Ga naar inhoud

Expeditiecruise Eclips bij Noordoost-Groenland & verder via Zuid-Groenland

Zonsverduistering, immensen ijsbergen, indrukwekkende landschappen en cultuur in één reis!

:alttitle:

Expeditiecruise Eclips bij Noordoost-Groenland & verder via Zuid-Groenland

In 2026 is er weer een zonsverduistering op het noorderlijk halfrond. De totale eclips zal te zien zijn op zee ten oosten van Oost-Groenland. Daarom hebben meerdere rederijen hiervoor een reis samengesteld die op het moment van de eclips in het optimum gebied zal zijn.

De reis in het kort

Deze reis begint met een hotelovernachting in Reykjavík (IJsland). De volgende middag wordt ingescheept aan boord van de Ocean Explorer. Daarna vertrekt het schip naar de Vestfjorden waar aan land gegaan zal worden om meer te leren over IJsland. Hierna is het tijd om over te steken naar Oost-Groenland, waar de natuur een onvoorstelbaar prachtig en kleurrijk landschap heeft gecreëerd, zoals in de Kong Oscarfjord. Ook zullen de enorme ijsbergen ieders aandacht vragen.
Hier kunnen wandelingen over de toendra's en zodiaccruises tussen de ijsbergen gemaakt worden. Tijdens de tochten aan boord, trekken de indrukwekkendste landschappen voorbij.
Om op 12 augustus op de juiste plek te zijn voor de zonsverduistering te zijn, wordt daarna verder langs de kust gevaren met hier en daar nog een landing of zodiactocht.
Na de eclips gaat deze reis verder langs de zuidoostkust, de zuidkust en dan langs de zuidwestkust tot aan de hoofdstad Nuuk, vanwaar een chartervlucht de passagiers terugbrengt naar Keflavík op IJsland.

Als u deze reis kiest

  • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
  • Inclusief regelmatig excursies met wandelingen en excursies per zodiac.
  • Engelssprekende expeditieleiding.
  • Max. 138 passagiers // internationaal gezelschap.
  • Verlenging op IJsland is mogelijk.

Impressies

  • Zonsverduistering is altijd een bijzonder moment. Foto: Arjen Drost.
    1/17

    Zonsverduistering is altijd een bijzonder moment. Foto: Arjen Drost.

  • 2/17

  • Ruige kliffenkust van de Vestfjorden
    3/17

    Ruige kliffenkust van de Vestfjorden

  • Het Breedbladig wilgenroosje bloeit in augustus nog volop.
    4/17

    Het Breedbladig wilgenroosje bloeit in augustus nog volop.

  • 5/17

  • 6/17

  • 7/17

  • 8/17

  • 9/17

  • 10/17

  • 11/17

  • 12/17

  • 13/17

  • 14/17

  • Zuidkust van Groenland
    15/17

    Zuidkust van Groenland

  • Het zuiden van Groenland met een berglandschap en helder blauwe meren
    16/17

    Het zuiden van Groenland met een berglandschap en helder blauwe meren

  • De hoofdstad Nuuk.
    17/17

    De hoofdstad Nuuk.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaand schema is een globale indicatie van de te volgen route. Ook bij deze reis bepalen de ijssituatie en de weersomstandigheden hoe de route uiteindelijk wordt en waar aan land gegaan kan worden.
Tijdens de eclips op 12 augustus zal men proberen de schepen in de optimale positie te brengen om de volledige zonsverduistering te kunnen waarnemen.

 

 

  • Reykjavík

    Als u het vluchthotelpakket heeft bijgeboekt, begint deze reis met een hotelovernachting in Reykjavík op basis van logies/ontbijt.
    In de loop van de middag c.q. avond ontmoeting met medepassagiers.

  • Vestfjorden

    In de middag inschepen aan boord van de Ocean Explorer, waarna het schip koers zet naar de Vestfjorden.
    Hier kan er bij enkele plaatsjes aan land gegaan worden zoals Ísafjorður en op het eiland Vigur. Dit ruigee landschap van fjorden is prachtig. Op de kliffen zullen in de zeevogelkolonies nog vogeels meet zo goed als volgroeide jongen zijn.

  • Op zee

    Een volle dag op zee. Er worden lezingen gehouden door het expeditieteam en als u aan dek staat, kunt u mogelijk walvissen zien opduiken.
    Aan het einde van de dag komen de contouren van de Groenlandse kust in zicht.

  • Kong Oscarfjord en omgeving

    Het landschap in deze noordelijke fjorden is werkelijk fenomenaal. De bergen langs iedere fjord zijn totaal anders. Sommige zijn opgebouwd uit tientalle lagen van verschillend gekleurd gesteenten, andere zijn puur dieprood, andere zijn grijs en bestaan uit zeer harde gesteensten die glad afgesleten zijn.
    Tijdens wandelingen over de toendra is er kans dat er een kleine kudde Muskusossen loopt te grazen. Verder leven hier Poolhazen en Poolvossen. Voor de vogels loopt het broedseizoen teneinde, maar er zullen zeker wel Alpensneeuwhoenderen, ganzen, steltlopers en zeevogels te zien zijn.

