Ga naar inhoud

Reykjavík, overnachten en excursies

een stad omringd door fascinerende natuur met geisers, watervallen en walvissen

:alttitle:

Reykjavík, overnachten en excursies

Reykjavík is een mooie en interessante stad om enkele dagen te verblijven. Dit kan zijn aan het begin of het einde van een rondreis over IJsland, naar Groenland of volgend op of voorafgaand aan een scheepsreis naar Oost-Groenland. Het excursieaanbod is zeer divers: U kunt zowel per bus als per superjeep / 4WD dagelijks op pad. De excursie Gouden Driehoek naar Gullfoss, Geysir en Þingvellir staat op vrijwel ieders wensenlijstje. Maar er is meer: de westkust met indrukwekkende fjorden, het zuiden met diverse ijskappen en Landmannalaugar met vele geothermische fenomenen. Actieve excursies zoals kajakken, duiken en raften zijn ook mogelijk.

Overnachten en excursies

Voor een verblijf in Reykjavík heeft u keuze uit vele hotels, pensions en appartementen. Ze vormen de basis van waaruit ontelbare excursies kunnen worden ondernomen. Van eeen traditionele stadsrondrit per hop-on-hop-off bus tot dagexcursies door de omgeving met een stoere Superjeep, paardrijtochten, snorkelen etc.

De Flybus

Vanaf de luchthaven Keflavík rijdt de zgn. Flybus naar Reykjavík. De dienstregeling is afgestemd op de aankomsttijd van de vliegtuigen. De bus rijdt eerst naar de stadsterminal (BSI) waar u afhankelijk van uw bestemming kunt blijven zitten in de bus of over moet stappen in een ander busje. In het centrum van Reykjavík is een deel van stad afgesloten voor (bus)verkeer. Bij enkele hotels kan de Flybus nog wel komen, maar voor andere hotels en pensions moet u uitstappen bij de dichtstbij zijnde bushalte.
Voor de terugweg geldt hetzelfde. De dienstregeling vanuit Reykjavík is afgestemd op de vertrektijden van de vliegtuigen. De rit van Reykjavík naar Keflavík duurt ongeveer een uur. U kunt ook een taxi nemen, maar bedenk wel dat het ook met een taxi nog driekwartier rijden is. En in IJsland is dat een kostbare zaak.

Uw verblijf in Reykjavík

Een paar dagen Reykjavík of een week kunt u zelf samenstellen aan de hand van de op deze pagina genoemde onderdelen. Heeft u andere wensen of wenst u advies? Stuurt u dan een berichtje met uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul het bel-me-bericht in. We maken graag een voorstel voor UW reis.

Terug naar boven