Reisinformatie

Reisbeschrijving Ski-expeditie "Last Degree South Pole"

Een avontuur dat alleen weggelegd is voor ware avonturiers met een extreem goede conditie en doorzettingsvermogen.
Twee dagen voor vertrek naar Antarctica wordt u verwacht in Punta Arenas (Chili) voor instructie en voorbereiding. Het speciale vrachtvliegtuig brengt u in ca. 4,5 uur naar het Union Glacierkamp op het vasteland van Antarctica. Er worden enkele dagen in het basiskamp doorgebracht om te acclimatiseren en vaardigheden voor de expeditie op te doen.
Zodra de expeditieleider overtuigd is dat iedereen voldoende is voorbereid, kan het vliegtuig vertrekken om u op 89° ZB af te zetten. Vanaf daar moet u het helemaal zelf doen. Op ski's naar de geografische Zuidpool. Het terrein is oneffen, er kan een harde, ijs en ijskoude wind opsteken en de lucht is ijl. Dagelijks zal er tussen 10 en 16 km afgelegd moeten worden om in circa 9 dagen de pool te bereiken. Na enkele dagen zal de groep een eigen tempo hebben ontwikkeld. leder uur zal er even gepauzeerd worden. Even rusten en iets eten en weer verder op de ski's. Uiteindelijk komen de gebouwen van de Amundsen-Scott basis in zicht. Het is dan echter nog ca. 25 km!
Na aankomst op 90° ZB vliegt u voldaan terug naar het Union Glacierkamp. Hier kunt u nog even nagenieten van uw bijzondere prestatie. Daarna keert u per chartervlucht terug naar Punta Arenas waar een heerlijk warm bad op u wacht. Na een overnachting in een van de hotels van Punta Arenas kunt u huiswaarts keren of uw reis voortzetten met een verlenging Chili en/of Argentinië.

Ski-expeditie All the Way

Voor echte die-hards worden er tevens verschillende langere ski-expeditie aangeboden. De langste expeditie begint aan de rand van het Antarctische Continent en eindigt bij de Geografische Zuidpool. Voor het seizoen 2013-2014 worden er zelfs drie verschillende routes aangeboden.

De langste is die van de Hercules Inlet naar de Geografische Zuidpool. Een twee maanden durende tocht waarbij 1170 km afgelegd moet worden. De kortere, maar zeker niet minder uitdagend is de route zoals die door Reinhold Messner in 1989 heeft afgelegd. Deze tocht is 934 km.
De derde tocht is een tocht vanaf de Rosszee zijde van Antarctica, in de voetsporen van Axel Heiberg. Vanaf de rand van de Ross IJskap naar de Geografische Zuidpool. Een route waarmee Amundsen als eerste man de Geografische Zuidpool bereikte. Met recht een historische tocht!

Deze reizen worden uitsluitend op maat aangeboden. Overweegt u een dergelijke reis? Neem dan contact met ons op voor verder overleg. Doe dit bij voorkeur telefonisch: +31 10 295 0126.

Combinatie Last Degree en beklimming Mount Vinson

Wie een ultieme sportieve prestatie wil neerzetten, kan kiezen voor een combinatie van de ski-expeditie Last Degree en een beklimming van Mount Vinson.
Heeft u interesse? Bel +31 10 295 0126 of stuur een berichtje met uw interesse. We helpen u graag verder. 

Het Union Glacierkamp

Als tussenstation wordt het nieuwe Union Glacierkamp gebruikt. Dit kamp ligt in de beschutting van de indrukwekkende Mnt. Rossman. De hierbij horende landingsstrip ligt gunstiger dan die bij Patriott Hills. Vandaar dat het kamp verplaatst is naar deze nieuwe locatie.
Ook het nieuwe kamp bestaat uit een aantal goed geïsoleerde tenten met echte bedden. Er zijn tevens een aantal gemeenschappelijke tenten waarin onder andere het restaurant is. Hier worden onverwacht rijkelijke maaltijden geserveerd die u doen vergeten dat u zich op zeer grote afstand van de bewoonde wereld bevindt. Op dit moment zijn hier echter (nog) geen douches met stromend water. Er kunnen maximaal 80 gasten in het Union Glacierkamp verblijven.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, extra overnachtingen in Punta Arenas en overnachtingen in Santiago, alsmede eventuele verlenging in andere delen van Chili en/of Argentinië. Voor ideeën kunt u verder kijken onder bestemming Argentinië en Chili. U kunt ons ook mailen of bellen (+31 10 295 0126). We leggen u graag de mogelijkheden voor.

Data & Prijzen seizoen 2019-2020

Vertrek Ski-expeditie Last Degree

Deze reis begint en eindigt in Punta Arenas (Chili).

DataBeschikbaarReisduur
07 dec - 18 dec 2019ja11 nachten
18 dec - 29 dec 2019ja11 nachten
03 jan - 14 jan 2020VOL11 nachten

Ski-expedities "All the Way"

DataBeschikbaarNachtenRoute
18 nov - 14 jan 2020ja57Hercules Inlet - Zuidpool
18 nov - 03 jan 2020ja46Reinhold Messner
04 dec - 09 jan 2020ja36Axel Heiberg

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
ReisPrijs
Last Degree€ 55.470,00
Messnerroute€ 58.480,00
Herculesroute€ 61.447,00
Axel Heibergroute€ 76.540,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 29 juli 2019.

De prijzen zijn inclusief:

1 dag voorbereiding in Punta Arenas, transfer van Punta Arenas naar de luchthaven en v.v. retourvlucht Punta Arenas - Antarctica, verblijf op Antarctica op basis van volpension, gebruik kampeeruitrusting, slede en harnas, Engelssprekende gids, trainingsadvies voorafgaande aan de reis, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam via Santiago naar Punta Arenas, eventuele brandstoftoeslagen, verblijf in Punta Arenas, persoonlijke uitrusting (o.a. ski's) en kleding, kosten vanwege vertraging in Punta Arenas, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij uw vluchten van Amsterdam/Brussel via Santiago naar Punta Arenas en v.v., benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Chili. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.