Reisinformatie

Reisbeschrijving 03-daags arrangement "Hoogvlakten en valleien in Salta"

Na aankomst in de stad Salta wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht. In de middag is er een begeleide wandeling door de stad. Darna heeft u de verder middag en avond om de gezellige stad te verkennen. Een diner met een heerlijke lokale wijn op een van de terrassen is zeker aan te bevelen.
De volgende morgen vroeg wordt u opgehaald voor de zeer lange dagexcursie. U gaat of met de Movitrack langs het spoor van Salta naar San Antonio de los Cobres (het hoogst gelegen stadje langs de spoorlijn, op zo'n 3800m). Dit is een zeer spectaculaire rit. U passeert onder andere een overspanning van 224m over een ravijn van 70m diep, dat dateert uit 1948!
Laat in de avond, rond 22.00u, bent u terug in de stad Salta.
Na een goede nachtrust kunt u of terug naar Buenos Aires vliegen of uw reis naar een van de andere spectaculaire delen van Argentinië of Chili vervolgen.

Movitrack of de Trein naar de Wolken (El tren a las Nubes)

In hoogzomer, november t/m april, kan het traject worden afgelegd met de zogenaamde Movitrack, een 4WD bus. De trein is voorlopig buiten gebruik en zal pas na een grondige renovatie weer gaan rijden.  

BELANGRIJK

Tijdens de excursie gaat u naar een hoogte van 3800m. Voor mensen met hartklachten of ademhalingsziekten kan dit problemen geven.

Benodigde vluchten, verlenging en/of combinatie

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten.
Dit arrangement is slechts een voorbeeld. Het is eenvoudig te verlengen en te combineren met andere delen van Argentinië en/of Chili. Wilt u advies of een offerte voor een rondreis? Stuur ons per mail een lijstje met uw wensen of bel 010-2950126. Wij helpen u graag bij het samenstellen van UW reis. 

Reis van dag tot dag

03-daags hotelarrangement "Hoogvlakten en valleien in Salta"

Dag 01

Na aankomst op de luchthaven van Salta gaat u met de bus naar het hotel van uw keuze. In het hotel ontmoet u de gids die u informeert over het verdere verblijf. In de middag staat een wandeltoch met gids op de planning. U bezoekt dan de historische delen van de stad met de koloniale gebouwen en stalletjes waar mensen lokale producten te koop aanbieden. De avond is ter vrije besteding. Overnachting in het hotel van uw keuze.

Dag 02

07.00u vertrek dagexcursie naar de wolken. Een adembenemend avontuur door schitterende landschappen en idyllische dorpen tot hoog in de Andes (4000 m). Laat in de avond (ca. 22.00u) bent u terug in Salta.

Dag 03

Na het ontbijt heeft u nog enige tijd ter vrije besteding. Met de bus gaat u terug naar de luchthaven.
Het is ook mogelijk om vanuit Salta per bus de Andes door te steken naar San Pedro de Atacama in Chili.

Data en Prijzen 2017-2018

Vertrek

Het arrangement begint en eindigt op de luchthaven van Salta.

DataReisduur
dagelijks van 01 okt 2017 t/m 28 feb 201802 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

AccommodatieIn 2-pers.kamerIn 1-pers.kamer
Hotel del Virrey€ 424,00€ 614,00
Design Suites Salta€ 454,00€ 674,00
Hotel Kkala€ 471,00€ 707,00
Sheraton Salta€ 500,00€ 766,00
Hotel Legado Mitico Salta€ 519,00€ 804,00

De prijzen zijn inclusief:

genoemde transfers in Salta, 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze in 2-pers. c.q. 1-pers. kamer, op basis van logies/ontbijt, wandeltocht met gids (2 uur), toegang kunstmuseum, dagexcursie per Movitrack met Engelssprekende gids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvluchten naar Salta, lunches en diners, (fris)drankjes, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.