Ga naar inhoud

Expeditiecruises Campbell en Macquarie

de mooiste subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië

:alttitle:

Expeditiecruises Campbell en Macquarie

Campbell en Macquarie behoren tot de subantarctische eilanden. Door hun geïsoleerde ligging heeft zich op beide eilanden een bijzondere flora en fauna kunnen ontwikkelen. Macquarie kent enorme kolonies Koningspinguïns en Schlegelspinguïns. Op de stranden liggen grote groepen Zeeolifanten. Op Campbell broeden onder andere de Koningsalbatros en de Roetkopalbatros. Verder is het de overweldigende plantengroei die Campbell zo interessant maakt. Bent u klaar om dit afgelegen deel van de wereld te bezoeken?

De reis in het kort

De reis begint met een overnachting in Queenstown. De volgende morgen vertrekt het schip vanuit Bluff op het Zuidereiland. Vanhier wordt naar de Snares gevaren. Het is een beschermd gebied en er mag uitsluitend met het schip en de zodiacs omheen gevaren worden. Op de standen en in de struiken zijn volop vogels te zien.
Op de Aucklandeilanden (o.a. Koningsalbatros, Witkapalbatros en de Geeloogpinguïn) mag wel gewandeld worden. Vervolgens wordt overgestoken naar het Australische Macquarie waar de stranden volstaan met Schlegels- en Koningspinguïns. Verder broeden er zeven soorten albatrossen. pinguïn. Ook hier kan naar hartelust gewandeld worden.
Terug in Nieuw-Zeelandse wateren wordt het bloemerijke eiland Campbell bezocht. Hier zijn Konings- en Roetkopalbatrossen te vinden tussen de kleurrijke planten.
De reis eindigt in Bluff, de havenstad bij Invercargill. Hier vandaan is er een groepstransfer naar de luchthaven van Invercargill of Queenstown.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Land- en zodiacexcursies.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Min. 70 / max. 140 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Nieuw-Zeeland of Australië is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Koningsalbatros op Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  1/16

  Koningsalbatros op Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Reuzenmargrieten op Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  2/16

  Reuzenmargrieten op Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Plevier tussen de planten op Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  3/16

  Plevier tussen de planten op Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Roetkopalbatros bij Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  4/16

  Roetkopalbatros bij Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Koningspinguïns op het strand van Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  5/16

  Koningspinguïns op het strand van Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Schlegelspinguïns op Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  6/16

  Schlegelspinguïns op Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • De boardwalk op Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  7/16

  De boardwalk op Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Albatros. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  8/16

  Albatros. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  9/16

  Campbell. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  10/16

  Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Geeloogpinguïns. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  11/16

  Geeloogpinguïns. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Bulbinella rossii, megakruiden. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  12/16

  Bulbinella rossii, megakruiden. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Subantarctische jager op Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  13/16

  Subantarctische jager op Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Zeeolifantenstier temidden van de pinguïns op Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  14/16

  Zeeolifantenstier temidden van de pinguïns op Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Een zeer jonge Zuidelijke Zeeolifant op Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  15/16

  Een zeer jonge Zuidelijke Zeeolifant op Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

 • Schlegelspinguïns zwemmend aan het strand van Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".
  16/16

  Schlegelspinguïns zwemmend aan het strand van Macquarie. Expeditiecruises "Campbell en Macquarie en andere subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland en Australië".

Dag tot dag

 • Queenstown

  Aankomst in Queenstown. Op eigen gelegenheid naar het groepshotel voor de informatiebijeenkomst, welkomstdiner en overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Bluff

  Groepstransfer van Queenstown naar de haven van Bluff. Inschepen aan boord van de Heritage Adventurer.
  Vertrek richting de Snareseilanden.

 • Snareseilanden

  Noordoost is het grootste eiland van de Snaresarchipel. Op dit beschermde vogeleiland mag niet aan land gegaan worden, maar natuurlijk mag er wel met de zodiac rondgevaren worden. Het is de plaats om enkele endemische soorten zoals de Snares Kuifpinguïn en de Bullersalbatros te zien. Verder komen er voor: Kaapse Duiven, Antarctische en Tara stern, Roodsnavelmeeuw, Maorievliegenvangers en Varengrasvogels.

 • Aucklandeilanden - Enderby

  Enderby wordt gerekend tot het mooiste eiland van de Aucklandarchipel. Hier broedt de Koningsalbatros, de Noordelijke reuzenstormvogel, verschillende parkietensoorten, de Maorie-belhoningvogel, een endemische aalscholver, taling en snip. De brede zandstranden zijn geclaimd door Hookers Zeeleeuwen.

 • Aucklandeilanden - Carnley Harbour

  Zoals rond zovele eilanden met rotsen die zich dicht onder het wateroppervlak bevinden, zijn er ook rond de Aucklandeilanden veel schepen vergaan. Er kan op verschillende plaatsen aan land gegaan worden. Bijvoorbeeld bij rotsen met een grote Wenkbrauwalbatrossenkolonie.

 • Op zee

  Een dag op zee betekent in veel gevallen buiten staan en proberen de albatrossen, prions, (pijl)stormvogels en andere vogels die rond het schip te zien zijn te identificeren en op de gevoelige plaat vast te leggen.
  Een drukke dag dus!

 • Macquarie

  Wie ooit op South Georgia is geweest, zal zich op Macquarie meteen thuis voelen. Grote groepen Koningspinguïns, zeeolifanten en, in dit geval, de Schlegelspinguïns verdringen elkaar op de stranden.
  Twee dagen zijn gepland om dit mooie eiland te verkennen.

 • op zee

  Wederom een dag op zee op de uitkijk naar vogels, zeeolifanten en walvissen.

 • Campbell

  Een volle dag op het groene en bloemrijke eiland Campbell. O.a. Konings- en Roetkopalbatrossen broeden hier te midden van de enorme planten die met de mooiste bloemen bloeien.

 • Op zee

  Een laatste dag op zee terug naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Onderweg kunt u nog een laatste poging wagen om de vliegende albatrossen, prions en pijlstormvogels goed te fotograferen.

 • Bluff / Invercargill - Queenstown

  Afhankelijk van het tij meert de Heritage Adventurer in de loop van de ochtend aan in Bluff. Na het ontschepen is er een transfer naar keuze naar het centrum van Invercargill of Queenstown of het vliegveld van Invercargill of Queenstown.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 6 oktober 2021
macquarie-271
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

 • Hotelovernachting in Queenstown.
 • Groepstransfer van het hotel naar de kade.
 • Groepstransfer van de kade naar een centrale locatie of vliegveld.
 • Elmar Reishandboek Antarctica & subantarctische eilanden.
 • Reis van huis naar Queenstown en terug vanuit Queenstown of Invercargill.
 • Visum Australië (t.b.v. Macquarie).
 • Visumaanvraag Nieuw-Zeeland (ca. NZ$ 12 p.p.).
 • Bijdrage Int. Visitor Conservation & Touristem Fee (NZ$ 35 p.p.).

Vogel- en plantensoorten

De geïsoleerde ligging van de eilanden heeft ertoe geleid dat er op de meeste eilanden endemische soorten zijn ontstaan. Uitgebreide informatie hierover wordt u op verzoek toegezonden. Ondanks dat de meeste eilanden ver zuidwaarts liggen, komt er een zeer grote verscheidenheid aan planten voor. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber! Men is echter nog niet zo heel lang geleden begonnen met het determineren en catalogiseren van de aangetroffen soorten. Een boekwerk van de flora van de eilanden is helaas op dit moment nog niet uitgebracht. Het Department of Conservation heeft een boekwerkje uitgebracht dat te bestellen is via invercargill@doc.govt.nz.

Eventuele brandstoftoeslag

Mocht stijging van de brandstofprijzen het noodzakelijk maken, dan behoudt de rederij zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten. Wilt u vooraf of achteraf meer zien van Nieuw-Zeeland? Ook dit kunnen we voor u verzorgen.
Interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in en wij nemen op het gewenste tijdstip contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven