Ga naar inhoud

Expeditiecruise Atlantic Odyssey, eenzame eilanden in de Atlantische Oceaan

vanuit het zuiden via South Georgia, Tristan da Cunha, St. Helena en Ascension naar de Kaapverdische Eilanden.

:alttitle:

Expeditiecruise Atlantic Odyssey, eenzame eilanden in de Atlantische Oceaan

In de Atlantische Oceaan tussen Zuid- en Midden-Amerika enerzijds en Afrika anderzijds, ligt een reeks eilanden, veelal van vulkanische oorsprong. Tot deze eilandengroepen behoren o.a. de Kaapverdische Eilanden, Ascension, St. Helena, Tristan da Cunha en South Georgia. Door de geïsoleerde en zeer verspreide ligging heeft zich op de meeste eilanden een zeer eigen flora en fauna kunnen ontwikkelen, van tropisch tot subantarctisch. Voor vogelaars een ware odyssee: wat dacht u van de St. Helenaplevier, de Inaccessible Island-ral en het Gough waterhoen? Maar ook de grote diversiteit in landschappen, de vele sporen van ontdekkingsreizigers, walvisvaarders, vroege bewoners en niet te vergeten Napoleon, spreken tot een ieders verbeelding.

De reis in het kort

Deze reis begint in maart in Ushuaia (Argentinië). Vandaar vertrekken de schepen naar South Georgia. Vervolgens gaat de reis naar de eilanden Gough, Tristan da Cunha, St. Helena en als laatste naar de Kaapverdische Eilanden waar de passagiers van boord gaan.
Het is een reis met bezoeken aan heel verschillende eilanden met ieder hun eigen cultuur, geschiedenis en natuurlijk een prachtige natuur. Tussen de landingen zijn er de dagen op zee. Voor vogelliefhebbers tijd om aan dek te staan op de uitkijk voor bijzondere vogels. Er zullen lezingen gehouden worden en natuurlijk zijn er momenten dat opduikende walvissen en/of dolfijnen ieders aandacht zullen vragen. Kortom een zeer afwisselende reis.

Als u deze reis kiest

 • Langere zeereis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief excursies op de diverse eilanden en zodiaccruises bij beschermde eilanden.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Min. 90 / max. 139 c.q. 170 passagiers // internationaal gezelschap.

Impressies

 • Noordelijke Rotsspringer, Gough.
  1/18

  Noordelijke Rotsspringer, Gough.

 • Onderweg ontmoeting met twee Bultruggen.
  2/18

  Onderweg ontmoeting met twee Bultruggen.

 • Rotspinguïns met Zuidpoolkip.
  3/18

  Rotspinguïns met Zuidpoolkip.

 • Koningspinguïnkolonie op Gold Harbour.
  4/18

  Koningspinguïnkolonie op Gold Harbour.

 • Jonge pelsrob.
  5/18

  Jonge pelsrob.

 • Zeeolifantenstier.
  6/18

  Zeeolifantenstier.

 • Paartje Reuzenalbatrossen.
  7/18

  Paartje Reuzenalbatrossen.

 • Geelneusalbatros
  8/18

  Geelneusalbatros

 • Nederzetting op Tristan da Cunha.
  9/18

  Nederzetting op Tristan da Cunha.

 • 10/18

 • 11/18

 • Zandstrand van Ascension
  12/18

  Zandstrand van Ascension

 • Precies op tijd: schilpadjes verlaten het strand van Ascencion.
  13/18

  Precies op tijd: schilpadjes verlaten het strand van Ascencion.

 • Krabben komen soms uit hun schuiplaats Ascencion.
  14/18

  Krabben komen soms uit hun schuiplaats Ascencion.

 • Bonte stern
  15/18

  Bonte stern

 • 16/18

 • 17/18

 • 18/18

Dag tot dag

BELANGRIJK

Deze dag-tot-dag beschrijving is voor de reis met de Hondius en is slechts een leidraad. Plaatselijke (weers)omstandigheden kunnen afwijkingen wenselijk en/of noodzakelijk maken.

De Seaventure maakt een vergelijkbare reis. Hierbij zijn de eerste twee nachten hotelovernachtingen in Ushuaia. Na de Kaapverdische Eilanden kunt u er voor kiezen om aan boord te blijven tot Lissabon.

 • Ushuaia

  Rond 16.00u wordt u op de kade in Ushuaia verwacht voor het inschepen. Daarna wordt vroeg in de avond de kade verlaten en vaart het schip via het Beaglekanaal naar open zee.
  Wenkbrauwalbatrossen zullen rond het schip te zien zijn, terwijl o.a. Magelhaenpinguïns in het water te zien zullen zijn.

 • Op zee

  De dagen op zee lenen zich uitstekend om aan dek te staan om de verschillende albatrossen en (pijl)stormvogels te observeren. Ook kunnen walvissen en/of dolfijnen opduiken of drijven er grote ijsbergen voorbij. Er is (bijna) altijd wel iets te zien.
  Er worden ook lezingen gegeven over allerlei onderwerpen zoals geschiedenis, flora en fauna.
  Aan het einde van de 5e dag zullen de contouren van land zichtbaar worden: South Georgia!