  • Scoresby Sund en omgeving

    Twee dagen zullen beschikbaar zijn om het fjordenstelsel van de Scoresby Sund te verkennen. Er zijn fenomenale landschappen met o.a. basaltkolommen en fantasierijke zandstenen figuren die na erosie van zachtere lagen zijn achtergebleven. Er dobberen ijsbergen rond in allerlei formaten.
    Mogelijk kan een bezoek worden gebracht aan Ittoqqortoormiit, de grootste Inuitgemeenschap in het oosten van Groenland.

  • Eclips, 12 augustus 2026

    De Ocean Explorer zal vanmorgen verder varen om op een zo optimaal mogelijke positie te komen om de eclips te kunnen zien.
    Om 14.34u begint de zonsverduistering (eclips), om 16.35 is de eclips voorbij. Als het weer mee werkt kan vanaf het schip kan het hele proces worden gadegeslagen.

  • Varen langs de zuidoostkust

    Deze dagen zullen in ontspannen sfeer doorgeebracht worden, terwijl het schip langs de zuidoostkust vaart. De kust met hoge bergruggen zal regelmatig zichtbaar zijn en zo hier en daar zal een ijsberg voorbij dobberen. Wie weet duikt er eeen walvis op.
    Er zullen lezingen gehouden worden door het expeditieteam.

  • Prins Christian Sund & Aappillattoq

    Om in het zuiden van Groenland te komen moet er door de nauwe doorgang van de Prins Christian Sund gevaren worden. Hoge bergruggen omsluiten deze natuurlijke doorgang. Aan het einde van de zee-engte ligt het plaatsje Aappillattoq op een vlakte in de luwte van de enorme bergen. De ca. 100 bewoners leven traditioneel van de visvangst en tegenwoordig van toerisme. Vanuit Nanortalik worden dagtochten naar dit plaatsje georganiseerd.

  • Ivittuut

    Het gebied rond Ivituut aan de Arsukfjord heeft drie heel verschillende bewoners gekend. Allereerst Noormannen die hier tussen ca. 950 en 1400 zo'n 20 boerderijen moeten hebben gehad volgens archologisch onderzoek. In het landschap zijn nog wat ruïnes hiervan terug te zien. Lange tijd daarna (1799) werd een cryolietader en een zilver/loodader ontdekt. Hetgeen resulteerde in het openen van een mijn en mijndorp die tot 1963 in werking was. En tijdens de Tweede Wereldoorlog was er een marinebasis gestationeerd, dat nu in gebruik is als hoofdkwartier van de Groenlandse afdeling van de Deense marine.
    In 1987 is een kudde muskusossen vanuit Kangerlussuaq naar dit gebied overgebracht. Het is daarom goed mogelijk dat hier een groep muskusossen te zien is. Verder leven er poolvossen, poohazen en halfwilde rendieren die behoren tot de kudde van Isortoq Reindeer Station.

  • Nuuk - Reykjavík (IJsland)

    Nada thet schip de hoofdstaad Nuuk heeft bereikt, worden de passagiers en hun bagage met zodiacs naar de kade gebracht. Vandaar groepstransfer met bussen naar de nieuwe luchthaven.
    Heeft u het hotel-vluchtpakket bijgeboekt, dan volgt een chartervlucht naar Keflavík op IJsland en en een overnachting bij de luchthaven aldaar.

  • Keflavík

    Na het ontbijt eindigt de reis.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 8 juli 2025
groenland-239
  • Reis van huis naar Reykjavík en v.v.
  • Eventuele overnachting op de terugreis.
  • (bus)transfers van Keflavík naar Reykjavík en v.v..

Hotel-vluchtpakket

Wanneer u het hotel-vluchtpakket bijboekt, dan begint de reis met een hotelovernachting in Reykjavík en eindigt de reis met een charterlvucht van Nukk naar Keflavík en een hotelovernachting in Keflavík op basis van logies/ontbijt.

Polar Plunge

Tijdens een reis naar het Noordpoolgebied wordt veelal de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een zogenaamde Polar Plunge. Onverschrokken passagiers kunnen hierbij een duik nemen in het polaire water. Een bijzondere prestatie die beloond wordt met een certificaat en applaus van medereizigers, bemanning en het expeditieteam.

Eventuele brandstoftoeslagen:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar IJsland en v.v. met eventuele noodzakelijke overnachtingen en transfer(s), evenals eventuele gewenste verlenging op IJsland. Wilt u uw reis verlengen op Groenland, dan is dat ook mogelijk.

Heeft u interesse? Bel +31 10 295 0126 voor verdere informatie, overleg of een afspraak op ons kantoor of stuur een bericht met uw wensen. Wilt u door ons gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in. We nemen dan op het gevraagde moment contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven