Reisinformatie

Reisbeschrijving Individuele rondreis met wandelingen Zuid-Groenland

De reis begint met een vlucht vanuit Kopenhagen of Reykjavík naar Narsarsuaq in Zuid-Groenland. In het plaatselijke Blue Ice Café wordt de planning met u doorgenomen en kunt u eventueel vragen stellen.
Vervolgens wordt u met een bootje van Narsarsuaq naar Narsaq gebracht. Daarna gaat u op eigen gelegenheid op weg. Overnachtingen en overige (boot)transfers zijn voor u geregeld. U hoeft alleen maar te zorgen dat u op de afgesproken tijden ter plaatse bent. 
Wandelingen in de omgeving van de overnachtingsplaatsen kunt u naar eigen interesse maken. De mensen in het hostel, pensions of boerderij zijn u graag behulpzaam bij het uitzetten van de juiste route.
In de plaatsjes kunt u ook musea en andere bezienswaardigheden bezoeken. 
U overnacht Narsaq, Igaliku, Sillisit en Narsarsuaq
Op de laatste dag vliegt u naar keuze van Narsarsuaq naar Kopenhagen of naar Reykjavík.

Accommodaties

Alle overnachtingen zijn naar keuze in eenvoudige pensions, gastverblijf op een boerderij of slaapzakaccommodaties. In de pensions en bij de boerderij overnacht u in 2-pers. kamers op basis van logies/ontbijt. Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten op de gang. Het ontbijt is steeds inclusief. Lunches & diners kunnen vooraf bijbesteld worden. Omdat de boerderij in Sillisit ver van de bewoonde wereld ligt, verdient het aanbeveling om hier in ieder geval het diner vooraf te bestellen. Het diner is eenvoudig en gemaakt van verse producten die op dat moment op de boerderij voor handen zijn.
In de slaapzakaccommodaties zijn 2-pers. en 4-pers. kamers. U verblijft hier op basis van logies.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij uw vluchten vanaf Amsterdam, Eelde, Brussel of Düsseldorf naar Kopenhagen of vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Keflavík (IJsland), benodigde overnachtingen op heen- en terugreis. Het is ook mogelijk om heen via Kopenhagen en terug via IJsland (of andersom) te reizen.
U kunt uw reis ook eenvoudig verlengen in Groenland, op IJsland of in Kopenhagen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Kopenhagen of Reykjavík - Narsarsuaq - Narsaq

De reis begint met een vlucht vanag Kopenhagen of Reykjavík naar Narsarsuaq.
Na aankomst op het vliegveld in Narsarsuaq naar het Blue Ice Café waar u de informatie krijgt voor de wandeltocht in Zuid-Groenland. Transfer per boot naar Narsaq (circa één uur). Overnachting in Pension Narsaq.

Dag 02 Narsaq

Dag ter vrije besteding in Narsaq. U kunt in de omgeving rondwandelen of de mensen gadeslaan in hun dagelijkse bezigheden. U kunt ook een bezoek brengen aan de markt, waar dagelijks vers gevangen vis, zeehond en andere etenswaren te koop worden aangeboden.
U kunt in de omgeving wandelen, naar onder andere Kvanefjeld, het gebied waar veel bijzonder gesteenten zoals het roze mineraal Tugtupit (rendiersteen) te vinden zijn of het museum bezoeken.
Verder zijn er diverse optionele excursies waaraan u kunt deelnemen:
> bootexcursie naar de Tweelinggletsjers
> boottocht naar Qaqortoq.

Dag 03 Narsaq - Itilleq - Igaliku

Na het ontbijt wordt u bij de kade in Narsaq verwacht. Vanhier is er een boottransfer naar Itilleq. Hier gaat u van boord en wandelt u over de "Koningsweg" naar Igaliku. Dit kleurrijke dorpje ligt rond een baai in een groene omgeving. Aan de overzijde van de baai ligt een veel ruiger landschap met de bergtop Illerfissalik als blikvanger. 
Hier verblijft u drie nachten in het Igaliku Country Hotel.

Dag 04 - 05 Igaliku

In de omgeving van Igaliku zijn verschillende wandelmogelijkheden:
> Dagwandeling naar het Plateau vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de Qooroqfjord en de Qooroqgletsjer. Vanaf de gletsjer kalven regelmatig enorme stukken ijs af, die als ijsberg tijden in de fjord blijven drijven. Mineraalverzamelaars kunnen hier op zoek naar Labradoriet. (Afstand 15-20 km)
> Dagwandeling naar de waterval en het uitzichtpunt Nuuluk (823m) ten zuiden van Igaliku. (Totale afstand 20-22 km).
> Ruïnes uit de tijd van Noormannen.
> Museumbezoek. 

