Ga naar inhoud

Het eiland CARCASS

:alttitle:

Het eiland CARCASS

Carcass is een van de grootste eilanden in het noordwesten van de archipel. Rob en Lorraine McGill runden hier hun boerderij. Helaas is Lorraine overleden en zal Rob het eiland gaan verlaten. Het is nog niet duidelijk of men in seizoen 2024 - 2025 nog gasten zal willen / kunnen ontvangen. De voortuin met heggen en hoge bomen biedt beschutting aan verschillende zangvogels en een groepje Kwakken. Vanaf Carcass is het mogelijk om een dagexcursie per boot naar het eiland West Point te maken. Hier broeden Wenkbrauwalbatrossen en Rotspinguïns. Onderweg is de kans groot dat er dolfijnen gezien worden.

Het eiland

Carcass is tien kilometer lang en op z'n breedst slechts twee en een halve kilometer. In het midden van het eiland bevindt zich Mount Byng South met een hoogte van 220 m. Het hele eiland is makkelijk beloopbaar van het aan de baai met zandstrand (Port Pattison) gelegen huis tot aan de kiezelstranden aan de noordkust.

Vogels en andere dieren

In de bomen voor het huis wonen Kwakken. Vanwege de afwezigheid van ratten en ander ongedierte hebben kleinere vogels in de tuin goede nestplaatsen kunnen vinden. Hier zijn dan ook de Cobb's en Zeggewinterkoning, de Zwartkinsijs, en de Zuid-Amerikaanse snip te vinden. Het kiezelstrand is het domein van waadvogels, eenden en ganzen, zoals de Magelhaen- en de Roodkopgans, de Falklandbooteend, de Zwarte scholekster, de Patagonische kokmeeuw en de Zuid-Amerikaanse pijlstaart. Op de weide is de Patagonische plevier, de Subantarctische en de Grote weidespreeuw te vinden en hebben Magelhaenpinguïns hun nestholten. Aan de oostkust zijn Ezelspinguïns, Zuidpoolkippen en zeeolifanten te vinden. Rond het eiland zwemmen nogaleens Kortsnuitdolfijnen en Dolfijnen van Paele. Caracara's, Kalkoengieren en de Roodrugbuizert zijn regelmatige gasten.

Vanaf Carcass is het mogelijk om per boot een dagtocht naar West Point te maken om daar de grote kolonie Wenkbrauwalbatrossen en Rotspinguïns te bezoeken.

Planten en bloemen

In de tuin groeien verschillende uitheemse planten. De bomen waarin de Kwakken wonen zijn door hun uitwerpselen niet echt fraai meer. Er zijn nog enkele plaatsen te vinden waar Boendergras groeit.

Accommodatie

Rob en Lorraine McGill ontvangen alle gasten op een hartelijke en warme manier. De verzorging is op basis van volpension. Men kweekt hier zelf op biologische wijze groenten. Ook het vlees en de melkproducten zijn biologisch. De kookkunsten en vooral de typisch Engelse koekjes en cakejes van Lorraine zorgen voor een onvergetelijk verblijf op het eiland.
In het managershuis zijn vier 2-pers. kamers die verhuurd worden. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer. Tegen betaling kan er van internet gebruikgemaakt worden.

Terug naar boven