Reisinformatie

Vlucht over de Zuidpool

De Australische organisatie Antarctic Sightseeing Flights huurt de laatste jaren een Boeing 747-400 van de luchtvaartmaatschappij Qantas voor een klein aantal rondvluchten over het Zuidpoolgebied. De vluchten vertrekken vanuit verschillende steden in Australië zoals Melbourne, Adelaide, Perth en Sydney. Vooral de vlucht rond Oudejaarsnacht is zeer populair. De vluchten duren gemiddeld 11.30u.
De prijzen van de stoelen zijn op een andere manier samengesteld dan op een gewone vlucht. De stoelen bij het raam zijn duurder dan de stoelen in het midden van het vliegtuig.
Diegene die op de heenweg bij het raam zitten, moeten op het keerpunt ruilen met de mensen die op de stoelen zitten die op de heenweg niet bij het raam hebben gezeten. Iedereen behalve de mensen die de goedkoopste business class en de goedkoopste economy class hebben geboekt, komen in aamerking voor deze "stoelendans".
Op deze wijze heeft (bijna) iedereen kans om Antarctica onder zich voorbij te zien trekken.

Data & Prijzen seizoen 2018 - 2019

Vertrekken Overvlucht Antarctica (Qantas)

Deze vluchten beginnen en eindigen in de genoemde plaatsen in Australië.

DataVertrek vanuit
25 nov 2018Hobart
31 dec 2018Melbourne
26 jan 2019Perth

Overvlucht Antarctica (Qantas)

Prijzen per persoon

bij koers AUD1,00 = € 0,72
StoeltypePrijs
Economy middenrij€ 864,00
Economy standaard€ 1.440,00
Economy superior€ 2.160,00
Premium economy€ 2.376,00
Business middenrij€ 3.096,00
Business Deluxe€ 5.400,00
First / Iceklasse€ 5.760,00

De prijzen zijn inclusief:

Chartervlucht vanaf genoemde plaatsen in Australië en terug naar zelfde plaats. Twee maaltijden aan boord. Stoel in gekozen klasse. Heenweg of terugweg zitplaats bij het raam, behalve bij goedkoopste business class en goedkoopste economy class, dit zijn de plaatsen op de middenrij. 

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam naar Australië en v.v., benodigde overnachtingen vooraf en achteraf, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, reserveringskosten € 50,00, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking). 

Benodigde vluchten, overnachtingen eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Australië en v.v., benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Australië. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.  

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.