Dag 06 Itilleq - Sillisit

Boottransfer van Itilleq naar Sillisit. Van de aanlegplaats loopt u naar de boerderij Sillisit. De boerderij ligt op een prachtige plaats recht tegenover de Icefjord. Vanuit de fjord drijven er regelmatig ijsbergen voorbij.
U verblijft twee nachten op de boerderij.

Dag 07 Sillisit

Er zijn meerdere wandelingen rondom Sillisit. Als het goed weer is, kunt u naar de top Naajat (ongeveer 590 m) wandelen. Vanaf dit uitzichtspunt heeft u een fantastisch uitzicht over het fjord. Het pad is niet aangegeven. Daarnaast zijn er verschillende korte wandelingen te doen rondom de boerderij.

Dag 08 Sillisit - Qassiarsuk - Narsarsuaq

Van Sillisit naar Qassiarsuk loopt een 14 km lang karrespoor. In Qassiarsuk (Brattahlid) zijn nog duidelijk sporen van bewoning door de Noormannen te vinden. Erik de Rode stichtte hier in 982 zijn boerderij. U kunt hier deelnemen aan een begeleide tocht naar de ruïnes. Er is tevens een klein museum. Indien u vliegt vanaf Keflavík dan heeft u hier een extra vrije dag om te wandelen en gaat u pas op dag 10 terug naar Narsarsuaq.
Aan het einde van de middag is er een boottransfer naar Narsarsuaq dat aan de overzijde van de fjord ligt. Hier overnacht u in het gelijknamige hotel. 

Dag 09 Narsarsuaq

U kunt een dagwandeling maken naar de plaatselijke uitloper van de ijskap, de Narsarsuaqgletsjer. Het is een wandeling van 8 km, die begint in de Bloemenvallei. Daarna gaat het pad 300m omhoog naar een plateau. Bij helder weer heeft u hier een schitterend uitzicht op de gletsjer. Als u een half uur verder wandelt, dan staat u aan de rand van de gletsjer. Terug loopt u over de dezelfde weg.
Overnachting in Hotel Narsarsuaq. 

Dag 10 Narsarsuaq - Qoroqfjord - Kopenhagen of Reykjavík

Omdat de vluchten in de middag vertrekken, is er nog tijd voor een bootexcursie naar de Qoroqgletsjer. Verbaas u nog een keer over de mooie kleuren en vormen van de ijsbergen die rond het kleine bootje drijven en drink een drankje dat gekoeld wordt door 1000 jaar oud gletsjerijs.
Na terugkomst uw bagage ophalen en vertrek naar Kopenhagen of Reykjavík.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt naar keuze op de luchthaven van Kopenhagen (Denemarken) of Reykjavík (IJsland).

DataReisduurVertrek vanaf
Iedere za vanaf 22 juni - 14 sept 201910 nachtenReykjavík
Iedere di 20 juni - 12 sept 201909 nachtenKopenhagen

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs bij vertrek
vanuit Reykjavík
vanaf
Prijs bij vertrek
vanuit Kopenhagen
vanaf
slaapzakaccommodatie€ 1.554,00€ 1.859,00
in 2-pers. kamers€ 1.891,00€ 2.164,00
In 1-pers. kamers€ 2.299,00€ 2.548,00

De prijzen zijn inclusief:

naar keuze Air Greenland retourvlucht Kopenhagen - Narsarsuaq of Air Iceland retourvlucht Reykjavík - Narsarsuaq in de goedkoopste klasse, 9/10 overnachtingen in B&B, boerderijen op basis van logies/ontbijt of eenvoudige (slaapzak)accommodaties op basis van logies, boottransfers Narsarsuaq - Narsaq // Narsaq - Itilleq // Itilleq - Sillisit // Sillisit - Qassiarsuk - Narsarsuaq, bagagetransfers, bootexcursie naar de Qoroqfjord, wandelkaart en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam/BrusselDusseldorf naar Kopenhagen of Keflavík, benodigde overnachtingen in Kopenhagen of Keflavík op heen- en terugreis, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse op één of meerdere vluchten niet meer beschikbaar is, overige transfers, overige excursies, lunches en diners, (fris)drankjes en fooien, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam, Eelde, Brussel of Düsseldorf naar Kopenhagen of naar IJsland en v.v., de benodigde overnachtingen in Kopenhagen c.q. op IJsland en eventuele verlenging op Groenland en/of op IJsland.  
Het is ook mogelijk om via Kopenhagen heen te vliegen en via IJsland terug of v.v. Prijzen hiervoor op aanvraag.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.