Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Eenzame eilanden in de Atlantische Oceaan (The Atlantic Odyssey).

Deze reis begint in maart in Ushuaia (Argentinië). Vanhier zal de Plancius naar South Georgia vertrekken. Daarna gaat de reis naar de eilanden Gough, Tristan da Cunha en St. Helena. Op St. Helena kunt eventueel de scheepsreis beëindigen en met een vlucht naar Zuid-Afrika vliegen om vandaar huiswaarts te keren. 's Avonds vertrekt het schip richting Ascension. Na Ascencion vaart de Plancius door naar de Kaapverdische Eilanden waar de overige passagiers van boord gaan.
Het is een reis met bezoeken aan heel verschillende eilanden met ieder hun eigen cultuur, geschiedenis en natuurlijk een prachtige natuur. Tussen de landingen zijn er de dagen op zee. Voor vogelliefhebbers tijd om aan dek te staan op de uitkijk voor bijzondere vogels. Er zullen lezingen gehouden worden en natuurlijk zijn er momenten dat opduikende walvissen en/of dolfijnen ieders aandacht zullen vragen.
Kortom een zeer afwisselende reis.

De Plancius maakt voor deze reis nog een reis naar het Antarctisch Schiereiland. Als u deze reizen wilt combineren dan ontvangt u een aantrekkelijke korting op beide reizen.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, overnachting in Ushuaia, eventuele overnachting in Buenos Aires alsmede eventuele verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklandeilanden. Ideeën kunt u vinden op deze site onder de genoemde bestemmingen. U kunt ons ook uw wensen mailen of bel +31 10 295 0126 voor informatie, overleg of een afspraak. Wij helpen u graag met het verwezelijken van uw wensen.
De benodigde vluchten vanaf St. Helena c.q. Praia (Kaapverdische Eilanden) naar huis kunnen wij ook voor u verzorgen.

Het schip Plancius

Het expeditiecruiseschip Plancius kan maximaal 120 passagiers meenemen. Aan boord van het omgebouwde Nederlands marineschip is het comfortabele reizen, zeker op een lange reis zoals deze.
Lees meer....

Dag-tot-dag

BELANGRIJK

Deze dag-tot-dag beschrijving is een leidraad. Plaatselijke omstandigheden kunnen afwijkingen wenselijk en/of noodzakelijk maken. 

Dag 01 Ushuaia

Rond 16.00u wordt u op de kade in Ushuaia verwacht voor inscheping aan boord van het expeditiecruiseschip Plancius. Na het inschepen en het afwerken van de formaliteiten, verlaat de Plancius de kade. Via het Beaglekanaal wordt naar open zee gevaren.
Wenkbrauwalbatrossen zullen rond het schip te zien zijn, terwijl o.a. Magelhaenpinguïns in het water te zien zullen zijn.    

Dag 02 - 05 Op zee

De dagen op zee lenen zich uitstekend om aan dek te staan om de verschillende albatrossen en (pijl)stormvogels te observeren. Ook kunnen walvissen en/of dolfijnen opduiken of drijven er grote ijsbergen voorbij. Er is (bijna) altijd wel iets te zien.
Er worden ook lezingen gegeven over allerlei onderwerpen zoals geschiedenis, flora en fauna. 
Aan het einde van de 5e dag zullen de contouren van land zichtbaar worden: South Georgia! 

Dag 06 - 08 South Georgia

Er zijn drie volle dagen gepland voor South Georgia. Er zal een van de grote kolonies Koningspinguïns bezocht worden zoals bijvoorbeeld op Salisbury Plain, Gold Harbour of St. Andrews Bay. In de Bay of Isles zijn de eilanden waar de Reuzenalbatros broedt weer opengesteld. Hier zitten deze enorme albatrossen nog op de nesten. Weldra zal het kuiken zijn eerste winter mee gaan maken.
Natuurlijk zal ook Grytviken bezocht worden waar de overblijfselen zijn van een grote walvisverwerkingsfabriek. Het opzichtershuis is nu museum. Op het kerkhof ligt het graf van Sir Ernest Schackleton.

Dag 09 - 13 Op zee

Vanaf South Georgia wordt in noordelijke richting gevaren. Ook hier zullen veel albatrossen en stormvogels te zien zijn. Ook de walvissen trekken nu in noordelijke richting, ze zullen hopelijk ook te zien zijn.

Dag 14 Gough

Het eiland Gough, Inaccessible en de rotspunten voor de kust zijn een beschermd natuurgebied dat tevens op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Er mogen dus geen landingen gemaakt worden, maar wel kan er (als het weer het toelaat) langs de kust een zodiactocht gemaakt worden.
Op het eiland broeden enkele bijzondere vogelsoorten zoals het Gough waterhoen, de Tristanalbatros, de Schlegels stormvogel en de Gough gors.
Het eiland is van vulkanische oorsprong en heeft twee hoge pieken: Edinburgh Peak (910m) en Expedition Peak (908m).

