Ga naar inhoud

Actief zomeravontuur op Spitsbergen

ervaar Spitsbergen op een unieke manier!

:alttitle:

Actief zomeravontuur op Spitsbergen

Een actieve reis waarbij u verblijft op twee verschillende locaties rond de Isfjord. Er staat een wandeling, een kajaktocht en een boottocht naar de Nordenskiöldgletsjer en Pyramiden op het programma. Vanaf Longyearbyen wordt u per boot naar Isfjord Radio gebracht. In hoogzomer, juli en augustus staan de planten in volle bloei, vogels zijn druk in de weer om hun jongen te verzorgen, rendieren en poolvossen scharrelen rond op de kleurrijke toendra.

De reis in het kort

De reis begint met een overnachting in Longyearbyen naar keuze op de camping, in pension of hotel. De volgende ochtend heeft u ter vrije besteding om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het museum. Rond 14.30u wordt u bij de accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht. Per boot naar Isfjord Radio, waar u verblijft in het kleine gastenverblijf. Tijdens de twee vrije dagen heeft u gelegenheid om deel te nemen aan optionele excursies. Na terugkomst in Longyearbyen staan er nog een wandeling, een kajaktocht en een boottocht naar de Nordenskiöldgletsjer en Pyramiden gepland. Pyramiden is een verlaten Russische mijnwerkersplaatsje in een adembenemend mooie omgeving.

Als u deze reis kiest

 • Actieve natuurreis op twee geheel verschillende locaties.
 • Inclusief wandeling, kajaktocht en boottocht.
 • Engelssprekende gidsen tijdens de excursies.

Impressies

 • Wandelen bij Isfjord Radio.
  1/18

  Wandelen bij Isfjord Radio.

 • Rendieren lopen ook in Longyearbyen rond.
  2/18

  Rendieren lopen ook in Longyearbyen rond.

 • Isfjord Radio.
  3/18

  Isfjord Radio.

 • De Kleine jager is een van de vogels die regelmatig te zien is rond Linnévatnet.
  4/18

  De Kleine jager is een van de vogels die regelmatig te zien is rond Linnévatnet.

 • Soms zijn er perfecte spiegelingen in de fjorden.
  5/18

  Soms zijn er perfecte spiegelingen in de fjorden.

 • Een nieuwsgierige, jonge poolvos.
  6/18

  Een nieuwsgierige, jonge poolvos.

 • Kajakken over Adventfjorden.
  7/18

  Kajakken over Adventfjorden.

 • Wollegras groeit overvloedig op vochtige grond.
  8/18

  Wollegras groeit overvloedig op vochtige grond.

 • De ijswand van de Nordenskiöldgletsjer.
  9/18

  De ijswand van de Nordenskiöldgletsjer.

 • Ringelrobben op een ijsschots bij de Nordenskiöldgletsjer.
  10/18

  Ringelrobben op een ijsschots bij de Nordenskiöldgletsjer.

 • Ivoormeeuw.
  11/18

  Ivoormeeuw.

 • Versieringen op de muren van de voormalige sporthal in Pyramiden.
  12/18

  Versieringen op de muren van de voormalige sporthal in Pyramiden.

 • Gebouwen in Pyramiden met de Nordenskiöldgletsjer op de achtergrond.
  13/18

  Gebouwen in Pyramiden met de Nordenskiöldgletsjer op de achtergrond.

 • Baardrob op ijsschots bij de Nordenskiöldgletsjer.
  14/18

  Baardrob op ijsschots bij de Nordenskiöldgletsjer.

 • De typische bergen langs de Billefjord.
  15/18

  De typische bergen langs de Billefjord.

 • Harig kartelblad op de toendra bij Isfjord Radio.
  16/18

  Harig kartelblad op de toendra bij Isfjord Radio.

 • De kenmerkende rots van Alkhornet.
  17/18

  De kenmerkende rots van Alkhornet.

 • Een oud gebouw van Barentsburg met op de achtergrond de Esmarkgletsjer.
  18/18

  Een oud gebouw van Barentsburg met op de achtergrond de Esmarkgletsjer.

