Ga naar inhoud

Groepsrondreis op zoek naar Noorderlicht Zuid- & West-IJsland

en o.a. de hoogtepunten Gouden Cirkel, watervallen & Jökullsárlón

:alttitle:

Groepsrondreis op zoek naar Noorderlicht Zuid- & West-IJsland

IJsland is een goede locatie om noorderlicht te zien. Gedurende de gehele winter is er kans dat dit fenomeen zich manifesteert. Eén van de belangrijkste voorwaarden om het noorderlicht te kunnen zien, is dat de nachtelijke lucht licht tot onbewolkt is.
Met deze groepsreis gaat u niet alleen op zoek naar het noorderlicht maar ziet u ook de geothermische activiteiten en het prachtige winterse landschap van het schiereiland Snæfellsnes en de zuidkust van IJsland. Tevens staan vulkanen, gletsjermeren, watervallen, dorpjes, IJslandse paarden en IJslandse proeverijen op het programma.
Gaat u ook mee op jacht naar het noorderlicht?

De reis in het kort

Deze 8-daagse groepsreis brengt u niet alleen in de hoofdstad Reykjavík, maar ook naar plaatsen aan de west- en zuidkust waar u 's avonds en 's nachts goede kans heeft om noorderlicht te kunnen waarnemen. Overdag worden IJslands fenomenen bezocht. Zo staan natuurlijk de geisers en de Gouden Waterval (Gullfoss) op het programma. Ook brengt u een bezoek aan het Lava Center, waar u meer kunt zien en leren over o.a. de vulkaan die in 2010 uitbarstte en daarmee het vliegverkeer in heel Europa op z'n kop zette. Verder zijn bezoeken aan musea, watervallen, het gletsjermeer Jökulsárlón, het Skaftafell NP en de Blue Lagoon of de Sky Lagoon in het programma opgenomen. 's Avonds kunt u steeds naar buiten om op zoek te gaan naar noorderlicht.

Als u deze reis kiest

 • Groepsrondreis met vervoer per comfortabele touringcar.
 • Overnachtingen in 3* hotels op basis van logies/ontbijt.
 • Optionele excursie: bezoek ijsgrot
 • Engelssprekende gids / internationaal gezelschap.
 • Keuze uit max. 16 of 40 deelnemers per vertrek.
 • Min. leeftijd 8 jaar // 20% kinderkorting 8 - 11 jaar.

Impressies

 • Hraunfossar met noorderlicht.
  1/21

  Hraunfossar met noorderlicht.

 • Kunstwerk aan de haven in Reykjavík.
  2/21

  Kunstwerk aan de haven in Reykjavík.

 • Centrum van Reykjavík, IJsland.
  3/21

  Centrum van Reykjavík, IJsland.

 • Landschap ten noorden van Borgarnes.
  4/21

  Landschap ten noorden van Borgarnes.

 • Noorderlichtstreep bij Hotel Hamar.
  5/21

  Noorderlichtstreep bij Hotel Hamar.

 • Rotspilaren voor de kust van Snæfellsnes,
  6/21

  Rotspilaren voor de kust van Snæfellsnes,

 • In de lavatunnel Vatnshellir.
  7/21

  In de lavatunnel Vatnshellir.

 • Kerkje van Ólafsvík.
  8/21

  Kerkje van Ólafsvík.

 • IJslandse paarden staan het gehele jaar buiten, dus ook in de winter.
  9/21

  IJslandse paarden staan het gehele jaar buiten, dus ook in de winter.

 • Dampende bronnen bij Geysir.
  10/21

  Dampende bronnen bij Geysir.

 • De geiser Strokkur in actie.
  11/21

  De geiser Strokkur in actie.

 • Gullfoss.
  12/21

  Gullfoss.

 • Skógafoss.
  13/21

  Skógafoss.

 • Skógar Streekmuseum.
  14/21

  Skógar Streekmuseum.

 • Kerkje bij Skógar.
  15/21

  Kerkje bij Skógar.

 • Basaltkliffen bij Vík.
  16/21

  Basaltkliffen bij Vík.

 • Het zwarte strand bij Vík met de kenmerkende rotspilaren in de verte.
  17/21

  Het zwarte strand bij Vík met de kenmerkende rotspilaren in de verte.

 • Noorderlicht (Aurora borealis).
  18/21

  Noorderlicht (Aurora borealis).

 • De gletsjertong van de Svinafellsjökull.
  19/21

  De gletsjertong van de Svinafellsjökull.

 • Jökullsárlón.
  20/21

  Jökullsárlón.

 • Grote ijsbrokken in het Jökullsárlón.
  21/21

  Grote ijsbrokken in het Jökullsárlón.

Dag tot dag

 • Keflavík - Reykjavík

  Na aankomst op IJslandse luchthaven Keflavík gaat u per Flybus (met overstap bij de BSI-terminal) naar het centraal gelegen hotel in Reykjavík voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Borgarnes

  De dag begint met een stadstour door Reykjavík. Daarna rijdt de bus naar Borgafjörður. In Borgarnes wordt het Settlements Center bezocht waar tevens geluncht kan worden. In omgeving zijn verschillende vulkanische fenomenen te zien, zoals de Grábrókkrater, de heetwaterbron Deildartunguhver en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss.
  Daarna wordt u naar het hotel dat buiten Borgarnes ligt gebracht waar u twee nachten verblijft.
  's Avonds kan er een lezing over noorderlicht en hoe dit fenomeen te fotograferen gehouden worden. Tenzij er noorderlicht te zien is, want dan gaat iedereen natuurlijk naar buiten.

 • Snæfellsnes

  Na het ontbijt start de over het schiereiland Snæfellsnes. De rit gaat o.a. door het vissersdorp Grundarfjörður, een plaats met een indrukwekkende kustlijn met op de achtergrond bergen en watervallen. Daarna wordt langs de noordelijke kust verder gereden naar Ólafsvík. Hier staat de lunch klaar en is er tijd om het haventje en het kerkje met bijzondere architectuur te bekijken.
  Verder langs de kust rijdend wordt de zuidkust bereikt, waar u kunt met een gids kunt afdalen in een lavatunnel (Vatnshellir) onder de Snæfellsjökull. Daarna wordt de grillige zuidkust verder gevolgd. Bij de rotspilaren en vuurtoren (Hellnar) kan gestopt worden om foto's te maken.
  Als laatste wordt gestopt bij Arnarstapi waar, als het weer het toelaat, een wandeling langs het strand gemaakt kan worden.
  's Avonds kan er een lezing over noorderlicht gehouden worden, tenzij het noorderlicht te zien is.
  Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Gouden Cirkel

  Vandaag staat de Gouden Cirkel op het programma. Na het ontbijt vertrekt de bus richting het þingvellir NP waar u door de kloof kunt wandelen waar IJsland jaarlijks ca. 2 cm verder uit elkaar drijft. Vervolgens wordt naar het geothermische gebied Geysir gereden waar u leert hoe hier brood gebakken wordt met geothermische warmte. Na een proeverij van het brood kunt u op eigen gelegenheid lunchen en het geothermische gebied met geisers, pruttelpotjes en stoomketels bezoeken.
  's Middags wordt dan de grote waterval Gullfoss bezocht en de zuidelijker gelegen manege en kassen waar in beide een rondleiding gegeven wordt.
  Daarna rijdt de bus door naar het hotel in de omgeving van Hella in het zuiden van IJsland.
  Afhankelijk van de activiteit van het noorderlicht kan er een lezing gehouden worden of naar buiten gegaan worden om het fenomeen met eigen ogen te zien.

 • Zuid-IJsland: watervallen en vulkanen

  Vandaag wordt verder langs de zuidkust gereden. Onderweg wordt gestopt bij de Seljalandsfoss en de Skógafoss. In de winter, als deze watervallen voor een deel bevroren zijn, zijn ze nog indrukwekkender. Niet ver van de Skógafoss ligt het plaatsje Skógar met een streekmuseum met turfhuisjes, schooltje en kerkje. Na de rondleiding door het museum kunt u op eigen gelenheid het buitengelegen deel en het nieuwe Techniekmuseum bezoeken.
  Veder rijdend langs de kust wordt gestopt bij het Lava Center in Hvolsvöllur met interactive tentoonstellingen en filmzaal waar u meer leert over o.a. de invloed die vulkaanuitbarstingen en aardbevingen op het leven en het landschap van IJsland hebben. Vanaf het dakterras heeft u een weids uitzicht over de omgeving.
  Bij de zuidpunt van IJsland wordt gestop bij Vík om hier te wandelen over het zwarte lavastrand met rotsen bestaand uit basaltzuilen en de beromede rotspilaren voor de kust.
  's Avonds kunt u in deze donkere omgeving naar buiten om wellicht noorderlicht te zien...!
  Overnachting in een van de hotels in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur op basis van logies/ontbijt.

