Reisinformatie

Reisbeschrijving Cross-country skitocht Landmannalaugar

Deze reis begint op de luchthaven Schiphol bij Amsterdam. Vanaf de luchthaven Keflavík gaat u met de Flybus naar uw hotel in Reykajvík. 's Avonds is er een informatiebijeenkomst waar u ook de andere deelnemers zult ontmoeten.
Daarna volgt een zesdaagse skitrekking door het gebied van Landmannalaugar. Een tocht over verschillende kraters en bergen. ´s Avonds is er soms de gelegenheid om een bad te nemen in een warmwaterbron. Als het weer niet tegenzit, komt de groep aan het einde van de vijfde dag aan bij Sigalda. Hier worden de ski's afgedaan en wordt de groep weer in de bewoonde wereld, naar Reykjavík gebracht. U overnacht weer in het hotel in Reykjavík . U kunt dan de volgende morgen met de Flybus naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam.

Moeilijkheidsgraad

Er wordt 5 - 6 uur geskied per dag op een hoogte tussen 400 en 1100 m.
De totale lengte van het traject is 110 km.
Het maximum hoogteverschil per traject is 500 m.
Deze reis is geschikt voor ervaren cross-country skiërs met een zeer goede conditie.

Accommodaties

Tijdens de trekking wordt er in berghutten overnacht. Hier slaapt u met meerder mensen op een slaapzaal. Er is geen electriciteit aanwezig in de berghutten. Daarnaast zijn er ook geen douchegelegenheden in de berghutten. Aan het begin en aan het einde van de reis verblijf u één nacht in een van de centraal gelegen hotels in Reykjavík. 

Ski's

Ski's behoren tot de persoonlijke uitrusting, d.w.z. dat u deze zelf mee dient te nemen. Er bestaat een mogelijkheid om de ski's op IJsland te huren. Indien u ski's wilt huren, dan adviseren wij dit direct bij boeking kenbaar te maken. 
indicatieprijs huur ski's, stokken en skischoenen: € 150,-. 
indicatieprijs huur slaapzak: € 70,-.

Verlenging op IJsland

Het is mogelijk om deze reis te verlengen met een aantal dagen Reykjavík. U kunt dan een bezoek aan de bekende plaatsen als de Geisir en Gullfoss te brengen of een dag ontspannen in de Blue Lagoon door te brengen.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Reykjavík

Icelandairvlucht van Amsterdam naar IJsland. Vanaf de luchthaven brengt de Flybus u naar het hotel in Reykjavík. Overnachting aldaar op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Reykjavík - Landmannalaugar

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en ontmoet u de andere deelnemers. Vanuit Reykjavík brengt een bus de groep zover als het kan het binnenland in, naar een plaats die Sigalda heet.
Hier wordt alles uitgeladen en worden de ski's ondergebonden. Vanaf hier is het nog 23 km naar Landmannalaugar. Via de Hnausarpas brengt de tocht u naar het bevroren meer Frostastaðavatn en vervolgens naar Landmannalaugar.
Hier wordt overnacht in een berghut. Nadat iedereen zich geïnstalleerd heeft, kan er een bad genomen worden in de nabijgelegen warmwaterbron. Als het helder is, kan er mogelijk 's avonds noorderlicht gezien worden.
De skitocht vandaag duurt ca. 6 uur. Max. hoogteverschil ca. 100m.

Dag 03 Ljótipollur

Het gebied rondom Ljótipollur staat vandaag centraal. Deze krater is ontstaan in de 15e eeuw door een serie van vulkaanuitbarstingen. Het kratermeer is nu bevroren, maar misschien is hier en daar toch nog wat kleur van de ondergrond te zien. De tocht wordt verder voortgezet naar Kirkjufjell, met de kenmerkende top.
De tocht eindigt weer bij de berghut, met de warmwaterbron. Als het helder is, is er kans op het zien van noorderlicht.
De dagtocht is ca. 5 uur. Hoogteverschil ca. 100m.  

Dag 04 Stórihver – Hrafntinnusker

De klim van vandaag begint verder langs fluitketels op de heuvels van Brennisteinsalda en de heetwaterbron Stórihver. De stoom en het prachtige witte landschap vormen een geweldigde achtergrond voor een foto. Als het weer goed is, kunnen de ijsgrotten van Hrafntinnusker worden bezocht. De tocht gaat verder over de obsidiaanberg. Wellicht kunt u hier een stukje van het zeldzame sneeuwvlokobsidiaan vinden.
De volgende overnachtingsplaats is een berghut op de helling op ongeveer 1100 meter hoogte.
De skitocht duurt ongeveer 6 uur, hoogteverschil max. 550m.

Dag 05 Hattur & Skalli

De kraters Hattur en Skalli geven een schitterende uitzicht op de Torfajökull en de bergkloven van Jökulgil. Als het helder weer is, kunt u zelfs de grote ijskappen Vatnajökull, Hofsjökull en Langjökull zien.
De dagtocht eindigt weer bij de berghut. 's Avonds is er weer tijd voor een warm bad en misschien is er wel noorderlicht te zien.
Duur skitocht ca. 5 uur. Hoogteverschil max. 600m.

Dag 06 Landmannalaugar - Reykjavík

Vanaf de hut in Landmannalaugar wordt via het lavaveld Dómadalur en Eskihlíðarvatn terug naar Sigalda geskied. Hier wacht de bus op de groep. De ski's kunnen af en waarna de bus de groep naar Reykjavík brengt. Overnachting in een hotel.

Dag 07 Reykjavík - Amsterdam

Vroeg in de ochtend per Flybus naar de luchthaven Keflavík. Van hier per Icelandairlijnvlucht terug naar Amsterdam.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen op de luchthaven Schiphol.

DataReisduurBeschikbaar
24 feb - 02 mrt 202006 nachten12 plaatsen
09 mrt - 05 mrt 202006 nachten12 plaatsen

Prijzen per persoon

AccommodatieVanafprijs
in 2-pers. kamer d/t,
op indeling in berghut
€ 2.851,00
In 1-pers. kamer d/t,
op indeling in berghut
€ 2.936,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 29 juli 2019.

De prijzen zijn inclusief:

Lijnvluchten Icelandair Amsterdam - Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse, Flybus van de luchthaven naar het hotel in Reykjavík en v.v., 02 overnachtingen in Reykjavík op basis van logies/ontbijt, 04 overnachtingen in berghutten op indeling, gebruik kampeeruitrusting, voedsel tijdens de skitrekking, groepstransfers, Engelssprekende gids, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen, eventuele toeslag indien goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, ski's, skibenodigdheden, slaapzak en verdere persoonlijke uitrusting, overige maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Huren van ski's en skibenodigdheden:

Indien gewenst, kunt u de ski's en bijbehorende benodigdheden huren. Dit moet wel meteen bij de boeking opgegeven worden.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.