Dag 15 - 18 Tristan da Cunha

Het bezoeken van Tristan da Cunha is altijd een uitdaging. De zee is niet altijd even rustig hetgeen het bij de steiger komen, kan belemmeren. Daarom zijn er meerdere dagen uitgetrokken om een goede kans te maken hier aan land te komen. 
Als het lukt kan het gehucht bezocht worden en kan er een wandeling op het eiland gemaakt worden.
Ook zal er een poging gedaan worden om te landen op de eilanden Nightingale en Inaccessible. Hier broeden o.a. de Geelneusalbatrossen, de Inaccessible Ral en de Noordelijke Rotspinguïn. 

Dag 19 - 22 Op zee

Tijdens de vier dagen op zee zult u ongetwijfeld nog verschillende albatrossen en stormvogels rond het schip zien. Dolfijnen duiken hier regelmatig op vooral bij de boeg van het schip.

Dag 23 - 25 St. Helena

Sint Helena is natuurlijk bekend als verbanningsoord van Napoleon. Het huis in James Town waar hij verbleef (Longwood) zal bezocht worden tijdens een rondwandeling. Ook kunt u op eigen gelegenheid het eiland verkennen. 
Voor wie kan en wil snorkelen, is er van alles onderwater te zien. Wel zelf een snorkel meenemen! Op St. Helena kunt u ook ontschepen en terugvliegen naar Zuid-Afrika.

Dag 26 - 27 Op zee

Ook deze twee dagen kunnen voor vogelliefhebbers nog nieuwe soorten opleveren. Het weer rond de evenaar zal tevens uitnodigen tot zonnen aan dek.

Dag 28 - 29 Ascension

Net als de meeste andere eilanden op deze reis is Ascencion van vulkanische oorsprong. De kegelvorm is van verre nog goed te herkennen. De hoofstad George Town met een een kleine haven ligt aan de kust. Hogerop ligt nog een gehucht met de naam Two Boats Village. Verder is er militaire basis en het vliegveld.
In deze tijd van het jaar komen zeeschildpadden aan land om hun eieren te werpen. Met een beetje geluk zijn ze te zien tijdens het bezoek aan het eiland. In tegenstelling tot het kale stenige landschap op de lagere delen van het eiland, kent de top een rijke begroeiing. Op Ascension is een van de grootste kolonies ter wereld van de Zwarte Stern met rond de miljoen broedparen. 

Dag 30 - 34 Op zee

Nadat afscheid genomen is van de passagiers die in Ascencion van boord zijn gegaan, gaat de Plancius gaat verder in noordelijke richting, maar ook Noordse sterns en Middelste jagers zijn op hun jaarlijkse terugreis naar het hoge noorden. Potvissen en grienden kunnen hier ook opduiken.

Dag 35 Praia (Kaapverdische Eilanden)

Rond 09.00u gaat iedereen van boord. Omdat de vluchten vanaf Praia rond middernacht vertrekken, wordt er een stadsrondrit door Praia aangeboden voor wie geïnteresseerd is in deze historische stad.  

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze scheepsreis start in Ushuaia (Argentinië).
U kunt naar huis vliegen vanaf St. Helena of vanaf Praia (Kaapverdische Eilanden).

DataReisduurSchipCode
29 mrt - 22 april 202024 nachtenPlanciusPLA35-20
29 mrt - 02 mei 202035 nachtenPlanciusPLA35-20+PLA36-20

Plancius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

HuttypenUshuaia -
St. Helena
Ushuaia-
Kaapverden
Beschikbaar
BP 4-pers. hut€ 5.850,00€ 7.200,00VOL
BP 3-pers. hut€ 6.500,00€ 8.050,00VOL
BP 2-pers. hut€ 7.200,00€ 9.000,00VOL
BW 2-pers. hut€ 7.500,00€ 9.450,00VOL
Deluxe 2-pers. hut€ 7.900,00€ 9.950,00VOL
C 2-pers. hut€ 8.450,00€ 10.700,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 20 september 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, uitgebreide informatie met onder andere het reishandboek Antarctica & subantarctische eilanden en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Ushuaia en vanaf Ascension c.q. de Kaapverdische Eilanden naar Amsterdam of Brussel, eventuele brandstoftoeslagen, transfers, eventuele optionele landexcursies op St.Helena, Ascension en Kaapverdische Eilanden, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). Wilt u een hut voor u alleen dan gelden onderstaande toeslagen. In een 3- c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie c.q. vier personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 4-pers. hut geboekt worden, tenzij we nog andere mensen hebben met dezelfde wens. Anders wordt de een ingedeeld in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en geen hut wenst te delen met een andere passagier, dan is de volgende toeslag van toepassing:
alleengebruik BP 2-pers. hut, BW 2-pers. hut, Deluxe en C 2-pers. hut: 70%.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Oceanwide Expeditions behoudt zich het recht voor om, indien verhoging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van huis naar Buenos Aires, van Buenos Aires naar Ushuaia en vanaf St. Helena of Praia naar huis. Verlenging vooraf in Argentinië of op de Falklandeilanden is mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

** KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires. **

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.