Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Zwerven door de Inside Passage

De scheepsreis begint in Ketchikan, de vijfde grootste stad van Alaska. Ketchikan staat niet alleen bekend om de vele kleine winkels met lokale kunst, maar vooral ook om de grootste collectie totempalen van Alaska die in de stad verzameld is.
Eenmaal aan boord van de Chichagof Dream vaart u het natuurreservaat met de naam Misty Fjords National Monument in. Dit gebied bestaat uit uitgestrekte oerbossen (Tongass National Forest), diepe fjorden gemaakt door de terugtrekkende gletsjers in de laatste ijstijd en hoge bergen. Hier komen beren, walvissen, berggeiten en herten voor. Tijdens de tocht zult u ongetwijfeld ontdekken waarom het gebied de naam Misty Fjords heeft gekregen.
De volgende dagen staan in het teken van kleine dorpjes die langs de Inside Passage liggen. Cultuur en natuur wisselen elkaar regelmatig af, maar zijn steeds onlosmakelijk met elkaar verbonden. U brengt een bezoek aan Kasaan, waar het enige overgebleven Haidahuis nog staat. Ook Thorne Bay wordt bezocht, de plaats waar eens het grootste tentenkamp van de houthakkers heeft gestaan. In Wrangell gaat u met een jetboot de Stikine op. Deze rivier begint in British Colombia (Canada) en eindigt bij Wrangell in Alaska. Tijdens de tocht zult u regelmatig ijsbrokken, afkomstig van verschillende gletsjers, voorbij zien drijven. Vanuit Wrangell gaat het schip verder door de Frederick Sound. Hier moet u zeker buiten staan! Dit is de plaats om bultruggen te spotten. Tracy Arm is een diepe fjord waarin de dubbele gletsjer, North Sawyer en South Sawyer uitkomen. In dit gebied broeden verschillende alken en sternen. De volgende stop is in de hoofdstad Juneau. Opmerkelijk is dat de hoofdstad alleen per boot en per vliegtuig te bereiken is. Met een kabelbaan (Mount Roberts Tramway) kunt u naar een uitzichtspunt, vanwaar u schitterend uitzicht heeft over Juneau en de fjorden. 
Een reis naar Alaska kan eigenlijk niet zonder een bezoek aan Glacier Bay NP. De hoge, met sneeuw bedekte bergen, de immense gletsjers die de baai inlopen en het spectaculaire ijs en de ijsbergen vormen de achtergrond van de vele foto's die u hier zeker zult nemen. De Muir, de bekendste gletsjer, heeft een drie kilometer lang front dat ook nog eens 80 meter hoog is. 
Nabij Hobart Bay staat een wilderniskamp. Hier kunt u kajakken, met ATV's rondrijden en varen met een Zego (een kleine boot voor 1 of 2 personen). De scheepsreis eindigt in Sitka. Vandaar kunt u via Anchorage huiswaarts vliegen of u kunt uw reis verlengen met bijvoorbeeld een fly-drive door Alaska en/of Canada.

De reizen van 08 mei, 26 mei, 13 juni, 23 juni, 01 juli, 19 juli, 06 augustus en 24 augustus wordt de route in tegengestelde richting uitgevoerd. Ze beginnen in Sitka en eindigen in Ketchikan.

Het schip Chichagof Dream

De Chichagof Dream is een klein expeditiecruiseschip met plaats voor maximaal 76 passagiers.

Aanvullende overnachtingen voor en na de scheepsreis

Om te zorgen dat u "de boot niet mist", is het verstandig om vooraf een overnachting in Ketchikan bij te boeken. Zo raden wij u ook aan om na de scheepsreis een nacht in Sitka te verblijven alvorens u verder reist.
Onderstaand vindt u enkele mogelijkheden. Indien gewenst, verzorgen wij deze aanvullende overnachtingen ook voor u.

Ketchikan
Gilmore Hotel:
Hotel gelegen in het centrum en dichtbij de haven. Het hotel is eenvoudig maar wel schoon. Doordat het dichtbij de haven ligt en in het centrum kan er geluidsoverlast zijn. Er wordt een continentaal ontbijt aangeboden in het restaurant. Er is geen lift aanwezig.

Super 8 Motel Ketchikan:
Motel net iets buiten het centrum gelegen, maar nog steeds dichtbij de haven. Het is een motel, dus de kamers zijn schoon maar eenvoudig ingericht. Doordat het dichtbij de haven ligt kan er geluidsoverlast zijn. Het ontbijt bestaat uit een bagel, yoghurt en koffie/thee. Er is een lift aanwezig.

Sitka
Westmark Sitka:
Goed hotel gelegen in het centrum en de haven is dichtbij. Het hotel is schoon en modern ingericht. Er is een shuttleservice van de luchthaven naar het hotel en v.v. Tegen betaling kunt u gebruikmaken van het ontbijt. Er is een lift aanwezig.

Super 8 Motel Sitka:
Motel net iets buiten het centrum en de haven gelegen. Het is een motel, dus de kamers zijn schoon, maar eenvoudig ingericht. Het ontbijt bestaat uit een bagel, cornflakes, sap en koffie/thee, welke u bij de receptie kan ophalen en naar uw kamer kan meenemen. Er is een geen lift aanwezig.

Benodigde vluchten, eventuele verlenging in Alaska & Canada

Een bezoek aan Zuidoost-Alaska is goed te combineren met andere delen van Alaska en Canada, zoals bijvoorbeeld Yukon. Zo kunt u naar Anchorage vliegen en vanuit daar een fly-drive maken. Maar ook een uitstapje naar de Pribilofeilanden, het ver noordelijk gelegen Barrow enz. behoren tot de mogelijkheden.
Indien gewenst, kunnen wij zowel de benodigde vluchten als de gewenste verlenging voor u verzorgen.
Wilt u een voorstel voor uw reis ontvangen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel 010 - 2950126 voor telefonisch overleg of een afspraak op ons kantoor te Pernis.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Ketchikan

De scheepsreis begint in de zuidelijkste stad van Alaska, Ketchikan. Voor u aan boord gaat van de Chicagof Dream, kunt de stad verkennen. Een wandeling door een van de vier parken met totempalen is een belevenis op zich.
Na het inschepen vertrekt het schip richting Metlakatla.

Dag 02 Metlakatla, Misty Fjords

Na het inschepen vertrekt het schip richting Metlakatla. Deze plaats werd in 1887 afgestaan door de Tlingit aan William Duncan. Na een dispuut met de kerkoverheid in Metlakatla in Canada verliet Duncan met een groep trouwe volgelingen (Tsimshianindianen, de stad in Canada en belandde uiteindelijk in Alaska, waar de groep zich vestigde. De nederzetting kreeg de naam Nieuw-Metlakatla. Het gebied werd door toedoen van Duncan het eerste en enige indianenreservaat in Alaska. In de loop van de tijd verdween de toevoeging Nieuw.
Daarna vertrekt de Alaskan Dream naar het Misty Fjords National Monument. Het is een prachtig gebied met diepe fjorden omringd door steile bergen en dicht regenwoud. Het is het leefgebied van zwarte beren, Grizzly's, herten en berggeiten. In de fjorden worden ook vaak Bultruggen gezien.

Dag 03 Kasaan & Thorne Bay

Rond 1900 verhuisden de meeste Kaigani Haida-indianen van hun woonplaats Skowl Arm naar de plaats die nu Kasaan heet. In de omgeving werden kopermijnen geopend en betekende werk voor de indianen. Van de ca. 40 inwoners behoort ook nu nog ongeveer de helft tot de Haida-indianen.
Tijdens een rondwandeling zult u het Chief Son-I-Hat Whale House bezoek. Het is het enige overgebleven Haidahuis in heel Alaska. Tevens staan hier drie historische totempalen.
Hierna wordt een bezoek gebracht aan Thorne Bay. Deze gemeenschap is ontstaan vanuit een houthakkerskamp dat behoorde tot de Ketchikan Pulp Company. Van 1970 to 1980 was Thorne Bay het grootste houthakkerskamp ter wereld.   

Dag 04 Wrangell

Het huidige Wrangell ligt aan het water. Voordien hebben de Tlingitindianen op verschillende plaatsen langs de rivier Stikine gewoond. Petroglyphen ten noorden van Wrangell zijn stille getuigen van prehistorische bewoning van dit gebied.
Met een jetboot wordt u meegenomen over de Stikine. In de bosrijke oevers leven beren die zich regelmatig aan de waterkant laten zien. Bij terugkomst is er een begeleide wandeling door de nederzetting waarbij onder andere het Chief Shakes Tribal House wordt bezocht.  

Dag 05 Frederick Sound

Deze dag wordt aan boord doorgebracht, als het schip door de Frederick Sound vaart. Omdat dit gebied erg voedselrijk is, is het is DÉ plaats waar vaak Bultruggen foerageren en waar veel andere zeezoogdieren en zeevogels leven. Brothers Island waar langs gevaren wordt, is een pleisterplaats van Stellers zeeleeuwen.

Dag 06 Tracy Armfjord

De enorme granietenwanden die de fjord omgeven zijn indrukwekkend. Achter in de fjord komt een tweelinggletsjer naar beneden en eindigt met een enorme ijsmuur in de fjord. Met zodiacs zal nog dichterbij dit prachtige ijs te komen. Op de afgebroken stukken liggen vaak zeehonden te rusten. Ze zijn met de zodiacs meestal goed te benaderen.

Dag 07 Juneau

Juneau is niet de bekendste stad van Alaska, maar is wel de hoofdstad. In eerste instantie was Sitka de hoofdstad, maar 1906 werd de Juneau de nieuwe hoofdstad van Alaska. De stad genoemd naar ondernemer en goudzoeker Joe Juneau ligt in een prachtige omgeving van hoge bergen en gletsjers. De Mendelhallgletsjer en Lemon Creekgletsjer liggen in de directe omgeving en zijn afkomstig van de Juneau IJskap.
Een "rit" met de Mount Roberts Tram laat u genieten van de wijde omgeving. Daarna wordt u meegenomen naar Orca Point Lodge waar een heerlijk diner met onder andere krab en zalm wordt geserveerd.

Dag 08 Glacier Bay NP

Al in 1925 kreeg Glacier Bay de status van Nationaal Monument. Een indrukwekkend fjordengebied met immense gletsjer, dat in 1979 door Unesco op de Werelderfgoedlijst werd bijgeschreven. In 1994 is er een programma opgesteld waarbij in samenwerking met de Hoonah- en Tlingitindianen het gebied beheerd wordt. Vandaag gaat u onderleiding van een Tlingitgids het park in. Hij /zij zal u vertellen over de geschiedenis en over de verbondenheid van de stammen met de natuur.

Dag 09 Expeditiedag

Op ontdekkingsreis door door Zuidoost-Alaska. Er zijn veel mogelijkheden:
> Een wandeling langs de prachtige kustlijn
> Een stukje kajakken,
> Er kunnen walvissen gespot worden, waar het schip een tijdje blijft ronddoberen
> Een wandeling door het oerbos
> Met een bootje langs de oevers op zoek naar dieren zoals Zwarte beren.

Dag 10 Sitka

Na het ontbijt eindigt de scheepsreis in Sitka. Er is een groepstransfer naar de centraal gelegen hotels en naar het vliegveld.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

De reizen vertrekken om en om vanuit Sitka (eindigend in Ketchikan) en Ketchikan (eindigend in Sitka).

DataBeschikbaarVertrekplaats
08 mei - 17 mei 2020jaSitka
17 mei - 26 mei 2020jaKetchikan
26 mei - 04 juni 2020jaSitka
04 juni - 13 juni 2020jaKetchikan
22 juni - 01 juli 2020jaSitka
01 juli - 10 juli 2020jaKetchikan
10 juli - 19 juli 2020jaSitka
19 juli - 28 juli 2020jaKetchikan
28 juli - 06 aug 2020jaSitka
06 aug - 15 aug 2020jaKetchikan
15 aug - 24 aug 2020jaSitka
24 aug - 02 sep 2020jaKetchikan
02 sep - 11 sep 2020jaSitka

Chichagof Dream

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijs
08 mei
Prijs
overige data
A 2-pers. hut€ 5.156,00€ 5.500,00
AA 2-pers. hut€ 5.500,00€ 5.844,00
AAA 2-pers. hut€ 5.672,00€ 6.016,00
Deluxe 2-pers. hut€ 6.790,00€ 7.048,00
Deluxe suite€ 7.822,00€ 8.510,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 16 september 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord in gekozen huttype op basis van volpension (inclusief koffie/thee/chocolademelk), dagelijks aangeboden excursies, gebruik van regenjas, regenbroek, laarzen en paraplu tijdens de cruise, informatiepakket en SGR-dekking

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Anchorage naar Sitka/Ketchikan, lokalebelastingen en havengelden (varierend van US$ 60 tot US$ 100),(fris)drankjes en fooien aan boord, eventuele overnachtingen in Anchorage, Ketchikan en Sitka, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Hutindeling

Het is niet mogelijk om op indeling te boeken. Indien u alleen reist, geldt er een 1-persoonstoeslag. Toeslag is 50% voor de A, AA en AAA-hutten. Andere hutten op aanvraag.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska en of Canada.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Anchorage, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 800,- tot € 1.800,- p.p. inclusief belastingen en toeslagen. Van Anchorage naar Ketchikan/Sitka, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 350 tot € 600 p.p., inclusief belastingen en toeslagen.
Bij tijdelijke aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen de prijzen lager uitvallen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.