Reisinformatie

De stad Tromsø

Tromsø is een moderne stad en wordt ook wel het 'Parijs van het Noorden' genoemd. In het centrum zijn gezellige terrasjes, veel goede (vis)restaurants en bruine cafe's. U vindt hier ook
> Poolmuseum, waar vooral de expeditiehistorie belicht wordt,
> Polaria, een natuurhistorisch museum met veel aandacht voor Spitsbergen en tegenwoordig ook voor Antarctica,
> Noord-Noorwegen Kunstmuseum,
> Tromsømuseum met aandacht voor alle aspecten van Noord-Noorwegen,
> Botanische tuin,
> Kabelbaan naar de top van een van de omringende bergen, vanwaar u over de gehele stad uitkijkt en vanwaar u een wandeling over de bergen kunt maken.
(NB op maandag zijn de musea gesloten.)

Beschrijving hotels

Accommodaties in Tromsø

Tromsø heeft een groot scala aan hotels en pensions. In principe kunnen we ieder gewenst hotel of pension voor u boeken. 
Onderstaand staan beschrijvingen van enkele van onze favoriete hotels omdat we hier jarenlange goede ervaring mee hebben.

Clarion Collection Hotel Aurora

Het Clarion Collection Hotel Aurora ligt in het oude, pittoreske centrum van Tromsø. Er zijn 122 kamers die allen voorzien zijn van douche/toilet. Het hotel is vanaf het vliegveld eenvoudig te bereiken met de Flybuss, waarvan de halte op loopafstand ligt.
Er is een inpandig restaurant (Astro) en een gezellige lounge/bar (Aquarius). 
Op de hoogste verdieping is een fitnessruimte met op het dakterras een jacuzzi. Dit is zeker in de winter een favoriete plek om vanuit het warme water eventueel verschijnend noorderlicht waar te nemen.
Dit hotel biedt zoals alle Clarion Collection Hotels van 15.00 - 18.00u de gelegenheid om zelf Noorse wafels te bakken en deze onder het genot van een kopje koffie, thee of chocolademelk te nuttigen. 
Van 18.00u tot 21.00u is het dinerbuffet dat inbegrepen is in de kamerprijs.

Clarion Collection Hotel With

Clarion Collection Hotel With is centraal aan de haven gelegen. Het is gebouwd in de typische stijl van de pakhuizen. Er zijn 76 kamers die allen voorzien van douche/bad en toilet.
Het ligt 2,5 km van het vliegveld en de Flybuss stopt in de directe omgeving van het hotel.
Ook dit hotel biedt van 15.00 - 18.00u de gelegenheid om zelf Noorse wafels te bakken en deze onder het genot van een kopje koffie, thee of chocolademelk te nuttigen. 
Van 18.00u tot 21.00u is het dinerbuffet dat inbegrepen is in de kamerprijs.

Thon Hotel Tromsø

Het Thon Hotel Tromsø ligt eveneens zeer centraal. Het heeft 152 comfortabele kamers, die allen voorzien van een badkamer met douche en/of bad en toilet. 
De kamers zijn in twee uitvoeringen: met een Queensize 2-pers.bed of met twee 1-pers. bedden. Verder is er telefoon, minibar, TV en gratis WiFi. 
In het inpandige restuarant wordt het ontbijt in buffetvorm aangeboden.
De Flybusshalte is op ca. 100m van het hotel.

Smarthotel Tromsø

Houdt u meer van een minimalistisch hotel, dan is wellicht het Smarthotel uw keuze. Het hotel ligt in het centrum van de stad. Alle kamers zijn voorzien van goede bedden, een eigen badkamer met douche/toilet, er is WiFi en TV.
Het (optionele) ontbijt wordt geserveerd in het inpandige restaurant. Verder zijn er verpakte sandwiches en salades te koop in de winkel bij de receptie.
De Flybusshalte is op loopafstand van het hotel.