Reisinformatie

Reisbeschrijving Actief zomeravontuur op Spitsbergen

Deze reis begint met een vlucht op donderdagavond vanaf Amsterdam of Brussel naar Oslo. Hier overnacht u in een van de hotels dichtbij de luchthaven. De volgende ochtend vroeg vliegt u verder naar Longyearbyen waar u tegen de middag aankomt. Vrijwel direct gaat u door naar Isfjord Radio gebracht, waar u verblijft in het kleine gastenverblijf. Twee dagen worden wandelingen en uitstapjes gemaakt. Daarna vaart u terug naar Longyearbyen. Hier verblijft u standaard naar keuze in Gjestehuset 102 of Hotel Basecamp. Andere accommodaties zijn op aanvraag mogelijk.
Ook hier staan wandelingen, een kajaktocht en een boottocht naar de Nordenskiöldgletsjer en Pyramiden gepland. Pyramiden is een verlaten Russische mijnwerkersplaatsje in een adembenenemd mooie omgeving.
Op vrijdag vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam of Brussel.

Moeilijkheidsgraad

Verder is er voor deze reis een normale conditie verreist. Er wordt over toendra gelopen die hard maar ook heel sompig kan zijn. 
Het vervoer per Polarcirkelboten wordt afgeraden voor mensen met rugklachten. 

Verlenging en combinatie met een verblijf in Noorwegen

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Meer informatie over Noord-Noorwegen vindt u hier. Bel +31 10 295 0126 voor overleg of mail ons uw wensen. We maken u graag een voorstel.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam/Brussel - Oslo

Lijnvlucht van Amsterdam of Brussel naar Oslo. Op eigen gelegenheid met de Flybuss naar bijvoorbeeld Comfort Hotel Runway, waar u overnacht op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Oslo - Longyearbyen - Isfjord Radio

De volgende morgen op eigen gelegenheid (Flybuss) terug naar de luchthaven. Lijnvlucht van Oslo naar Longyearbyen. Op eigen gelegenheid (Flybuss) Hotel Basecamp.
Hier ontmoet u de gids en andere deelnemers. Na instructie wordt de groep rond 17.00u naar de kade gebracht voor de tocht naar Kapp Linnée. U overnacht in het gastenverblijf van Isfjord Radio op basis van volpension.

Dag 03 Alkhornet - Trygghamna - Esmarkgletsjer

Na het ontbijt per boot naar de vogelkliffen van Alkhornet. Duizenden zeevogels (o.a. Drieteenmeeuwen en Alken) broeden hier. Wellicht ziet u nog een Poolvos onder kolonie scharrelen naar voedsel. Bij Trygghamna gaat u aan land en na de lunch maakt u wandeling door het prachtige landschap. Daarna gaat u naar de Esmarkgletsjer. Wellicht ziet u onderweg walvissen of Baardrobben. Overnachting in Isfjord Radio op basis van volpension.

Dag 04 Kapp Linné - Longyearbyen

Na het ontbijt ligt de boot klaar om richting Grønfjorden en Barentsburg te gaan. In Barentsburg wordt een wandeling gemaakt. Lunch is in de lokale brouwerij.
Daarna vervolgt de boot de tocht naar Longyearbyen, maar niet zonder op verschillende plaatsen te stoppen om aan land te gaan of bij een vogelkolonie stil te liggen.
Aan het einde van de middag bent u terug in Longyearbyen.  
Overnachting in Gjestehuset 102 / Hotel Basecamp op basis van logies/ontbijt.

Dag 05 Longyearbyen - Plateauberg

In de ochtend wordt u opgehaald voor een wandeling naar de top van de Plateauberg. Het is een aardige klim van ca. 450m. Boven aangekomen, heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over Longyearbyen en Adventdalen. Onderweg kunt u een Sneeuwhoen tegenkomen. Hoog op de bergwand broeden Kleine Alken.
De tocht duurt 4 tot 5 uur.
Verdere dag ter vrije besteding om Longyearbyen te verkennen.

Dag 06 Longyearbyen - kajakken

Om 09.00u staat er een kajakexcursie gepland. De Adventfjord wordt overgestoken waarbij verschillende vogels op het water of onder water op zoek naar kleine visjes gezien kunnen worden. Soms duikt er een zeehond op. Aan de overzijde worden de kajaks aan land getrokken en kunt u even wandelen en de lunch nuttigen. Daarna peddelt u weer terug naar Longyearbyen.
Overnachting in Gjestehuset 102 / Hotel Basecamp op basis van logies/ontbijt.

Dag 07 Pyramiden & Nordenskiöldgletsjer

Bootexcursie naar Pyramiden, het verlaten Russische mijnwerkersstadje en  de Nordenskiöldgletsjer. Rond 08.00u wordt u opgehaald bij het pension of hotel waar u verblijft. Met de boot vaart u de door de fjorden die geflankeerd worden door een indrukwekkend berglandschap.
Eerst worden een bezoek gebracht aan Pyramiden. Een van de gidsen neemt u mee op verkenningstocht waarbij u de typische Sovjetgebouwen bezoekt. Daarna gaat de boot naar het imposante gletsjerfront van de Nordenskiöldgletsjer. Voor het front drijven vaak stukken ijs. Regelmatig liggen daarop Baardrobben te rusten. Een warme lunch is inclusief.
Na een lange dag keert u aan het einde van middag/begin van de avond terug in Longyearbyen.
Overnachting in Gjesethuset 102 / Hotel Basecamp op basis van logies/ontbijt.

Dag 08 Longyearbyen

Vandaag is de dag ter vrije besteding. 
Er zijn verschillende optionele excursies te boeken, zoals wandelingen, boottochten, een tocht per ATV.
Rond middernacht op eigen gelegenheid per Flybuss of taxi naar het vliegveld. 

Dag 09 Longyearbyen - Oslo - Amsterdam/Brussel

Via Oslo vlucht terug naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol of Zaventem.

DataReisduur
Iedere di van 01 juni t/m 10 sep 201908 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatieVanafprijs in
2-pers. kamers
Vanafprijs in
1-pers. kamers
Gjestehuset 102
€ 2.359,00€ 2.829,00
Hotel Basecamp€ 2.552,00€ 3.064,00

De prijzen zijn inclusief:

lijnvluchten Amsterdam/Brussel-Oslo // Oslo - Longyearbyen en Longyearbyen - Oslo - Amsterdam/Brussel in de goedkoopste klasse, 1 overnachting in Comfort Hotel Runway op basis van logies/ontbijt, 4 overnachtingen in gekozen accommodatie in Longyearbyen op basis van logies/ontbijt, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van Isfjord Radio (Kapp Linné) op basis van volpension, wandelexcursie Plateauberg, kajakexcursie, bootexcursie Pyramiden en Nordenskiöldgletsjer, Engelssprekende bewapende gidsen en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

toeslag bij eventuele stijging van belastingen en brandstoftoeslag, toeslag voor een hogere boekingsklasse van de vluchten indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, persoonlijke uitrusting, overige maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Meer informatie over Noord-Noorwegen vindt u hier. Bel +31 10 295 0126 voor overleg of mail ons uw wensen. We maken u graag een voorstel.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.