 • South Georgia

  Er zijn drie volle dagen gepland voor South Georgia. Er zal een van de grote kolonies Koningspinguïns bezocht worden zoals bijvoorbeeld op Salisbury Plain, Gold Harbour of St. Andrews Bay. In de Bay of Isles zijn de eilanden waar de Reuzenalbatros broedt weer opengesteld. Hier zitten deze enorme albatrossen nog op de nesten. Weldra zal het kuiken zijn eerste winter mee gaan maken.
  Natuurlijk zal ook Grytviken bezocht worden waar de overblijfselen zijn van een grote walvisverwerkingsfabriek. Het opzichtershuis is nu museum. Op het kerkhof ligt het graf van Sir Ernest Schackleton.

 • Op zee

  Vanaf South Georgia wordt in noordelijke richting gevaren. Ook hier zullen veel albatrossen en stormvogels te zien zijn. Ook de walvissen trekken nu in noordelijke richting, ze zullen hopelijk ook te zien zijn.

 • Gough

  Het eiland Gough, Inaccessable en de rotspunten voor de kust zijn een beschermd natuurgebied dat tevens op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Er mogen dus geen landingen gemaakt worden, maar wel kan er (als het weer het toelaat) langs de kust een zodiactocht gemaakt worden.
  Op het eiland broeden enkele bijzondere vogelsoorten zoals het Gough waterhoen, de Tristanalbatros, de Schlegels stormvogel en de Gough gors.
  Het eiland is van vulkanische oorsprong en heeft twee hoge pieken: Edindburgh Peak (910 m) en Expedition Peak (908 m).

 • Tristan da Cunha

  Het bezoeken van Tristan da Cunha is altijd een uitdaging. De zee is niet altijd even rustig hetgeen het bij het steiger komen, kan belemmeren. Daarom zijn er meerdere dagen uitgetrokken om een goede kans te maken hier aan land te komen.
  Als het lukt kan het gehucht bezocht worden en kan er een wandeling op het eiland gemaakt worden.
  Ook zal er een poging gedaan worden om te landen op de eilanden Nightingale en Inaccessable. Hier broeden o.a. de Geelneusalbatrossen, de Inaccessable-ral en de Noordelijke rotspinguïn.

 • Op zee

  Tijdens de vier dagen op zee zult u ongetwijfeld nog verschillende albatrossen en stormvogels rond het schip zien. Dolfijnen duiken hier regelmatig op vooral bij de boeg van het schip.

 • St. Helena

  Sint Helena is natuurlijk bekend als verbanningsoord van Napoleon. Het huis in James Town waar hij verbleef (Longwood) zal bezocht worden tijdens een wandeling. Ook kunt u op eigen gelegenheid het eiland verkennen.
  Voor wie kan en wil snorkelen, is er van alles onderwater te zien. Wel zelf een snorkel meenemen!

 • Op zee

  Ook deze twee dagen kunnen voor vogelliefhebbers nog nieuwe soorten opleveren. Het weer rond de evenaar zal tevens uitnodigen tot zonnen aan dek.

 • Ascension

  Net als de meeste andere eilanden op deze reis is Ascencion van vulkanische oorsprong. De kegelvorm is van verre nog goed te herkennen. De hoofstad George Town met een een kleine haven ligt aan de kust. Hogerop ligt nog een gehucht met de naam Two Boats Village. Verder is er militaire basis en het vliegveld.
  In deze tijd van het jaar komen zeeschildpadden aan land om hun eieren te werpen. Met een beetje geluk zijn ze te zien tijdens het bezoek aan het eiland.
  In tegenstelling tot het kale stenige landschap op de lagere delen van het eiland, kent de top een rijke begroeiing.
  Op Ascension is een van de grootste kolonies ter wereld van de Zwarte stern met rond de miljoen broedparen.

 • Op zee

  De reis gaat verder richting de Kaapverdische Eilanden. Niet alleen het schip verder in noordelijke richting, ook Noordse sterns en Middelste jagers zijn op hun jaarlijkse terugreis naar het hoge noorden. Potvissen en Grienden kunnen hier ook opduiken.

 • Praia (Kaapverdische Eilanden)

  Na het ontbijt kunt u van boord gaan. Tot 18.00u kan de bagage aan boord blijven.
  Omdat de vluchten vanaf Praia rond middernacht vertrekken, wordt er een stadsrondrit door Praia aangeboden voor wie geïnteresseerd in deze historische stad.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 6 juni 2024
southgeorgia-206
 • Elmar reishandboek Antarctica & subantarctische eilanden.
 • Reis van huis naar Ushuaia en vanaf Praia terug naar huis.
 • Eventuele optionele landexcursies op St.Helena, Ascension en Kaapverdische Eilanden.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele overnachting(en). Verlenging vooraf in Argentinië en achteraf op de Kaapverdische Eilanden en/of in Portugal is mogelijk.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Stuur een bericht met uw wensen en vragen, bel +31 10 295 0126 of vul het bel-me-bericht in. Wij maken graag een voorstel voor u.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven