Reisinformatie

Reisbeschrijving Korte kennismakingsreis Færøer in de zomer

Deze korte reis begint met een lijnvlucht van Kopenhagen naar Vágar op de Færøer. Vanaf het vliegveld wordt u naar de door u gekozen accommodatie in de hoofdstad Tórshavn gebracht.
Hier heeft u twee volle dagen om de stad en de omgeving te verkennen. Op zaterdag kunt u op eigen gelegenheid wandelen. Op zondag staat een excursie naar het eiland Sandoy op het programma.
Op maandag dag wordt u weer het vliegveld Vágar gebracht voor de vlucht terug naar Kopenhagen.

Accommodaties

In Tórshavn zijn verschillende hotels
De bekendste zijn:
> Hotel Streym, een gezellig driesterren familiehotel met veel persoonlijke aandacht. Dicht bij het oude centrum.
> Hotel Tórshavn, driesterren hotel in het oude centrum.
> Hotel Hafnia, viersterrenhotel in het oude centrum.
> Hotel Føroyar, een zeer rustig gelegen viersterrenhotel met prachtige uitzicht over de stad en de haven. Het ligt wel circa 30 minuten lopen van de oude stad. 

Voor de meeste excursies wordt u bij het hotel opgehaald. 

Verlenging op de Færøer en/of in Kopenhagen

Deze reis is slechts een basispakket dat aan uw wensen kan worden aangepast. Verlengen kan eenvoudig. De genoemde excursies kunnen vooraf geboekt worden, maar ook ter plaatse.
Omdat u via Kopenhagen vliegt, kunt u ook eenvoudig één of enkele dagen vooraf of achteraf in Kopenhagen doorbrengen. Combinaties met Noorwegen en/of IJsland behoren ook tot de mogelijkheden.
Geïnteresseerd? Bel +31 10 295 0126 voor overleg of mail ons uw wensen. We gaan er graag mee aan de slag.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Kopenhagen - Vágar

Lijnvlucht van Kopenhagen naar Vágar (Færøer). Van het vliegveld groepstransfer naar het hotel of pension van uw keuze in de hoofdstad Tórshavn.

Dag 02. Tórshavn

Dag ter vrije besteding in de hoofdstad Tórshavn en de omgeving.
U kunt het oude centrum met de authentieke huisjes bezoeken, maar ook de andere delen van de stad. Als het weer het toelaat en u houdt van lange wandelingen, dan kunt u een wandeling maken door de bergen richting Kirkjubøur. Een prachtige wandeling die eindigt bij de ruïnes van de Magnus kathedraal en het een houten huis uit de 11e eeuw. 

Dag 03 Sandoy

Dagtocht naar Sandoy. Vanuit Tórshavn gaat u met een busje naar de haven Gamlarætt. Vanaf dit punt gaat de ferry naar Sandoy. Eenmaal daar aangekomen gaat u met een gids het eiland verkennen. De kleine dorpjes, prachtige uitzichten en een bezoek aan één van de kerken staan op het programma. U krijgt een lunchpakket mee.

Dag 04 Vágar - Kopenhagen

Vroeg in de ochtend is er een groepstransfer naar het vliegveld Vágar. Atlantic Airways lijnvlucht van Vágar naar Kopenhagen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Kopenhagen.

DataReisduur
iedere vrijdag van 07 juni t/m 30 aug 201903 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

AccommodatievormPrijs vanaf
2-pers. kamer B&B€ 858,00
1-pers. kamer B&B€ 930,00
2-pers. hotelkamer€ 1.100,00
1-pers. hotelkamer€ 1.252,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Kopenhagen - Vagár, in de goedkoopste klasse inclusief 20 kg ruimbagage, groepstransfer van het vliegveld Vágar naar het hotel en v.v., 03 overnachtingen in hotel op basis van logies/ontbijt, excursie naar Sandoy (busvervoer, Engelssprekende gids, ferry overtocht Gamlarætt-Sandoy en v.v. en lunchpakket), informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

Lijnvlucht Amsterdam naar Kopenhagen en v.v. eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, overige maaltijden (lunches en diners), (fris)drankjes, optionele excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Eindhoven naar Kopenhagen, evenals eventuele overnachtingen en of mogelijke verlengingen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor. 
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen, afhankelijk van de beschikbare klasse, bij vroegboeken vanaf ca. € 220,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen. 
Bij tijdelijk aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen lagere tarieven van toepassing zijn.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.