Ga naar inhoud

Expeditiecruises Campbell, Auckland & Snares

de vergeten subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland

:alttitle:

Expeditiecruises Campbell, Auckland & Snares

Ten zuiden van Nieuw-Zeeland liggen drie eilanden(groepen) die maar weinig bekend zijn. Deze eilanden, Snares, Aucklandeilanden en Campbell, behoren tot de subantarctische eilanden. Op ieder van deze eilanden(groepen) heeft zich een grotendeels zeer eigen flora en fauna ontwikkeld.
Wilt u ook eens kennismaken met deze bijzondere eilanden? Ga mee en ontmoet de Snarespinguïn en de Maorivlieger en wandel door de enorme kruiden en langs de Koningsalbatrossen op Campbell.

De reis in het kort

Deze reizen beginnen met een groepstransfer vanuit Invercargill op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland naar de kade in Bluff, waar het inschepen aan boord van de Spirit of Enderby plaatsvindt.
Snel daarna vertrekt het schip in zuidelijke richting. De eerste eilandengroep, Snareseilanden, heeft een ruige kustlijn, rotsenachtig met dichte, ondoordringbare begroeiing tot aan de kust. Hier leeft de Snarespinguïn. De mooie pinguïn komt alleen op deze eilandengroep voor. Om de dieren te beschermen, mag er niet aan land gegaan worden, maar er mag wel met zodiacs tot dicht onder de kust gevaren worden.
De volgende eilandgroep is de Aucklandeilanden. Hier kan naar hartenlust gewandeld worden door de indrukwekkende bossen met kleurrijke bloemen en luidruchtige vogels.
Het laatste eiland is Campbell. Zo ver zuidelijk verwacht u zeker niet een imposante plantengroei. Maar u zult versteld staan van de roze, gele en witte bloemen die de velden sieren. Maar u zult vooral geïmponeerd worden door de afmetingen van de planten. En wat te denken van de Koningsalbatros? Met een spanwijdte van 3,5 m zal deze vogel u zeker ook imponeren.
Hierna keert de Spirit of Enderby terug in noordelijke richting. Voor u in Bluff aankomt, zult u nog vele albatrossen en pinguïns gezien hebben. En ieder van deze dieren zal een onuitwisbare herinnering bij u achterlaten.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension
 • Inclusief landexcursies en excursies per rubberboot
 • Min. 30 / max. 48 passagiers // internationaal gezelschap
 • Engelssprekende expeditieleiding
 • Verlenging in Nieuw-Zeeland of Australië is mogelijk

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • De wandelpaden op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  1/16

  De wandelpaden op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Ruige bossen bedekken de Auckland- & Snareseilanden. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  2/16

  Ruige bossen bedekken de Auckland- & Snareseilanden. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Bulbinella Rossi op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  3/16

  Bulbinella Rossi op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Baltsende Koningsalbatrossen op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  4/16

  Baltsende Koningsalbatrossen op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Aucklandbooteenden. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  5/16

  Aucklandbooteenden. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Geeloogpinguïns. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  6/16

  Geeloogpinguïns. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Bullers Albatros. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  7/16

  Bullers Albatros. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Brachyglottis stewartiae op de Snareseilanden. Foto: Peter Goltra.
  8/16

  Brachyglottis stewartiae op de Snareseilanden. Foto: Peter Goltra.

 • Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  9/16

  Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Wandelen en fotograferen op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  10/16

  Wandelen en fotograferen op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Gentianen op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  11/16

  Gentianen op Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Hooker zeeleeuw op Enderby. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  12/16

  Hooker zeeleeuw op Enderby. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Wandeling op de zelden bezochte subantarctische eilanden. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  13/16

  Wandeling op de zelden bezochte subantarctische eilanden. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Ruige zodiactochten langs de kusten van de subantarctische eilanden. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  14/16

  Ruige zodiactochten langs de kusten van de subantarctische eilanden. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • De Koningsalbatrossen kunnen uren zweven op hun machtige vleugels. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  15/16

  De Koningsalbatrossen kunnen uren zweven op hun machtige vleugels. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

 • Roetkopalbatrossen op de rotsen van Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.
  16/16

  Roetkopalbatrossen op de rotsen van Campbell. Expeditiecruise Campbell, Auckland- & Snareseilanden.

