Reisinformatie

Reisbeschrijving Skitrekking over de Vatnajökull

Deze reis begint op de luchthaven Schiphol bij Amsterdam. Vanaf de luchthaven Keflavík gaat u met Flybuss naar uw hotel in Reykajvík. De volgende dag is er in de middag een informatiebijeenkost waar u ook de andere deelnemers zult ontmoeten. Op dag 3 volgt de  achtdaagse skitrekking over de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa, met als doel het bereiken van de vulkaan Grímsvötn die te midden van het immense ijsveld ligt.
Daar is een volledige dag ter beschikking om de krater van deze vulkaan te onderzoeken, voor er verder getrokken wordt naar de Öræfajökull, met de hoogste piek van IJsland, 2110 m. De tocht naar de piek is bij helder weer is het uitzicht de klim alleen al waard. Er wordt dan op een ijsplateau in de krater overnacht. Vanhier gaat de tocht dan weer naar beneden naar de verlaten boerderij Sandfell.
Hier wordt u opgehaald en naar het hotel in Reykjavík gebracht voor overnachting. U kunt dan de volgende morgen met de Flybuss naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam.

Moeilijkheidsgraad

Er wordt 7 - 9 uur geskied per dag op een hoogte tussen 850 en 2000 m.
De totale lengte van het traject is 130 - 150 km.
Het maximum hoogteverschil per traject is 750 m.
Deze reis is geschikt voor ervaren cross-country skiërs met een zeer goede conditie.

Accommodaties

Tijdens de trekking wordt er afwisselend in tenten en in berghutten overnacht. De tenten neemt u zelf mee en worden bij iedere overnachting opgezet en de volgende morgen weer afgebroken. Deze kampeeruitrusting evenals uw persoonlijke kleding en voedsel gaan in een slede die u zelf trekt d.m.v. een harnas.

De eerste twee nachten en de laatste nacht verblijft u in één van de centraal gelegen hotels in Reykjavík of naar keuze in een centraal gelegen hotel.

Ski's

Ski's behoren tot de persoonlijke uitrusting, d.w.z. dat u deze zelf mee dient te nemen. Er bestaat een mogelijkheid om de ski's op IJsland te huren. Indien u ski's wilt huren, dan adviseren wij dit direct bij boeking kenbaar te maken. 

Verlenging op IJsland

Het is mogelijk om op zaterdag of zondag te vertrekken. U kunt dan een bezoek aan de bekende plaatsen als de Geisir en Gullfoss te brengen of een dag ontspannen in de Blue Lagoon door te brengen.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Reykjavík

Vlucht naar IJsland. Flybus naar Reykjavík.
Overnachting in hotel.

Dag 02 Reykjavík

Informatiebijeenkomst begin van de middag.
Overnachting in hotel.

Dag 03 Begin van de skitrekking

Zeer vroeg transfer naar Jökulheimar aan de voet van de gletsjer. Per 4WD-truck naar de ijskap. Start van de trekking. Overnachting tenten.

Dag 04 Vatnajökull

Klim naar de hoogvlakte op de Vatnajökull. Overnachting in tenten.

Dag 05 Grímsvötnkrater

Verder richting de Grímsvötnkrater. Overnachting in de berghut.

Dag 06 Grímsvötnkrater

Verkenning van de Grímsvötnkrater. Overnachting in de berghut.

Dag 07 - 09 Öræfaöökull

Langs de gletsjerrand in zuidelijke richting naar de Öræfaöökull, IJslands hoogste berg. Als weersomstandigheden het toelaten: beklimming van de hoogste top, Hvannadalshnúkur, met 2110m.
De laatste dag afdaling naar de verlaten boerderij Sandfell.  

Dag 10 Skaftafell NP

Uitloopdag in het Skaftafell NP. Overnachting in slaapzakaccommodatie.

Dag 11 Reykjavík

Per lijnbus terug naar Reykjavík. Overnachting in hotel.

Dag 12 Reykjavík - Amsterdam

Per Flybus naar de luchthaven Keflavík. Van hier per lijnvlucht terug naar Amsterdam.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen op de luchthaven Schiphol.

DataBeschikbaarReisduur
12 apr - 23 apr 2020ja11 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
Op indeling in tenten en berghutten,
in Reykjavík in 2-pers. kamer (hotel)
€ 4.850,00
Op indeling in tenten en berghutten,
in Reykjavík in 1-pers. kamer (hotel)
€ 4.990,00

Toeslag bij minder dan 6 deelnemers:

Indien er minder dan 6 deelnemers geboekt zijn, kan de reis bij 4 of 5 deelnemers toch doorgaan, mits de deelnemers bereid zijn om een toeslag te betalen.

De prijzen zijn inclusief:

Lijnvluchten Icelandair Amsterdam - Keflavík en v.v. in goedkoopste klasse, Flybus van de luchthaven Keflavík naar pension/hotel in Reykjavík en v.v., 02 overnachtingen in Reykjavík in hotel op basis van logies/ontbijt, 08 overnachtingen in tenten en hutten op indeling, gebruik van kampeeruitrusting, voedsel tijdens de skitrekking, groepstransfers, Engelssprekende gids, infromatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslagen en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, ski's, skibenodigdheden en verdere persoonlijke uitrusting, overige maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 2,50 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.