Dag tot dag

 • Longyearbyen

  Aankomst in Longyearbyen. Op eigen gelegenheid (Flybuss) naar de gekozen accommodatie. Afhankelijk van de aankomsttijd, kunt u nog een wandeling maken door Longyearbyen of bijvoorbeeld het museum bezoeken.
  Overnachting in gekozen accommodaties.

 • Longyearbyen - Isfjord Radio

  Ochtend en gedeelte van de middag ter vrije besteding. Rond 14.30u wordt u bij de accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht. Hier gaat u aan boord van het overdekte speedbootje Isfjord-Ekspressen die u naar Isfjord Radio brengt. Bij aankomst wordt u opgewacht door het personeel van Isfjord Radio en krijgt u een korte rondleiding. Daarna kunt u nog even genieten van de sauna. Deze sauna is gebouwd aan de rand van de fjord en heeft een groot raam voor een prachtig uitzicht. Wie weet wat er voorbij zwemt?
  Aan het begin van de avond wordt het diner geserveerd.
  Overnachting in het gastenverblijf.

 • Isfjord Radio, optionele wandelingen

  Na het ontbijt kunt u een keuze maken uit de volgende optionele excursies:

  > Boottocht naar Alkhornet en Esmarkgletsjer.
  per boot naar de vogelkliffen van Alkhornet. Duizenden zeevogels (o.a. Drieteenmeeuwen en Alken) broeden hier. Wellicht ziet u nog een Poolvos onder kolonie scharrelen naar voedsel of een groepje rendieren lopen op de toendra. Bij Trygghamna wordt een landing gemaakt, wordt er geluncht en wordt er een wandeling gemaakt. Daarna vaart het bootje door naar de Esmarkgletsjer, waar u uitzicht heeft op het gletsjerfjont. Onderweg kunnen walvissen en Baardrobben gezien worden. Lunchpakket inclusief.
  Vertrek om 10.00u. Prijs 2023: NOK 2.590 per persoon. Deze excursie is mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag.

  > Dagwandeling in de omgeving van Isfjord Radio.
  Er zijn meerdere mogelijkheden voor deze wandeling. De route wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden en welke dieren waar zijn waargenomen. Een van de mogelijkheden is Linné Vatnet, een visrijk meer. Hier liggen kano's klaar om een tochtje over het meer te maken. Hoe lang er gekanood wordt, is afhankelijk van de omstandigheden en de ervaring van de groep. Rond het meer worden regelmatig Poolvossen en sneeuwhoenders gezien. Bij Kongressen wordt gestopt voor de lunch. Met de bergen en het water op de achtergrond is dit de perfecte plaats om even uit te rusten en te genieten van het landschap.
  Een andere route gaat richting Båtodden langs de zuidkust. Tijdens de wandeling komt u o.a. walvisbotten tegen. Na een lunch is bij een kleine trappershut, wordt er verder gewandeld naar een strand waar wellicht een of meer walrussen te zien is. Afhankelijk van het seizoen zal de gids uiteraard ook aandacht besteden aan de flora. De wandelingen zijn totaal 10 tot 16 km. Lunchpakket inclusief.
  Vertrek 10.00u. Prijs 2023: NOK 1.590. Deze excursie is mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.

  Na terugkomst bij Isfjord Radio kunt u ontspannen in de woonkamer, in de sauna of een verfrissende duik nemen. Rond 20.00u wordt het diner geserveerd.

 • Isfjord Radio - Longyearbyen

  Na het ontbijt kunt u nog deelnemen aan één van de optionele excursies.
  Rond 17.00u vaart de boot terug naar Longyearbyen. Na aankomst aan de pier wordt u naar uw accommodatie gebracht. Verdere avond ter vrije besteding. Overnachting in gekozen accommodatie op basis van logies/ontbijt.

 • Longyearbyen - kajakken

  Rond 08.30u wordt u opgehaald voor de kajakexcursie. Eerst wordt de uitrusting uitgezocht en gepast, daarna volgt een korte instructie. Vervolgens gaan de deelnemers naar de Adventfjord waar de kajaks klaarliggen. Hier worden de kajaks te water gelaten en kan het peddelen beginnen. Onderweg komt u zwemmende of laag over het water vliegende vogels tegen. Soms duikt er een zeehond op en heel soms een walrus of een groepje Beluga's.
  Aan de overzijde worden de kajaks aan land getrokken en wordt de lunch genuttigd. Daarna kan er een korte wandelinge gemaakt worden en zal de Adfjord weer overgestoken worden naar Longyearbyen. Hier wordt weer naar de opslag gegaan om de uitrusting in te leveren, waarna alle deelnemers naar hun accommodatie worden gebracht.
  Overnachting in gekozen accommodatie op basis van logies/ontbijt.

