Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Campbell, Aucklandeilanden & Snares

Deze reizen beginnen met een groepstransfer vanuit Invercargill op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland naar de kade in Bluff, waar het inschepen aan boord van de Spirit of Enderby plaatsvindt. 
Snel daarna vertrekt het schip in zuidelijke richting. De eerste eilandengroep, Snareseilanden, heeft een ruige kustlijn, rotsenachtig met dichte, ondoordringbare begroeiing tot aan de kust. Hier leeft de Snarespinguïn. De mooie pinguïn komt alleen op deze eilandengroep voor. Om de dieren te beschermen, mag er niet aan land gegaan worden, maar er mag wel met zodiacs tot dicht onder de kust gevaren worden.
De volgende eilandgroep is de Aucklandeilanden. Hier kan naar hartenlust gewandeld worden door de indrukwekkende bossen met kleurrijke bloemen en luidruchtige vogels.
Het laatste eiland is Campbell. Zo ver zuidelijk verwacht u zeker niet een imposante plantengroei. Maar u zult versteld staan van de roze, gele en witte bloemen die de velden sieren. Maar u zult vooral geïmponeerd worden door de afmetingen van de planten. En wat te denken van de Koningsalbatros? Met een spanwijdte van 3,5 m zal deze vogel u zeker ook imponeren.
Hierna keert de Spirit of Enderby terug in noordelijke richting. Voor u in Bluff aankomt, zult u nog vele albatrossen en pinguïns gezien hebben. En ieder van deze dieren zal een onuitwisbare herinnering bij u achterlaten.

Het schip

De Spirit of Enderby is 1984 gebouwd in Finland en heeft de werf onder de naam Professor Khromov verlaten. Dit Russische onderzoeksschip wordt sinds 1992 gebruikt als expeditiecruiseschip en is alszodanig aangepast aan de hedendaagse veiligheidseisen.
Het is geen luxe schip, maar eenvoudig en functioneel.
Lees hier meer over de Spirit of Enderby.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten naar Invercargill en terug vanaf Dunedin. Wilt u vooraf of achteraf meer zien van Nieuw-Zeeland? Ook dit kunnen we voor u verzorgen.
Interesse? Stuur ons uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-terugbericht in en wij nemen op het gewenste tijdstip contact met u op.

Foto's

Met dank aan Lauk en Gerrie Quispel. Zij hebben deze foto's gemaakt tijdens hun reis in 2008.
Tevens dank aan Jan Scherphuis. Hij heeft de eilanden in 2011 bezocht.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Invercargill - Bluff

Vanaf een van de centraal gelegen hotels in Invercargill is er een groepstransfer naar de kade in Bluff. Na het inschepen zet het schip koers richting de Snareseilanden.

Dag 02 Snareseilanden

North East is het grootste eiland van de archipel. De hele archipel heeft de status van natuurreservaat en mag daarom niet betreden worden. Gelukkig zijn hier geen ratten en muizen geïntroduceerd door vroege ontdekkers. Hierdoor zijn er op de eilanden nog heel veel vogelkolonies. Onder andere de Snarespinguïn en de Bullers Albatros broeden op deze eilanden. Vanuit de zodiacs zult u de vogels kunnen zien, hetzij op de rotsen, hetzij zwemmend (pinguïns) of vliegend (albatrossen).
In de bossen domineren Olearia lyallii and Brachyglottis stewartiae, twee kleine bomen die in de volksmond de naam boommadelief hebben gekregen. 

Dag 03 Aucklandeilanden - Enderby

Enderby is het interessantste eiland van de Aucklandarchipel. Niet alleen heeft het een rijke fauna, ook de flora is de laatste jaren, door bescherming, in oude glorie teruggekomen.
Het strand ligt vaak vol met Hookers zeeleeuwen. Verder landinwaarts zijn de Auckland snip, Aucklandaalscholver en Auckland booteend te vinden evenals een enkele Reuzenalbatros. Natuurlijk wordt er tijd uitgetrokken om de Geeloogpinguïn te vinden en te observeren.
Tijdens de wandelingen zult u voor het eerst kennismaken met bijzondere flora van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland. De gele trossen van de Bulbinella rossii en de grote paarse bloemen van de Anisotome latifolia zullen u steeds weer imponeren.

Dag 04 Aucklandeilanden - Carnley Harbour

Auckland is het grootste eiland van de gelijknamige archipel. Het eiland heeft hoge kliffen aan de westkust en prachtige fjorden aan de oostkust. Hier zal de Spirit of Enderby in Carnley Harbour een beschutte ankerplaats zoeken. Waar aan land gegaan kan worden, hangt af van de weersomstandigheden. 
Er is een Bullersalbatroskolonie en Reuzenalbatrossen zweven regelmatig op de thermiek boven de hoge kliffen.

Dag 05 - 06 Campbell

Op Campbell zijn verschillende wandelpaden uitgezet. U kunt hier naar hartelust wandelen, even gaan zitten om van het uitzicht te genieten en om foto's te maken.
De prachtige, maar vooral buitenproportioneel grote bloemen vragen om aandacht. Verder kunt u verschillende albatrossen tegenkomen en bij Nort West Bay zelfs de Geeloogpinguïn.
U zult zich deze twee dagen geen moment vervelen.

Dag 07 op zee

Op open zee kunt u alle indrukken laten inzinken. Als u aan dek gaat zult u ongetwijfeld nog vele pinguïns, albatrossen en andere vogels zien.

Dag 08 Bluff - Invercargill

Bij hoog water kan de Spirit of Enderby de haven van Bluff invaren. Aan de kade gaat iedereen van boord. Er is een groepstransfer naar het centrum en de luchthaven van Invercargill.

Data & Prijzen seizoen 2019-2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Invercargill.

DataReisduurReiscode
03 jan - 10 jan 202007 nachtenSOE 2069

Spirit of Enderby // max 48 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
Huttype03 jan 2020Beschikbaar
MD 3-pers. hut€ 3.956,00VOL
MD 2-pers. hut€ 4.730,00ja
Superior 2-pers. hut€ 4.988,00beperkt
Superior Plus 2-pers.€ 5.504,00ja
Minisuite 2-pers.€ 5.805,00ja
Suite 2-pers.€ 5.977,00VOL
Toegang NP€ 344,00nvt

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 19 september 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfer van het centrum van Invercargill naar de kade in Bluff en van de kade in Bluff naar het centrum of de luchthaven van Invercargill, uitgebreid informatiepakket met onder andere het Handboek Antarctica, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Invercargill en v.v., eventuele brandstoftoeslag, overnachting in Invercargill voorafgaand aan de scheepsreis, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Sitchting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
Er is maar één 3-pers. hut. In deze 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in de 3-pers. hut geboekt worden. De eerste boeking voor de 3-pers. hut bepaalt of dit een heren- of dameshut wordt.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleenreizend bent en u geen hut met andere passagiers wilt delen, zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Toeslag alleengebruik MD 2-pers. hut, Superior 2-pers. hut en Superior Plus 2-pers. hut: 70%.
Toeslag alleengebruik (mini)suite: 80%.

Brandstoftoeslag:

Daar de prijzen van deze reizen meer dan twee jaar voor vertrek zijn uitgegeven, behoudt de rederij zicht het recht voor, om indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, om een brandstoftoeslag te heffen. 

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten naar Invercargill en v.v.
Wilt u vooraf of achteraf meer zien van Nieuw-Zeeland? Ook dit kunnen we voor u verzorgen.
Interesse? Stuur ons uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-terugbericht in en wij nemen op het gewenste tijdstip contact met u op.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Data & Prijzen seizoen 2020-2021

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Invercargill (Nieuw-Zeeland).

DataReisduurCode
23 dec - 30 dec 202007 nachten#SOE2066

Spirit of Enderby // 48 passagiers

Prijzen per persoon

HuttypePrijs
23 dec 2020
Beschikbaar
23 dec 2020
MD 3-pers.€ 4.600,00ja
MD 2-pers.€ 5.000,00ja
Superior€ 5.200,00aanvraag
Superior Plus€ 5.600,00ja
Minisuite€ 6.000,00ja
Heritage Suite€ 6.500,00ja
Toegang NP€ 400,00nvt

Beschikbaar:

Bijgewerkt t/m 19 september 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfer van het centrum van Invercargill naar de kade in Bluff en van de kade in Bluff naar het centrum of de luchthaven van Invercargill, uitgebreid informatiepakket met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van huis naar Invercargill en v.v., overnachting in Invercargill voorafgaande aan de scheepsreis, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
Er is maar één 3-pers. hut. In deze 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. De eerste boeking in dit huttype bepaalt of dit een heren- of dameshut wordt.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET beiden in de 3-pers. hut geboekt worden. 

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleenreizend bent en u wilt geen hut delen met andere passagiers, dan zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Toeslag alleengebruik MD 2-pers. hut, Superior en Superior Plus: 70%.
Toeslag alleengebruik (mini)suites: 80%.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Heritage Expeditions behoudt zich het recht voor om indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten naar Invercargill en v.v. Wilt u vooraf of achteraf meer zien van Nieuw-Zeeland? Ook dit kunnen we voor u verzorgen.
Interesse? Stuur ons uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-terugbericht in en wij nemen op het gewenste tijdstip contact met u op.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.