Reisinformatie

Reisbeschrijving "Rijden en wandelen op de Færøer"

Deze individuele reis op de luchthaven van Amsterdam. Allereerst vliegt u naar Kopenhagen. Vandaar gaat u verder met een lijnvlucht van Atlantic Airways naar Vágar op de Færøer. De eerste nacht overnacht u in het Hotel Vágar dat dicht bij het kleine vliegveld ligt. De morgen vroeg staat uw auto klaar op het vliegveld en kunt u meteen op weg.
U heeft zeven volle dagen om de eilanden Vágar, Eysturoy, Streymoy (inclusief de hoofdstad Tórshavn) en zelfs het zuidelijkste eiland Suðuroy te verkennen.
Op de negende dag levert u de auto weer in op het vliegveld Vágar en vliegt u via Kopenhagen terug naar Amsterdam.

Indien gewenst, kunt u ook vertrekken vanaf Eindhoven of Brussel. 

Accommodaties

Tijdens deze fly-drive verblijft u naar keuze in hotels of in pensions. Een combinatie van beiden is op aanvraag mogelijk. De hotels zijn van goede standaard waarbij kamers steeds voorzien van douche en toilet. Voor kamers in pensions zijn over het algemeen gemeenschappelijk douches en toiletten op de gang beschikbaar. Een enkele keer is een kamer voorzien van privé douche/toilet. 

Verlenging op de Færøer en combinatie met IJsland

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan aangepast worden aan uw wensen. Zo kunt u korter of langer op de Færøer verblijven, maar ook de route kan volledig aan uw wensen worden aangepast.
Omdat u via Kopenhagen vliegt, kunt u ook eenvoudig één of enkele dagen vooraf of achteraf in Kopenhagen doorbrengen. Het is ook mogelijk om deze fly-drive te combineren met een verblijf op IJsland. Bel +31 10 295 0126 voor overleg of mail ons uw wensen. We gaan er graag mee aan de slag.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Kopenhagen - Vagár

Lijnvlucht van Amsterdam naar Kopenhagen in Denemarken. Vanhier vertrekt u vlucht naar Vagár op de Færøer. U komt aan het begin van de avond aan en overnacht in Hotel Vágar dat dichtbij het vliegveld ligt. 

Dag 02 Wandelen op Vágar

Vanaf vroeg in de ochtend kunt u de huurauto op het vliegveld ophalen. Daarna rijdt u naar het pittoreske dorpje Midvágur. Hier start de eerste wandeling. Het eeuwenoude pad Ovaragøta loopt tot aan Trænípan (142m), waar u een prachtig uitzicht heeft over de brede baai. Als het waait zullen golven tegen de bergenwanden breken en uiteenspatten. Op de kliffen onder u broeden zeevogels zoals Drieteenmeeuwen en Noordse Stormvogels. Een goed moment om even te genieten van het uitzicht.
Daarna volgt het pad de oever van Leitisvatn. U komt nog langs de imposante waterval, Bøsdalafossur, en een indrukwekkende rotspilaar, Geituskoradrangur genaamd.
De totale wandeling is 10 km, waarbij tot maximaal 100m hoogteverschil moet worden overbrugd (de klim naar het uitzichtspunt). 
Overnachting wederom in de buurt van het vliegveld.

Dag 03 Mykines en Tórshavn

Vandaag gaat u eerst vanuit het plaatsje Sørvágur per boot naar Mykines. Hoe dichter de boot bij het eiland komt, hoe meer vogels zult u heen en weer zien vliegen. Op het eiland wordt u door een gids opgewacht voor een wandeling over het eiland. U passeert de plaats waar de papegaaiduikers hun nestholletjes hebben. 
Verderop bevindt zich een kolonie Jan-van-genten. Deze grote vogels hebben een prachtige manier van jagen op vissen. In de middag vaart u weer terug naar Sørvágur, van waar u  rijdt naar Tórshavn. Overnachting aldaar.

Dag 04 Wandelen van Tjørnuvík naar Saksun

De gids komt u ophalen in het hotel. Per busje naar het beginpunt van de wandeling, het dorpje Tjørnuvík. Dit kleine dorpje is omringd door hoge bergen en biedt fantastisch uitzicht over de verschillende rotsformaties. Tijdens de wandeling ziet u de twee hoogste bergen van de Færøer, te weten Slættaratindur en Gráfelli. Vanuit de bergen loopt u naar Saksun, gelegen in een dal. Eind mei begin juni zullen de oevers van de waterlopen geel zijn van de dotterbloem. Ganzen, Scholeksters, Bonte Kraaien, Spreeuwen en IJslandgorzen zijn de meest voorkomende vogels in het dal.
Saksun is een kleine gemeenschap, die bestaat uit enkele boerderijen en een kerkje. 
Daarna terug naar de hoofdstad Tórshavn. Overnachting in hotel of pension.

Dag 05 Wandelen Slaettarantindur

De gids komt u weer ophalen in Tórshavn en brengt u per minibus naar het beginpunt van deze stevige wandeling. Het startpunt is de bergpas Eiðisskarð. Eenmaal boven aan de top van de hoogste berg van de Færøer (882 meter), heeft u prachtig uitzicht over het landschap. Na de wandeling wordt u weer teruggebracht naar de accommodatie in Tórshavn.

Dag 06 Wandelen op Suðuroy

Vanuit Tórshavn vroeg in de ochtend met de ferry naar Suðuroy. Onderweg passeert u de eilanden Sandoy, Stóra Dímun en Lítla Dímun. Bij aankomst ontmoet u de gids voor de dag. U volgt een oud pad over de bergen. Eenmaal aangekomen bij de noordkant van het eiland, heeft u prachtig uitzicht over de twee kleine eilanden Stóra Dímun en Lítla Dímun. Vanaf boven volgt u een steil pad naar beneden naar een meer, genaamd Hvannhagi. Aan het einde van de dag weer terug naar de haven voor de ferry terug naar Tórshavn.

Dag 07 Wandelen Vágar

Vanaf het hotel brengt de gids u naar het beginpunt van de wandelroute voor vandaag. Via een oud pad wandelt u omhoog naar boven. Hier heeft u fantastisch uitzicht over het dorpje Gásadalur. Het eerste stuk is best steil. Maar het is zeker de moeite, vanwege het prachtige uitzicht. Na de wandeling wederom weer terug naar Tórshavn. 

Dag 08 Wandelen door historisch Tórshavn en naar Kirjubøur

U heeft de gehele dag om Tórshavn en omgeving te verkennen. Vergeet vooral niet het oude centrum met de karakteristieke huizen.
Wilt u daarna nog een enerverende wandeling maken? Dan kunt u over de berg naar Kirkjubøur lopen. Hier bevinden zich de ruïnes van de Sint Magnuskathedraal, de Sint Olavskerk en boerderij met enkele huizen, waarvan de oudste delen zoals die waarin de het haardvuur zich bevond, meer dan 900 jaar oud zijn. De tocht is circa 7 km met als hoogste punt 230m. Na afloop van uw bezoek kunt u met de auto terug naar Tórshavn voor de laatste overnachting.

Dag 09 Vagár - Kopenhagen - Amsterdam

's Morgens vroeg rijdt u naar het vliegveld waar u de huurauto inlevert.
Daarna volgt de vlucht naar Kopenhagen. Van daaruit vliegt u verder naar Amsterdam.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol.
Indien gewenst, kunt u ook vanaf Eindhoven of Brussel vertrekken.

DataReisduur
Iedere woensdag van 06 juni t/m 29 aug 201808 nachten

Prijzen per persoon

Bij vertrek vanaf Eindhoven of Brussel kan er prijsverschil ontstaan.
Prijs voor andere samenstelling of als een grotere auto gewenst is, is op aanvraag.

AccommodatievormPrijs vanaf
2 pers. kamers in pensions€ 1.929,00
1-pers. kamers in pensions€ 2.464,00
2-pers. kamers met privé douche/toilet (hotel)€ 2.176,00
1-pers. kamers met privé douche/toilet (hotel)€ 2.792,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Amsterdam - Kopenhagen en retourvlucht Kopenhagen - Vagár beide in de goedkoopste klasse incl. 23 kg ruimbagage p.p., voor 2-personen: 07 dagen autohuur categorie A, onbeperkt aantal km, CDW, 08 overnachtingen op basis van logies/ontbijt, veerboot naar Mykines en v.v., wandeling o.l.v. gids Mykines en lunchpakket, wandeling Tjørnuvík naar Saksun en Slættaratindur inclusief vervoer, veerboot Tórshavn-Suðeroy en v.v., wandeling Hvannhagi, wandeling Gásadalur, routebeschrijving, informatiepakket met kaart en SGR-dekking. Een grotere auto is tegen meerprijs mogelijk. 

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, tol voor tunnel Vágar - Streymoy ca. DKK 130, overige maaltijden (lunches en diners), (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Opmerkingen bij autohuur

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en BTW. 
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
Toeslag extra bestuurder: DKK 180 per bestuurder.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.