 • Longyearbyen - Wandeling Plateauberg

  In de ochtend wordt u opgehaald voor een wandeling naar de top van de Plateauberg. Het is een aardige klim van ca. 450m. Boven aangekomen, heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over Longyearbyen en Adventdalen. Onderweg kunt u een Sneeuwhoen tegenkomen. Hoog op de bergwand broeden Kleine Alken.
  De tocht duurt ongeveer 3 uur.
  Verdere dag ter vrije besteding om Longyearbyen te verkennen.
  Overnachting in gekozen accommodatie.

 • Pyramiden & Nordenskiöldgletsjer

  Voor de bootexcursie naar Pyramiden, het verlaten Russische mijnwerkersstadje, en de Nordenskiöldgletsjer wordt u rond 08.00u opgehaald bij uw accommodatie en naar de haven gebracht. De excursieboot vaart door de fjorden die geflankeerd worden door een indrukwekkend berglandschap.
  Eerst worden een bezoek gebracht aan Pyramiden. Een van de gidsen neemt u mee op verkenningstocht waarbij u de typische Sovjetgebouwen bezoekt. Nadat u weer aan boord bent, wordt de warme lunch geserveerd. Daarna vaart de boot naar het imposante gletsjerfront van de Nordenskiöldgletsjer, waar meestal grote stukken ijs drijven waarop Baardrobben liggen te rusten.
  Na deze indrukwekkende beelde vaart het schip terug naar Longyearbyen, waar het aan begin van de avond aankomt. Vanaf de haven worden alle deelnemers teruggebracht naar hun accommodatie.
  Overnachting in gekozen accommodatie.

 • Longyearbyen

  Vandaag is de dag ter vrije besteding.
  Er zijn diverse optionele excursies te boeken, zoals wandelingen, boottochten en een tocht per ATV, maar u kunt ook op eigen gelegenheid in Longyearbyen en directe omgeving wandelen, de musea en/of galeries bezoeken. Houdt u van een lekker glaasje bier of whisky, dan kunt u de bierbrouwerij (Red Beer Pub and Brewery) of de Karlsberger Pub, die een uitgebreide collectie whisky's heeft.
  Overnachting in gekozen accommodatie.

 • Vertrek vanuit Longyearbyen

  Vandaag kunt u vanuit Longyearbyen huiswaarts keren of uw reis verlengen in (Noord-)Noorwegen.

Moeilijkheidsgraad

Voor deze reis is een normale conditie vereist. Wandelingen gaan grotendeels over toendragebieden die hard maar ook heel sompig kunnen zijn. 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 1 mei 2024
spitsbergen-104

De prijzen zijn inclusief

 • 06 overnachtingen in gekozen accommodatie in Longyearbyen op basis van logies/ontbijt, behalve op de camping dat is op basis van logies!
 • 02 overnachtingen in het gastenverblijf van Isfjord Radio (Kapp Linné) op basis van halfpension,
 • Wandelexcursie Plateauberg,
 • Kajakexcursie,
 • Bootexcursie Pyramiden en Nordenskiöldgletsjer,
 • Alle excursies met Engelssprekende bewapende gidsen,
 • Beluga informatieboekje.
 • Nederlandstalige reisgids Spitsbergen.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Longyearbyen en terug,
 • Persoonlijke uitrusting,
 • Overige maaltijden & (fris)drankjes,
 • Optionele excursies,
 • Verzekeringen,
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard,
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, eventuele verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Longyearbyen en terug, als mede eventuele verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen.
Wilt u meer weten? Bel ons op +31 10 295 0126, of vul het bel-me-bericht in. Wilt u een voorstel? Stuur ons dan uw wensen.. Wij gaan graag voor u aan de slag.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven