Reisinformatie

Eilandhoppen op de Falklandeilanden

Ieder van de eilanden heeft een geheel eigen karakter, landschap, flora, fauna en geschiedenis. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van mogelijke reizen. De keuze van de eilanden is gemaakt aan de hand van de dieren die op de genoemde eilanden voorkomen.
Maar ook andere combinaties zijn zeker mogelijk. De beschrijving van de eilanden zijn opgenomen in het menu op de linkerkant van de deze pagina.
Mail ons uw wensen of bespreek ze telefonisch (+31 10 295 0126) dan maken wij graag een offerte voor uw reis.

15 daagse reis: Saunders, Pebble en Sea Lion (voorbeeld)

De eerste Britse nederzetting werd in 1765 gebouwd op Saunders. David en Suzan Pole-Evans hebben er nu nog hun boerderij. Ver van de bewoonde wereld kunt u in een zeer eenvoudige 6-pers. portokabin (stapelbedden, toilet/douche, koken en verwarming op gas, GEEN elektriciteit) 'loge' zitten in Saunders' mooie natuurgebied The Neck. Sinds 2009 kunt u ook naar The Rookery, waar een geheel nieuw en comfortabel onderkomen is gebouwd. Indien u dit te eenzaam vindt, kunt u ook logeren in de 'settlement' en dagelijks excursies maken.
Met 38 km lengte is Pebble een van de grootste eilanden van de West-Falklandeilanden. Zoals op zovele van de eilanden leefde men hier grotendeels van het boerenbedrijf. Het centraal gelegen managershuis biedt nu als 'Pebble Island Hotel' aan maximaal 14 gasten een comfortabel onderkomen. Men biedt excursies per 4WD en per boot. Het gevarieerde landschap met duizenden pinguïns en pelsrobben, nodigt overigens ook uit tot stevige wandelingen.
Sea Lion is veel kleiner. Het aantal vogels (47 soorten), robben en zeeolifanten is er niet minder om! Vanaf land kunnen ook vaak Orka's en Zeeluipaarden gezien worden. Voor plantenliefhebbers zijn er heidevelden, waarin zeldzame plantensoorten te vinden zijn. Vanuit de Sea Lion Lodge wordt een introductietour verzorgd. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de mooiste plekjes uitgebreid bezoeken. Vergeet vooral uw fotocamera niet!
Deze drie eilanden met een bezoek aan Volunteer Point om de Koningspinguïns te zien, kunt u aandoen tijdens een 15-daags combinatie.
Het is slechts één voorbeeld van de vele mogelijkheden. Op verzoek stellen wij graag een reis voor u samen aan de hand van uw specifieke interesses en wensen. In de prijskolom vindt u de prijsindicatie voor een 15-daags verblijf.

08-daagse reis: Carcass en Sea Lion (voorbeeld)

Tijdens een 08-daags verblijf kunt u twee eilanden combineren en uiteraard een dagtocht maken naar Volunteer Point om Koningspinguïns te zien. Door slechts twee eilanden te bezoeken, heeft u daar alle tijd om rond te kijken. Het toevoegen van een derde eiland, kan wel, maar daardoor mist u de rust, die zo eigen aan deze eilanden is. Een 08-daagse reis kan er als volgt uitzien:
Na aankomst op de luchthaven Mount Pleasant wordt u naar het kleine vliegveld gebracht voor de vlucht naar Carcass. Hier verblijft u 2 nachten.
Carcass is een van de noordelijkste eilanden. De MacGills hebben hier hun boerderij. U kunt hier verblijven in een van de cottages bij de woning van de McGills. In de voortuin verblijven al sinds jaar en dag Kwakken. De Falkland Snip, en beide soorten Caracara's komt u ook al snel tegen. In de beschutte baai spelen vaak dolfijnen. Aan de noordzijde van het eiland zijn steile kliffen waar Wenkbrauwalbatrossen en Rotsspringerpinguïns broeden. De huidige eigenaar Rob McGill neemt u graag mee om zijn eiland te laten zien.
Van Carcass vliegt u naar Sea Lion, waar u 2 nachten verblijft.
Het eiland Sea Lion is veel kleiner. Het aantal vogels (47 soorten), robben en zeeolifanten is er niet minder om! Vanaf land kunnen ook vaak Orka's en Zeeluipaarden gezien worden. Voor plantenliefhebbers zijn er heidevelden, waarin zeldzame plantensoorten te vinden zijn. Vanuit de Sea Lion Lodge wordt een introductietour verzorgd. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de mooiste plekjes uitgebreid bezoeken. Vergeet vooral uw fotocamera niet!
Van Sea Lion vliegt u naar Stanley waar u 2 nachten verblijft. Op de tussenliggende dag neemt u deel aan een dag excursie naar Volunteer Point om Koningspinguïns te zien.
Op zaterdagmiddag wordt u naar Port Stanley gebracht voor de vlucht terug naar Chili.

