liever in de natuur? Dan kunt de berg oversteken naar Kirkjubøur.
Overnachting in Tórshaven op basis van logies/ontbijt. 

Dag 08 Vágar - Kopenhagen

Vroeg in de ochtend per bus naar het vliegveld Vágar. Vanhier vliegt u met Atlantic Airways naar Kopenhagen. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Kopenhagen.

DataReisduur
Iedere zondag van 02 juni t/m 25 augustus 201907 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

AccommodatievormPrijs vanaf
2 pers. kamers in hotel/pensions€ 1.726,00
1-pers. kamers in hotel/pensions€ 2.126,00

De prijzen zijn inclusief:

Retourvlucht Kopenhagen - Vagár, in de goedkoopste klasse inclusief kosten ruimbagage, groepstransfer van Tórshavn naar het vliegveld, 3 overnachtingen in hotel in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, 4 overnachtingen in pension in 2-pers. kamer, gedeelde douche/toilet, op basis van logies/ontbijt, 5x lunch en 4x diner, huisbezoek met koffie en cake, begeleide tour over Sandoy, begeleide wandeling Nólsoy, begeleide wandeling Mykines, lokaal busvervoer, veerbootovertochten en bootexcursie Mykines, kaart en informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

Lijnvlucht Amsterdam - Kopenhagen, eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, overige excursies, overige maaltijden (lunches en diners), (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Eindhoven naar Kopenhagen, evenals eventuele overnachtingen en of mogelijke verlengingen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor. 
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen, afhankelijk van de beschikbare klasse, bij vroegboeken vanaf ca. € 220,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen. 
Bij tijdelijk aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen lagere tarieven van toepassing zijn.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.