 • Skaftafell NP & gletsjermeer Jökulsárlón

  Op het programma staan vandaag ijs, gletsjers en nog meer ijs. Op weg naar het gletsjermeer Jökulsárlón wordt gestopt bij een van de gletsjertongen van de Svinafellsjökull die hier tot dichtbij de weg komt. Na een korte wandeling heeft u een mooi uitzicht op dit eeuwenoude ijs.
  Daarna is het tijd voor een wandeling over het zwarte strand bij de het gletsjermeer dat de naam Diamond Beach heeft gekregen vanwege de vele ijsbrokken die hier (als de zon schijnt) liggen te schitteren. Vervolgens wordt er via de brug naar de Jökulsárlón gereden. Hier heeft u alle tijd om via de paden het meer met gletsjerijs vanuit verschillende perspectieven te bekijken en te fotograferen.
  Op de terugweg naar het hotel wordt nog gestopt bij het kerkje van Hof.
  Overnachting in het hotel in de omgeving van het Kirkjubæjarklaustur.

  OPTIONELE EXCURSIE
  Als het weer het toelaat, kan er deelgenomen worden aan een optionele excursie naar een grot in het ijs van de Vatnajökull.
  Deze excursie neemt vrijwel de gehele middag in beslag, waardoor u geen of niet veel tijd heeft bij de Jökullsárlón.
  Indicatieprijs is ISK 25.000 per persoon (ca. € 175,00) ter plaatse te betalen.

 • Zuidkust & Blue Lagoon / Sky Lagoon

  Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar Reykjavík.
  Afhankelijk van de situatie van de vulkanische activiteit in de omgeving van de Blue Lagoon zal het weldadig warme badderen gedaan kunnen worden in de Blue Lagoon of in de Sky Lagoon.
  Overnachting in een van de centraal gelegen hotels in Reykjavík op basis van logies/ontbijt.

 • Keflavík

  Vroeg in de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald door de Flybus of een van de kleinere busjes. Bij de BSI-terminal wordt nog even gestopt om vervolgens naar de luchthaven Keflavík te rijden.
  Vanhier kunt u naar Amsterdam of Bussel vliegen.

Accommodaties, vervoer & noorderlicht

Accommodaties & vervoer

Tijdens deze reis verblijft u steeds in middenklasse hotels zoals Hotel Klettur (in Reykjavík), Icelandair Hotel Hamar (bij Borgarnes), Landhotel (bij Hella) en Fosshótel Núpar (bij Kirkjubæjarklaustur). 
Er is keuze uit 2-pers. kamers met 2-pers.bed, 2-pers.kamers met twee 1-pers. bedden en 1-pers.kamers. Alle kamers zijn voorzien van privé badkamer met douche, toilet en wastafel. Verblijft is op basis van logies/ontbijt.

Deze reis kan naar keuze gemaakt worden met een comfortabele touringcar met maximaal 40 deelnemers of een kleinere bus met maximaal 16 deelnemers. 
Enkele reizen worden in tegengestelde richting uitgevoerd.

Noorderlicht

Noorderlicht is een natuurverschijnsel dat uitsluitend te zien is aan de nachtelijke hemel. Het beste is het te zien tijdens helder weer met (bijna) geen wolken. Of en wanneer er noorderlicht te zien zal zijn, is niet te voorspellen. Door de opzet van deze reis (verblijf op lichtarme plaatsen) is de kans op het zien van dit spectaculaire fenomeen zo optimaal mogelijk gemaakt.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 17 juni 2024
ijsland-106

De prijzen zijn inclusief

 • Groepstransfer per Flybuss van Keflavík naar het hotel in Reykjavík en v.v.
 • 06-daagse rondreis per comfortabele touringcar.  
 • 07 hotelovernachtingen in op basis van logies/ontbijt. 
 • 01x lunch.
 • Engelssprekende gidsservice. 
 • Bezoek Settlement Centre Borgarnes.
 • Bezoek Vatnshellirgrot.
 • Bezoek IJslandse paardenmanege.
 • Bezoek IJslandse kassen.
 • Bezoek Lava Exhibition Centre.
 • Toegang Skógar Folk Museum & Turfhuizen.
 • Toegang Skógar Techniekmuseum.
 • Toegang en handdoek in de Blue Lagoon / Sky Lagoon.
 • Presentatie over noorderlicht en hulp bij noorderlichtfotografie. 
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Vluchten naar IJsland en terug.
 • Overige maaltijden en (fris)drankjes.
 • Verzekeringen.
 • Fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten vanaf Amsterdam en Brussel naar de luchthaven Keflavík en v.v., evenals een eventuele verlenging op IJsland. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Mail ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. U kunt ook het bel-me-bericht invullen. Wij bellen u dan op het door u gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven