Reisinformatie

Reisbeschrijving Antarctic Odyssey, een actief avontuur op het continent Antarctica

Wilt u eens ondervinden wat Antarctica echt is, maar wilt u (of kunt u) geen ski-expeditie meemaken? Deze reis biedt een ieder met een normale gezondheid de mogelijkheid om een week op het vasteland van Antarctica te bivakkeren.
Voor deze reis wordt u twee dagen voor het geplande vertrek in Punta Arenas verwacht voor instructie en voorbereiding. Daarna vertrekt u met een chartervliegtuig naar het basiskamp bij Union Glacier. Hier kunt u het kamp en de directe omgeving verkennen. Vanuit het kamp worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, korte skitochten en navigatielessen. De omgeving is zo adembenemend mooi dat iedere stap die u doet weer een nieuw panorama of detail zichtbaar maakt. Als weersomstandigheden het toelaten, zal een vlucht over het spectaculaire Ellsworthgebergte gemaakt worden, de eindeloze gletsjers en vlakten van dit witte continent.
Op de achtste dag is het tijd om terug te keren naar Punta Arenas. Per chartervliegtuig gaat u naar de luchthaven van Punta Arenas. Na een overnachting in een van de centraal gelegen hotels, kunt u de volgende dag huiswaarts keren of u kunt uw reis in Chili of Argentinië voorzetten.

Het Union Glacierkamp

Al sinds jaar en dag werd Patriot Hills gebruikt als basiskamp voor actieve reizen in het binnenland van Antarctica. Echter, recent is een nieuwe locatie in gebruik genomen, het Union Glacierkamp. Aan de voet van de machtige Mnt. Rossman is een nieuwe landingsstrip gemaakt, die gunstiger ligt dan de oude baan.
Het Union Glacierkamp bestaat uit een aantal goed geïsoleerde tenten met echte bedden. Er zijn tevens een aantal gemeenschappelijke tenten waarin onder andere het restaurant is. Hier worden onverwacht rijkelijke maaltijden geserveerd die u doen vergeten dat u zich op zeer grote afstand van de bewoonde wereld bevindt. Op dit moment zijn hier echter (nog) geen douches met stromend water. Er kunnen maximaal 80 gasten in het kamp verblijven.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, extra overnachtingen in Punta Arenas en overnachtingen in Santiago, alsmede eventuele verlenging in andere delen van Chili en/of Argentinië. Voor ideeën kunt u verder kijken onder bestemming Argentinië en Chili. U kunt ons ook een bericht sturen of bellen op +31 10 2950126. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

Data & Prijzen seizoen 2019-2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Punta Arenas (Chili).

DataBeschikbaarReisduur
14 dec - 20 dec 2019ja06 nachten
09 jan - 14 jan 2020ja05 nachten

Prijs per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijs
Op indeling in hotel en tenten€ 22.317,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 16 mei 2019.

De prijs is inclusief:

1 dag voorbereiding in Punta Arenas, transfer van Punta Arenas naar de luchthaven en v.v. retourvlucht Punta Arenas. Antarctica, verblijf op Antarctica op basis van volpension, gebruik kampeeruitrusting, Engelssprekende gids, uitgebreide reisinformatie met onder andere reishandboek Antarctica en SGR-dekking.

De prijs is exclusief:

retourvlucht van Amsterdam via Santiago naar Punta Arenas, eventuele brandstoftoeslagen, verblijf in Punta Arenas, persoonlijke uitrusting en kleding, kosten vanwege vertraging in Punta Arenas, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).
Benodigde speciale poolkleding kan gehuurd worden.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij uw vluchten van bijv. Amsterdam/Brussel via Santiago naar Punta Arenas en v.v., benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Chili. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs voor de vluchten van Amsterdam/Brussel/Düsseldorf naar Santiago, van Santiago naar Punta Arenas en v.v. vanaf € 1.500,- per persoon. In december gelden hogere tarieven.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.