Dag tot dag

 • Invercargill - Bluff

  Vanaf een van de centraal gelegen hotels in Invercargill is er een groepstransfer naar de kade in Bluff. Na het inschepen zet het schip koers richting de Snareseilanden.

 • Snareseilanden

  North East is het grootste eiland van de archipel. De hele archipel heeft de status van natuurreservaat en mag daarom niet betreden worden. Gelukkig zijn hier geen ratten en muizen geïntroduceerd door vroege ontdekkers. Hierdoor zijn er op de eilanden nog heel veel vogelkolonies. Onder andere de Snarespinguïn en de Bullers Albatros broeden op deze eilanden. Vanuit de zodiacs zult u de vogels kunnen zien, hetzij op de rotsen, hetzij zwemmend (pinguïns) of vliegend (albatrossen).
  In de bossen domineren Olearia lyallii and Brachyglottis stewartiae, twee kleine bomen die in de volksmond de naam boommadelief hebben gekregen. 

 • Aucklandeilanden - Enderby

  Enderby is het interessantste eiland van de Aucklandarchipel. Niet alleen heeft het een rijke fauna, ook de flora is de laatste jaren, door bescherming, in oude glorie teruggekomen.
  Het strand ligt vaak vol met Hookers zeeleeuwen. Verder landinwaarts zijn de Auckland snip, Aucklandaalscholver en Auckland booteend te vinden evenals een enkele Reuzenalbatros. Natuurlijk wordt er tijd uitgetrokken om de Geeloogpinguïn te vinden en te observeren.
  Tijdens de wandelingen zult u voor het eerst kennismaken met bijzondere flora van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland. De gele trossen van de Bulbinella rossii en de grote paarse bloemen van de Anisotome latifolia zullen u steeds weer imponeren.

 • Aucklandeilanden - Carnley Harbour

  Auckland is het grootste eiland van de gelijknamige archipel. Het eiland heeft hoge kliffen aan de westkust en prachtige fjorden aan de oostkust. Hier zal de Spirit of Enderby in Carnley Harbour een beschutte ankerplaats zoeken. Waar aan land gegaan kan worden, hangt af van de weersomstandigheden. 
  Er is een Bullersalbatroskolonie en Reuzenalbatrossen zweven regelmatig op de thermiek boven de hoge kliffen.

 • Campbell

  Op Campbell zijn verschillende wandelpaden uitgezet. U kunt hier naar hartelust wandelen, even gaan zitten om van het uitzicht te genieten en om foto's te maken.
  De prachtige, maar vooral buitenproportioneel grote bloemen vragen om aandacht. Verder kunt u verschillende albatrossen tegenkomen en bij Nort West Bay zelfs de Geeloogpinguïn.
  U zult zich deze twee dagen geen moment vervelen.

 • op zee

  Op open zee kunt u alle indrukken laten inzinken. Als u aan dek gaat zult u ongetwijfeld nog vele pinguïns, albatrossen en andere vogels zien.

 • Bluff - Invercargill

  Bij hoog water kan de Spirit of Enderby de haven van Bluff invaren. Aan de kade gaat iedereen van boord. Er is een groepstransfer naar het centrum en de luchthaven van Invercargill.

BELANGRIJK

Het beschreven dag-tot-dagprogramma is een leidraad. Weersomstandigen kunnen afwijkingen van het programma noodzakelijk en/of wenselijk maken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 25 januari 2019
campbell-272
 • Groepstransfer van het centrum van Invercargill naar de kade in Bluff.
 • Elmar Reishandboek Antarctica
 • Reis van huis naar Invercargill en terug.

Vogel- en plantensoorten

De geïsoleerde ligging van de eilanden heeft ertoe geleid dat er op de meeste eilanden endemische soorten zijn ontstaan. Er zijn 75 broedende soorten geteld. Deze lijst zenden wij u op verzoek graag toe.
Ondanks dat de meeste eilanden ver zuidwaarts liggen, komt er een zeer grote verscheidenheid aan planten voor. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber! Men is echter nog niet zo heel lang geleden begonnen met het determineren en catalogiseren van de aangetroffen soorten. Flora van de eilanden zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten naar Invercargill en terug. Wilt u vooraf of achteraf meer zien van Nieuw-Zeeland? Ook dit kunnen we voor u verzorgen.
Interesse? Stuur ons uw wensen of bel + 31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in en wij nemen op het gewenste tijdstip contact met u op.

Terug naar boven