Reisinformatie

Reisbeschrijving Kamperen bij de Keizerspinguïns op Antarctica.

Twee dagen voor de geplande vlucht wordt u in Punta Arenas (Chili) verwacht. Deze dagen zijn nodig voor instructie en voorbereiding. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, vertrekt u op de geplande datum met een chartervlucht naar het binnenland van Antarctica. De vliegtijd is ca. 4,5 uur.
Bij helder weer heeft u een geweldig uitzicht over de Drake Passage en Antarctica. Het doel, Union Glacier, ligt aan de voet van Mnt. Rossman in een van de hoogste bergketen op Antarctica, het Ellsworthgebergte. Na landing wacht u een warm welkom in het basiskamp. De volgende morgen is er een informatiebijeenkomst en kunt u zich voorbereiden op de tocht naar de kust waar de Keizerspinguïns zich bevinden.
Op de derde dag vliegt u richting Weddellzee. Afhankelijk van de weersomstandigheden zult u twee tot drie dagen bij de Keizerspinguïnskolonie kunnen verblijven. U kunt dus in alle rust de dieren gadeslaan en fotograferen. Er is tenslotte (bijna) 24-uur daglicht. Ondanks dat u er waarschijnlijk geen genoeg van kunt krijgen, komt de tijd dat u terugkeert naar Union Glacierkamp.
U verblijft hier dan nog een nacht voor het chartervliegtuig u weer terug naar Punta Arenas brengt. Hier overnacht u in een van de centraal gelegen hotels waar u tevens weer kan genieten van warm en koud stromend water.
De volgende dag kunt u dan huiswaarts keren of uw reis in Chili of Argentinië voortzetten.

Er bestaat ook de mogelijkheid om Kaapstad in Zuid-Afrika naar de basis Schirmacher Oasis te vliegen en vandaar uit naar de Keizerspinguïnkolonie.

Het basiskamp Union Glacier

Onlangs is het bekende kamp Patriot Hills verplaatst naar een andere locatie. Twee jaar geleden werd er een nieuwe en betere plaats voor een landingsstrip ontdekt. Deze plaats ligt circa 70 km ten noorwesten van het oude kamp, aan de voet van Mt. Rossman.
Het nieuwe kamp heet Union Glacier Camp. Om van de landingsstrip naar het kamp te komen, zijn er twee 4WD busjes ingebruik genomen. Oo het nieuwe kamp bestaat uit een aantal goed geïsoleerde tenten met echte bedden. Er is tevens een aantal gemeenschappelijke tenten waarin onder andere het restaurant is. Hier worden maaltijden geserveerd die u doen vergeten dat u zich op zeer grote afstand van de bewoonde wereld bevindt. Op dit moment zijn hier echter (nog) geen douches met stromend water. Er kunnen maximaal 80 gasten in dit nieuwe kamp verblijven.

Het basiskamp Schirmacher Oasis

Schirmacher Oasis is een zo goed als sneeuwvrije plek in Dronning Maud Land (het gedeelte van Antarctica ten zuiden van Zuid-Afrika). Op slechts 14 km afstand is er een goede landingsbaan voor vrachtvliegtuigen, die zowel passagiers als goederen naar de basis brengen.
De basis zelf bestaat uit een aantal goed geïsoleerde, containerachtige gebouwen, die ieder plaatsbieden aan vijf mensen. Buiten de slaapvertrekken is er een keuken, een woonkamer, toilet met douche en een Russische sauna.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, extra overnachtingen in Punta Arenas of Kaapstad, alsmede eventuele verlenging in andere delen van Chili en of Argentinië c.q. Zuid-Afrika. Voor iedeeën kunt u verder kijken onder bestemming Argentinië en Chili. U kunt ons ook mailen of bellen op +31 10 295 0126. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

Data en Prijzen seizoen 2019-2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Punta Arenas (Chili).

DataBeschikbaarReisduur
10 nov - 18 nov 2019aanvraag08 nachten
18 nov - 26 nov 2019aanvraag08 nachten

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
AccommodatiePrijs
op indeling in 2-pers.kamer / tent€ 40.629,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 12 december 2018.

De prijzen zijn inclusief:

1 dag voorbereiding in Punta Arenas, transfer van Punta Arenas naar de luchthaven en v.v. retourvlucht Punta Arenas - Antarctica, geplande vluchten binnen het programma op Antarctica, verblijf op Antarctica op basis van volpension, gebruik kampeeruitrusting, Engelssprekende gids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam via Santiago naar Punta Arenas, eventuele brandstoftoeslagen, verblijf in Punta Arenas, persoonlijke uitrusting en kleding, kosten vanwege vertraging in Punta Arenas, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard. Speciale poolkleding kan gehuurd worden, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij uw vluchten via Santiago naar Punta Arenas en v.v., benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Chili en/of Argentinië. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs voor de vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Santiago, van Santiago naar Punta Arenas en v.v. vanaf € 1.500,- per persoon. In december gelden hogere tarieven.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.