Reisinformatie

Reisbeschrijving Semi-groepsreis Hoogtepunten van IJsland

Deze reis begint met een vlucht van Amsterdam of Brussel naar Reykjavík. voor overnachting. De volgende morgen begint hier de busreis met een bezoek aan het Snæfellsnes schiereiland. Onderweg wordt de Geysir, Gullfoss en het Thingvellir NP bezocht.
Vanaf het schiereiland vaart u over naar de Westfjorden, waar u de komende twee dagen zal verblijven. Hier is een prachtig berglandschap met uitgestrekte hoogvlakten. Aan de kust bezoekt u o.a. Latrabjarg, waar tot half augustus Papegaaiduikers te vinden zijn.
De route gaat verder langs de noordkust waar in Akureryi overnacht wordt. Van hieruit worden de Goðafoss, Mývatn en Dettifoss bezocht. Hierna volgt de ruige oostkust met diepe fjorden en kronkelende wegen. Aan de zuidkust bezoekt u de omgeving van Vatnajökull, Europa's grootste gletsjer en er wordt boottocht langs de ijsbergen op het gletsjermeer gemaakt. Verder langs de zuidkust bezoekt u het zwarte lavastrand van Vík, de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. 
De rondreis eindigt in Reykjavík met een overnachting. De volgende morgen of middag is de transfer naar de luchthaven en vliegt u terug naar Amsterdam of Brussel.

Verblijf en vervoer

U overnacht 2 nachten in Hotel Klettur in Reykjavík, 1 nacht in Icelandair Hotel Hamar, 2 nachten in Fosshotel West Fjords, 1 nacht in Country Lodge Vogur, 2 nachten in Hotel Kea, 1 nacht in Hotel Laxá, 1 nacht in Country Guesthouse Alfheimar en 1 nacht in Fosshotel Glacier Lagoon.  
De reis wordt gemaakt met een comfortabele (mini)bus.

Verlenging op IJsland

Tijdens de rondreis maakt u lange dagen. Wellicht wilt u nog een enkele dag doorbrengen in de Blue Lagoon,waar u zich heerlijk kunt laten verwennen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Naar Reykjavík

De reis begint met een lijnvlucht van Amsterdam naar Keflavík op IJsland. Vanaf de luchthaven gaat u met de zogenaamde Flybus naar Hotel Klettur in de stad Reykjavík waar u overnacht op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Geysir, Gullfoss & Þingvellir NP

Vandaag staat de Gouden Cirkel op het programma. Een bezoek aan de waterval Gullfoss, Geysir en het Þingvellir NP mogen in een reis op IJsland natuurlijk niet ontbreken.
De dag eindigt vandaag bij Borgarnes dat aan de voet van het schiereiland Snæfellsnes ligt.  Overnachting in Icelandair Hotel Hamar op basis van halfpension.
Totale afstand: circa 290 km.

Dag 03 Snaefellsnes

Vandaag staat de ruige natuur van Snaefellsnes op het programma. De weg slingert zich langs de kliffen met prachtige vergezichten. Op de punt van het schiereiland ligt de slapende vulkaan Snaefellsjökull. Hier is een excursie naar een lavagrot gepland. Tijdens deze excursie daalt u tot 35 meter diepte af. Prachtige rotsformaties met verschillende kleuren wisselen elkaar af. U bezoekt twee gedeeltes van de grot, die zijn verbonden door een trap. De excursie duurt ongeveer een uur.
In de namiddag is de ferryovertocht van Stykkishólmur naar Brjánslækur op de Westfjorden. Overnachting in Fosshotel West Fjords op basis van halfpension.
Totale afstand: circa 290 km.

Dag 04 Westfjorden

Vanaf het hotel wordt een dagexcursie gemaakt. Er wordt een bezoek gebracht aan het folkloremuseum van Hnjótur en de vogelkliffen bij Látrabjarg, de grootste zeevogelklif van Europa. Hier kunt u tussen half mei en half augustus o.a. papegaaiduikers zien. Wel moet u hiervoor een wandeling langs de kliffen maken.
Als het weer het toelaat, gaat men naar het kleurrijke landschap van Rauðasandur, een uitgebreid strandgebied met uitzicht op de steile kliffen.
Overnachting wederom in Fosshotel West Fjords op basis van halfpension.
Totale afstand circa 150 km.

Dag 05 Westfjorden

Vanuit Patreksfjörður rijdt de bus naar Arnarfjörður en de waterval Dynjandi. Het is niet één grote waterval, maar het water stort in zeven niveaus naar beneden. De bus gaat verder de pas over en vervolgd de weg langs de zuidkust van de Westfjorden.
Overnachting in Country Lodge Vogur op basis van halfpension.
Totale afstand circa 320 km.

Dag 06 Noorden van IJsland

In de ochtend vertrekt de bus richting Haukadalur. U komt langs verlaten boerderijen en kleine kerkjes. Bij Haukadalur bezoekt u het huis van Erik de Rode. Uiteraard is dit een replica, maar geeft een goed inzicht van hoe men in die tijd leefde. Het landschap wordt gedomineerd door bergen, valleien en meren. De lunch wordt genuttigd bij een lokale boerderij. Hier is ook de paardenshow. Daarna reist men verder door het boerenland richting Akureyri. Overnachting in Hotel Kea. Totale afstand circa 350 km.

