Ga naar inhoud

Groepsrondreis Grandtour IJsland in de zomer

de mooiste rondreis op IJsland

:alttitle:

Groepsrondreis Grandtour IJsland in de zomer

In één reis de mooiste plekjes van IJsland ontdekken én de interessantste wetenswaardigheden te weten komen. Dat kan met deze rondreis waarbij u onder begeleiding van een Engelssprekende gids IJsland gaat ontdekken. Vanuit meerdere locaties worden dagtochten ondernomen om nog meer te kunnen zien en ervaren. Zelfs de minder bezochte Westfjorden worden aangedaan.
Wilt u een rondreis maken in groepsverband, waarbij veel excursies inclusief zijn? Dan is dit de ideale reis!

De reis in het kort.

De reis begint op de luchthaven Keflavík. Vanhier per Flybus naar het hotel in Reykjavík waar alle deelnemers en de gids elkaar ontmoeten. De volgende dag gaat de groep op pad met een kleine, comfortabele bus. De rondreis gaat uiteraard naar de Geysir, Gullfoss en het Þingvellir NP, het schiereiland Snæfellsnes en de Vestfjorden met ruige kusten en vogelkliffen, het noorden met de stad Akureyri, het meer Mývatn, de oostkust met de steile kliffen, het zuiden met de vele gletsjers en watervallen. De rondreis eindigt na 11 dagen weer in Reykjavík voor een laatste overnachting voor u weer naar huis vliegt.
De benodigde retourvlucht naar Keflavík kunnen we desgewenst voor u verzorgen.

Als u deze reis kiest

 • Groepsrondreis in kleine groep.
 • Inclusief: lavagrotexcursie, excursie naar Siglufjörður, bezoek Mývatn Nature Baths, boottocht op het gletsjermeer Jökulsárlón, bezoek lavacentrum in Hvlosvöllur.
 • Dagtocht Látrabjarg (papegaaiduikers).
 • Overnachting in eenvoudige hotels.
 • Engelssprekende gids.
 • Max. 20 deelnemers // internationaal gezelschap.
 • Min. leeftijd 8 jaar.

Impressies

 • Op veel plaatsen op IJsland bloeien in de zomer Wilde lupinen.
  1/21

  Op veel plaatsen op IJsland bloeien in de zomer Wilde lupinen.

 • De stoomwolk die blijft hangen nadat de geiser omhoog gespoten is.
  2/21

  De stoomwolk die blijft hangen nadat de geiser omhoog gespoten is.

 • De Gullfoss (Gouden waterval), IJsland.
  3/21

  De Gullfoss (Gouden waterval), IJsland.

 • Þingvellir NP
  4/21

  Þingvellir NP

 • Een wandeling in Vatnshellirgrot op Snæfellsnes.
  5/21

  Een wandeling in Vatnshellirgrot op Snæfellsnes.

 • De kliffen van Látrabjarg.
  6/21

  De kliffen van Látrabjarg.

 • Papegaaiduiker met Lodde, IJsland.
  7/21

  Papegaaiduiker met Lodde, IJsland.

 • Fjallfoss of Dynjandi, een spektaculaire waterval op de Vestfjorden, IJsland.
  8/21

  Fjallfoss of Dynjandi, een spektaculaire waterval op de Vestfjorden, IJsland.

 • Overblijfselen van lavatunnels op het strand.
  9/21

  Overblijfselen van lavatunnels op het strand.

 • Traditionele turfhuizen en kerkje.
  10/21

  Traditionele turfhuizen en kerkje.

 • Goðafoss, IJsland.
  11/21

  Goðafoss, IJsland.

 • Lavapilaren in Mývatn.
  12/21

  Lavapilaren in Mývatn.

 • Pseudokrater aan de oever van Mývatn.
  13/21

  Pseudokrater aan de oever van Mývatn.

 • Het geothermische gebied Namaskarð.
  14/21

  Het geothermische gebied Namaskarð.

 • Húsavík is een van de plaatsen van waaruit walvissafari's worden georganiseerd.
  15/21

  Húsavík is een van de plaatsen van waaruit walvissafari's worden georganiseerd.

 • Regenboog boven de Dettifoss.
  16/21

  Regenboog boven de Dettifoss.

 • Langs de kust liggen gehuchten met een haventje.
  17/21

  Langs de kust liggen gehuchten met een haventje.

 • De ruige oostkust van IJsland.
  18/21

  De ruige oostkust van IJsland.

 • Gletsjertong in Skaftafell NP.
  19/21

  Gletsjertong in Skaftafell NP.

 • Schots sneeuwhoen in het Skaftafell NP.
  20/21

  Schots sneeuwhoen in het Skaftafell NP.

