Reisinformatie

Kort bezoek aan de Zuidpool via het Union Glacierkamp

Tijdens het seizoen kunt u op vijf data vanuit Punta Arenas (Chili) naar het Union Glacierkamp in het binnenland van Antarctica vliegen om vandaar een retourvlucht naar de Geografische Zuidpool te maken. U heeft enkele uren op deze bijzondere plaats voordat u weer terugvliegt naar het Union Glacierkamp en vandaar naar Punta Arenas in Chili.
Tijdens de laatste vlucht van het seizoen wordt tevens de mogelijkheid geboden om een nacht op de Geografische Zuidpool te verblijven.
Het Union Glacierkamp ligt aan de voet van Mnt. Rossman in het Ellsworthgebergte. Vanuit het luxe tentenkamp worden allerlei activiteiten georganiseerd. Er kunnen maximaal 80 gasten verblijven, die allen ondergebracht worden in goed geïsoleerde tenten met echte bedden. Er is een uitstekend restaurant (uiteraard ook in een tent), maar er is geen stromend water.

Kort bezoek aan de Zuidpool via Schirmacher Oasis

Tijdens het seizoen kunt u op enkele data vanuit Kaapstad (Zuid-Afrika) naar de basis Schirmacher Oasis vliegen om vandaar een retourvlucht naar de geografische Zuidpool te maken.
U heeft enkele uren op deze bijzondere plaats voordat u weer terugvliegt naar Schirmacher Oasis en vandaar naar Kaapstad in Zuid-Afrika.
Schirmacher Oasis ligt in een redelijk ijsvrij gedeelte in Dronning Maudland. Dit is het vasteland van Antarctica ten zuiden van Zuid-Afrika. Het kamp bestaat uit diverse goed geïsoleerde portakabins met een soort woonkamer en twee of drie slaapkamers. 

Data & Prijzen seizoen 2018 - 2019

Vlucht naar de Zuidpool via het Union Glacierkamp

Deze reizen beginnen en eindigen in Punta Arenas (Chili)

DataBeschikbaarReisduur
14 dec - 20 dec 2018beperkt06 nachten
09 jan - 14 jan 2019beperkt05 nachten

Vliegen naar de geografische Zuidpool met overnachting op de Zuidpool.

Deze reis begint en eindigt in Punta Arenas (Chili).

DataBeschikbaarResiduur
29 dec - 03 jan 2019beperkt05 nachten
03 jan - 09 jan 2019VOL06 nachten

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
AccommodatiePrijsreis
Union Glacierkamp op indeling
in 2-pers. tenten
€ 41.293,00kort bezoek
Union Glacierkamp en op de
Geografische Zuidpool
op indeling in 2-pers. tenten
€ 44.322,00overnachting Zuidpool

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 12 december 2018.

De prijzen zijn inclusief:

1 dag voorbereiding in Punta Arenas, transfer van Punta Arenas naar de luchthaven en v.v. retourvlucht Punta Arenas - Antarctica, geplande vluchten binnen het programma op Antarctica, verblijf op Antarctica op basis van volpension, gebruik kampeeruitrusting, Engelssprekende gids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam via Santiago naar Punta Arenas, eventuele brandstoftoeslagen, verblijf in Punta Arenas, persoonlijke uitrusting en kleding, kosten vanwege vertraging in Punta Arenas, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij uw vluchten van Amsterdam of Brussel via Santiago naar Punta Arenas en v.v., benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Chili en of Argentinië. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.  

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.