Dag 07 Akureyri

In de ochtend en middag is er een 6 uur durende excursie naar Sigludjörður, het noordelijkste dorpje van IJsland, dat ook wel haringhoofdstad genoemd wordt. Onderweg komt u langs kleine vissersdorpjes en prachtige valleien. U brengt een bezoek aan het haringmuseum en de bierbrouwerij. Daarna terug naar Akureyri. De verdere dag heeft u ter vrije besteding. U kunt winkelen, een bezoek brengen aan het zwembad of de bijzondere kerk of u kunt optioneel een walvisexcursie boeken.
Overnachting in Hotel Kea op basis van halfpension.
Totale afstand circa 160 km.

Dag 08 Mývatn en omgeving

Verder in oostelijke richting, komt u langs de Goðafoss, een mooie waterval waar de bus zeker een stop maakt. Daarna door naar Mývatn. Dit vogelrijke meer met pseudokraters is zeker een bezoek waard. Verder maakt u een wandeling in het lavaveld Dimmuborgir en in het geothermische gebied Námaskarð & Krafla. In de namiddag kunt u relaxen in de natuurbaden van Mývatn Nature Baths. Overnachting in Hotel Laxá op basis van halfpension.
Totale afstand circa 150 km. 

Dag 09 Oostkust

De eerste stop van vandaag is bij de Dettifoss, Europa's krachtigste waterval. Daarna verder door het ruige landschap richting de oostkust. Bij één van de boerderijen bezoekt u een kerk uit 1949. De bus gaat verder door het desolate landschap richting Borgarfjörður. Dit kleine dorpje heeft maar 120 inwoners en is gebouwd tegen de bergwand. Rondom de haven maakt u een korte wandeling op zoek naar zeevogels, zoals drieteenmeeuwen.
Overnachting in Country Guesthouse Alfheimar op basis van halfpension.
Totale afstand circa 290 km.

Dag 10 Gletsjers en ijsbergen

Verder langs de oostkust. Kronkelwegen brengen u richting de zuidkust van IJsland. onderweg maakt u een stop bij Petra's stenencollectie. Deze vrouw had een passie voor geologie en heeft een grote verzameling van verschillende steensoorten in de tuin en in huis. Familieleden hebben het inmiddels overgenomen, maar de collectie is indrukwekkend. 's Middags komt u langs de Vatnajökull, Europa's grootste gletsjer. Op het gletsjermeer Jökulsárlón maakt u een boottocht langs de ijsbergen. Overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon op basis van halfpension.
Totale afstand circa 430 km.

Dag 11 Vatnajökull NP en watervallen

In de ochtend gaat u een bezoek brengen aan Skaftafell NP, een onderdeel van Vatnajökull NP. Een wandeling naar één van de gletsjers levert de mooiste foto's op. Nabij Vík maakt u een wandeling over het zwarte lavastrand en naar de vogelklif. Verder worden de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss bezocht. Bij de laatste kunt u een wandeling maken achterlangs de waterval.
Bij de meeste mensen zal het bezoek aan het lavacentrum in Hvlosvöllur een diepe indruk achterlaten. Hier laat men u een documentaire zien over de laatste erupties op IJsland.
Daarna vertrekt de bus richting Reykjavík waar het afscheidsdiner en overnachting in Hotel Klettur zijn. Totale afstand circa 370 km.

Dag 12 Keflavík - Amsterdam of Brussel

Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht huiswaarts gaat u of 's morgens vroeg of in de middag naar de luchthaven Keflavík. Vandaar lijnvlucht naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt naar keuze op de luchthaven Schiphol of Zaventem.

DataReisduurBeschikbaar
12 aug - 23 aug 201911 nachtenja
26 aug - 06 sept 201911 nachtenja

Prijzen per persoon

LET OP:
IJsland is populair, vluchten in de goedkoopste klasse zijn al snel volgeboekt. Boek daarom vroeg om een toeslag i.v.m. de vluchtprijs te voorkomen.

AccommodatieVanaf
2-pers. kamer d/t€ 5.540,00
1-pers. kamer d/t€ 7.000,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 29 juli 2019.

De prijzen zijn inclusief:

Lijnvluchten Amsterdam - Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse, rondreis volgens programma, 11 overnachtingen op basis van logies/ontbijt, 1x lunch, 10x diner, toegang tot lavagrot op Snæfellsnes, ferry overtocht, toegang tot het folkloremuseum in Hnjótur, bezoek huis Erik de Rode, paardenshow in noordwesten van IJsland, toegang tot haringmuseum, bezoek aan bierbrouwerij, toegang en handdoek bij de warmwaterbaden van Mývatn, bezoek Petra's stenencollectie aan de oostkust, boottocht tussen de ijsbergen Jökulsárlón, bezoek filmcentrum in Lava Center, Flybus van de luchthaven naar Reykjavík en v.v., Engelssprekende gids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, overige maaltijden, optionele excursies, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.