Reisinformatie

Reisbeschrijving Hondensledetocht in de Nalychevavallei (Kamtsjatka)

U vertrekt vanaf Amsterdam of Brussel naar Moskou. In de middag of avond kunt u met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad. Het metronetwerk van Moskou staat bekend om de mooie ondergrondse stations. Tijdens een kort bezoek aan het centrum krijgt u toch al een indruk van deze inmiddels zeer mondaine stad.
De volgende middag vliegt u door naar de hoofdstad van Kamtsjatka, Petropavlovsk. Op de luchthaven wordt de groep opgewacht door de tolk en een gids. In de middag is er een stadstour met museumbezoek.
De volgende morgen gaat de groep naar Pinachevo waar de hondensleden klaar staan. De komende zeven dagen gaat u door een van de indrukwekkendste gebieden van Rusland, het Nalycheva NP. Tijdens de tocht zal het silhouet van vulkanen steeds aan de horizon te zien zijn. Enkele zijn nog actief en boven de met eeuwige sneeuw bedekte toppen hangt regelmatig stoom en rook. De vallei, die per hondenslede doorkruist wordt, is ook vol met geothermische activiteit. Overal zijn geisers, modderpotten, stoomketels en hete bronnen.
Op de elfde dag komt de groep weer in Pinachevo aan en wordt u naar het hotel in Petropavlovsk gebracht. 's Avonds kunt u dan nog een bad nemen in de warme bronnen van het Paratunka Resort. Daarna volgt het afscheidsdiner.
De twaalfde dag vliegt u vanuit Petropavlovsk terug naar Moskou en vandaar door naar Amsterdam of Brussel, waar u rond 16.00u aankomt.

De hondensledetocht

Iedere deelnemer heeft zijn eigen slede met hondenteam en menner.
Er wordt per dag 15 - 20 km afgelegd. Soms zal gevraagd worden om mee te lopen of te rennen met de slede als deze een heuvel op moet. Maar over het algemeen is de reis voor voor iemand met een normale fysieke conditie goed te doen.

Overnachtingen

De overnachtingen onderweg zijn in eenvoudige meerpersoonshutten met een warme bron in de nabijheid. U dient wel uw eigen slaapzak mee te nemen. 
In Moskou en in Petropavlovsk overnacht u in goede hotels.

Temperatuur

De temperatuur tijdens de reis kan variëren van - 5°C tot - 35°C. Over het algemeen is het in februari en maart helder vriesweer.

Verlenging in Moskou of Petropavlovsk

Indien gewenst, kunt u booraf of achteraf een paar dagen blijven in Moskou of Petropavlovsk. Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met een bezoek aan Sint Petersburg. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK: Visum

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft. Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum. De kosten van de visumaanvraag zullen u vooraf worden opgegeven.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam (of Brussel) - Moskou

Lijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Moskou. Hotelovernachting bij de luchthaven.

Dag 02 Moskou - Petropavlovsk

's Ochtend heeft u de gelegenheid om een snel bezoek aan de stad Moskou te brengen. Aan het einde van de middag lijnvlucht naar Petropavlovsk. Overnachting in het vliegtuig.

Dag 03 Petropavlovsk

Aankomst in Petropavlovsk. Transfer van de luchthaven naar uw hotel. In de middag stadstour met museumbezoek.

Dag 04 Pinachevo - Semenova

Transfer naar Pinachevo waar de hondensleden klaar staan. Tocht van ca. 18 km naar de hutten in Semenova.

Dag 05 Semenova - Nalycheva

Tocht van ca. 22 km van Semenova naar de Nalychevavallei. Overnachting in hutten.

Dag 06 Aagsky warmwaterbronnen

Dagtocht ca. 22 km naar de Aagsky warmwaterbronnen. Overnachting in hutten in de Nalychevavallei.

Dag 07 Nalycheva - Talovskiye

Tocht van ca. 12 km naar Talovskiye warmwaterbronnen. Overnachting in lodge.

Dag 08 Talovskiye - Nalycheva

Tocht terug van ca. 12 km naar de hutten in de Nalychevavallei, overnachtingen aldaar.

Dag 09 Nalychevavallei

Reservedag in de Nalychevavallei.

Dag 10 Nalycheva - Semenova

Tocht van ca. 22 km. terug naar de hutten in Semenova. Overnachting aldaar.

Dag 11 Semenova - Paratunka

Transfer van Semenova naar uw hotel in Petropavlovsk. 's Avonds naar het Paratunka Resort voor een laatste bad in de warme bronnen. Afscheidsdiner in het restaurant.

Dag 12 Petropavlovsk - Moskou - Amsterdam of Brussel

Ochtend ter vrije besteding in Petropavlovsk. Lijnvlucht Petropavlovsk - Moskou en aansluitend Moskou - Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol.

DatumReisduur
februari-april op aanvraag11 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. hotelkamers en op indeling
in hutten en tenten tijdens de tocht
€ 4.675,00
In 1-pers. hotelkamers en op indeling
in hutten en tenten tijdens de tocht
op aanvraag

Gewenste vertrekdatum:

De vertrekdatum voor deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Bij min. 3 personen kan de reis worden uitgevoerd tegen de genoemde kosten. Bent u met 2 personen, dan kan de reis ook gemaakt worden, de prijs is dan echter op aanvraag.

De prijzen zijn inclusief:

retourlijnvlucht van Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk in de goedkoopste klasse, rondreis zoals beschreven op basis van volpension in Kamtsjatka, accommodatie in hotels in 2-pers. kamers met douche/toilet in Moskou en Petropavlovsk, in meerpersoonshutten of tenten in het NP, groepstransfers, lokale gids met Engelssprekende tolk-vertaler of Engelssprekende gids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, maaltijden en (fris)drankjes in Moskou, drankjes, visumkosten, verzekeringen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

BELANGRIJK VISUM

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij de aanvraag hiervan verzorgen. Indicatieprijs € 120,00 p.p. (prijs 2017).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.