 • Zwart strand aan de zuidkust bij Vík.
  21/21

  Zwart strand aan de zuidkust bij Vík.

Dag tot dag

 • Naar Reykjavík

  De reis begint op de luchthaven Keflavík op IJsland met een tocht per zogenaamde Flybus naar Hotel Klettur in de stad Reykjavík waar u overnacht op basis van logies/ontbijt.

 • Geysir, Gullfoss & Þingvellir NP

  Vandaag staat de Gouden Cirkel op het programma. Het eerste bezoek is aan een geothermische kas waar ze tomaten kweken. Daarnaast bevindt zich een paardenstal waar u op de foto kunt gaan met IJslandse paarden en waar u meer leert over dit paardenras. Na dit bezoek rijdt de bus verder naar de waterval Gullfoss, het geothermische gebied Geysir en het Þingvellir NP mogen in een reis op IJsland natuurlijk niet ontbreken. De route van vandaag eindigt bij Borgarnes dat aan de voet van het schiereiland Snæfellsnes ligt.
  Overnachting in de omgeving van Borgarnes op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 300 km.

 • Snæfellsnes

  De weg slingert zich langs de kliffen met prachtige vergezichten. Op de punt van het schiereiland ligt een slapende vulkaan met de kleine ijskap Snæfellsjökull. Tijdens de excursie naar Vatnshellir, een lavagrot, daalt u af tot een 35m diepte. Rotsformaties met verschillende kleuren wisselen elkaar af. De excursie duurt ongeveer een uur.
  In de namiddag wordt met veerboot van Stykkishólmur naar Brjánslækur (Vestfjorden) overgestoken.
  Overnachting in Hotel Westfjords op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 290 km.

 • Vestfjorden

  Vanaf het hotel wordt een dagexcursie gemaakt waarbij het folkloremuseum van Hnjótur en de vogelkliffen bij Látrabjarg, de grootste papegaaiduikerkolonie van IJsland, bezocht worden. Om de fotogenieke vogeltjes te kunnen zien wordt een wandeling langs de kliffen gemaakt.
  Als het weer het toelaat, wordt tevens een wandeling gemaakt over Rauðasandur, een strandgebied, waar regelmatige zeehonden liggen te rusten.
  Overnachting in Fosshotel Westfjords op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 150 km.

 • Vestfjorden

  Vanuit Patreksfjörður rijdt de bus naar Arnarfjörður en de waterval Dynjandi. Deze meervoudige waterval heeft maar liefst zeven niveaus vanwaar het water naar beneden stort. Na een uitgebreid bezoek, rijdt de bus verder over de pas en vervolgt de weg langs de zuidkust van de Vestfjorden, richting Haukadalur. Onderweg liggen verlaten boerderijen en enkele kerkjes.
  Bij Erpsstaðir bezoekt u een melkbedrijf waar men o.a. ijs maakt.
  Overnachting in Hotel Laugarbakki op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 440 km.

 • Noorden van IJsland

  Vandaag staat een rit buiten de gebaande paden, rond het schiereiland Vatnsnes op het programma. Als eerste wordt het vissersdorpje Hvammstangi bezocht dat ook wel de zeehondenhoofdstad van IJsland wordt genoemd. Vervolgens leidt een onverharde weg richting naar Hvítserkur, een 15 m hoge rots in een lagune. Volgens de overleveringen is Hvítserkur een versteende trol.Verder naar Kolugljúfur, waar de Víðidalsá over een lengte van een kilometer een ca. 25 m diepe kloof heeft uitgeslepen. In de rivier zijn meerdere watervallen, waarvan de Kolufoss, de grootste is.
  Verder naar het oosten wordt er gestopt bij Víðimýri om een ​​van de weinige bewaard gebleven turfkerken van IJsland te bezoeken. De kerk, die in 1834 is gebouwd, heeft zijmuren van turf en houten voor- en achtergevel. Vandaar wordt een stukje naar het binnenland ingereden tot waar de boerderij Glaumbær ligt die tevens een Folkloremuseum is met enkele turfhuizen.
  Het laatste deel van de route van vandaag loopt over de een hoge bergweg naar Akureyri. Deze, voor IJslandse bergrippen grote stad, wordt ook wel de hoofdstad van Noord-IJsland genoemd.
  Overnachting in Sæluhús Studio Apartments op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 310 km.

 • Akureyri

  In de ochtend kunt u de botanische tuin bezoeken. Daarna staat een 2-3 uur durende walvisexcursie vanuit Eyjafjörður gepland. Hierna volgt er een rit naar Siglufjörður langs pittoreske vissersdorpjes en weidse valleien. Siglufjörður is het noordelijkste dorpje van IJsland en staat bekend als de haringhoofdstad van IJsland. Hier kunt u het haringmuseum en de bierbrouwerij bezoeken.
  Terug in Akureyri, waar u weer overnacht in Sæluhús Studio Apartments op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 170 km.