08 daagse reis BUDGET

Bij deze budgetreis worden de relatief dure intereilandvluchten vermeden. U verblijft vier nachten in een van de pension in Stanley. U kunt de stad en de directe omgeving verkennen. Zelfs hier zijn al veel pinguïns, andere vogels, planten en landschap te zien. Verder gaat u voor drie nachten naar Volunteer Point waar u twee volle dagen bij de Koningspinguïns kunt doorbrengen.

Reis van dag tot dag

VOORBEELD VAN EEN 15-DAAGSE REIS

dag 1 zaterdag

Aankomst op de luchthaven Mount Pleasant. Transfer naar Stanley, overnachting Malvina House B&B.

dag 2 - 4

Vlucht naar Pebble. Verblijf in hotel.

dag 5 - 10

Vlucht naar Saunders. Verblijf in de settlement of cabin op basis van logies.

dag 10 - 13

Vlucht naar Sea Lion. Verblijf in de Lodge.

dag 13

Vlucht naar Port Stanley, 2 overnachtingen Malvina House Hotel.

dag 14

4WD dagexcursie naar Volunteer Point - Koningspinguïns.

dag 15 zaterdag

Transfer naar de luchthaven Mount Pleasant.

Data & Prijzen seizoen 2018 - 2019

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen op de luchthaven van Mount Pleasant) op de Falklandeilanden.

DataReisduur
Iedere zaterdag van
03 nov 2018 t/m 16 mrt 2019
07 of 14 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijsindicatie :
In 2-pers.kamer 07 nachten BUDGET€ 1.300,00
In 1-pers.kamer 07 nachten BUDGET€ 1.700,00
In 2-pers.kamer 07 nachten€ 3.200,00
In 1-pers.kamer 07 nachten€ 3.400,00
In 2-pers.kamer 14 nachten€ 4.800,00
In 1-pers.kamer 14 nachten€ 5.000,00

De prijzen zijn inclusief:

bij de 08 daagse BUDGET-reis:
04 overnachtingen op basis van logies/ontbijt, 03 overnachtingen op basis van volpension, transfers van de luchthaven naar Stanley en v.v. en transfers van Stanley naar Volunteer Point en v.v., SGR-dekking.
bij de andere 08- en 15-daagse reizen:
intereilandvluchten, 07 c.q. 14 overnachtingen op basis van volpension (m.u.v. Saunders op basis van logies), excursies op Pebble, introductie-excursie op Sea Lion en dagexcursie naar Volunteer Point, transfers, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

resi van huis naar de Falklandeilanden en terug, eventuele verhoging van de brandstoftoeslagen op de intereilandvluchten, plaatselijke vertrekbelastingen circa GBP 25,00 te betalen op Mount Pleasant bij vertrek naar Chili, verzekeringen, maaltijden op Saunders (geprefabriceerde pakketten zijn verkrijgbaar voor circa GBP 40 per persoon per dag), drankjes, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf bijvoorbeeld Amsterdam of Brussel naar Mount Pleasant, benodigde overnachtingen en/of verlenging in Chili. Kijk voor ideeën op onze site onder bestemming Chili.
Heeft u interesse? Stuur dan uw wensen voor een offerte of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak.

BELANGRIJK:

Kosten ontstaan door vertragingen in het vervoer vanwege weersomstandigheden worden niet vergoed. Deze zijn voor eigen rekening. Men zal altijd proberen om de kosten zo laag mogelijk te houden.
Enkele verzekeringsmaatschappijen bieden dekken voor kosten bij dergelijke vertragingen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.