 • Mývatn en omgeving

  Verder in oostelijke richting, komt u langs de Goðafoss, een mooie waterval waar de bus zeker zal stoppen voor een wandeling en fotopauze. Daarna rijdt de bus door naar Mývatn. Dit vogelrijke meer met pseudokraters is alleszins een bezoek waard. Er wordt gewandeld door het lavaveld Dimmuborgir en in het geothermische gebied Námaskarð & Krafla. In de namiddag wordt er nog gestopt bij de Dettifoss, Europa's krachtigste waterval. Waarna de rit verder gaat door het ruige landschap richting de oostkust. De dag eindigt bij de Vök-natuurbaden waar u kunt ontspannen in het warme water.
  Overnachting in Hotel Eskifjörður op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 370 km.

 • De oostkust

  Een rit door het dramatische fjordenlandschap met vissers-dorpjes. Er wordt gestopt bij de geothermische baden Vök, in het Urriðavatn, voor een ontspannend bad.
  Verder via allerlei kronkelende wegen komt de zuidkust in zicht. Hier wordt een bezoek gebracht aan Petra’s stenencollectie. Petra had een passie voor geologie en had in de loop der jaren in haar huis en tuin een enorme verzameling steensoorten aangelegd. Haar overlijden in 2012, betekende niet het einde van de groeiende verzameling, want ze had menig familielid met haar passie aangestoken.
  Overnachting in Fosshotel Vatnajökull op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 340 km.

 • Gletsjers & ijsbergen

  In de ochtend wordt Vatnajökull NP bezocht. Centraal onderdeel van het park is de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Net als bij vele gletsjers ligt ook hier een smeltwatermeer met ijsbergen, het Jökulsárlón. Hier wordt een boottocht langs de ijsbergen gemaakt, gevolgd door een wandeling over “Diamond Beach”. Hierna wordt Skaftafell bezocht, dat ook deel uitmaakt van het Vatnajökull NP. Een wandeling naar één van de gletsjers kan de mooiste foto's opleveren.
  Verder langs de zuidkust kan bij Vík een wandeling gemaakt worden over het zwarte lavastrand en naar de nabij gelegen vogelklif.
  Overnachting in Hotel Vík op basis van halfpension.
  Totale afstand: circa 280 km.

 • Watervallen aan de zuidkust

  Verder in westelijke richting wordt er gestopt bij de Skógafoss en de Seljalandsfoss. Bij de laatste waterval kunt u achterlangs het vallende water lopen. Het neerstortende water zorgt voor een mist die resulteert in magische regenbogen. Een regenjas c.q. poncho is hier heel prettig. Bij de meeste mensen zal het bezoek aan het lavacentrum in Hvolsvöllur een diepe indruk achterlaten. Hier laat men u een documentaire zien over de laatste vulkaanuitbarstingen op IJsland. Daarna vertrekt de bus naar Reykjavík voor het afscheidsdiner.
  Overnachting in Fosshotel Reykjavík, op basis van logies/ontbijt.
  Totale afstand: circa 210 km.

 • Naar huis

  Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht huiswaarts gaat u of 's morgens vroeg of in de middag naar de luchthaven Keflavík.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 17 juni 2024
ijsland-120

De prijzen zijn inclusief

 • Rondreis volgens programma. 
 • 11 overnachtingen op basis van logies/ontbijt.
 • 10x diner.
 • Toegang Lavagrot op Snæfellsnes.
 • Ferry overtocht Stykkishólmur - Brjánslækur.
 • Toegang Folkloremuseum in Hnjótur.
 • Bezoek melkbedrijf.
 • Bezoek kas en paardenstal.
 • Toegang Haringmuseum.
 • Walvisexcursie.
 • Toegang en handdoek warmwaterbaden Vök.
 • Bezoek Petra's stenencollectie.
 • Boottocht tussen de ijsbergen Jökulsárlón.
 • Bezoek filmcentrum in Lava Center.
 • Flybus van Keflavík naar Reykjavík en v.v. 
 • Engelssprekende gids.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam of Brussel - Keflavík.
 • Overige maaltijden & (fris)drankjes.
 • Optionele excursies.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien geenst, kunnen we tevens de benodigde vluchten naar Keflavík en terug verzorgen, evenals eventuele verlenging op IJsland. Wilt u meer weten? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wanneer u het bel-me-bericht invult, bellen wij u op het door u gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven