Ga naar inhoud

Longyearbyen in de zomer, excursies en overnachten

Stel uw eigen individuele reis naar Spitsbergen samen

:alttitle:

Longyearbyen in de zomer, excursies en overnachten

Wanneer u aankomt in Longyearbyen voor bijvoorbeeld een van de scheepsreizen of misschien wel een wandelreis of trekking wilt u wellicht wel een paar dagen in en rondom dit bijzondere plaatsje doorbrengen.
Voor het verblijf is er keuze uit een vijftal hotels, vijf pensions en een appartementengebouw. Op de camping kunt u in eigen of gehuurde tent overnachten. Voor een goed diner of lekkere lunch kunt u terecht in restaurants in de hotels, in enkele eetcafés of in Huset, een bistro die buiten de dorpskern ligt. Voor eenvoudigere maaltijden kunt u terecht in de broodjeszaak in het kleine winkelcentrum of in het restaurant van de Coal Miner's Cabins. Er is een bierbrouwerij, er zijn meerdere cafés, waaronder één met een uitzonderlijk assortiment whisky.
Wilt u zelf uw maaltijden bereiden, dan kunt u de meeste ingrediënten in de supermarkt kopen.
Longyearbyen heeft verder een interessant natuurhistorisch museum, een klein oorlogsmuseum en een poolmuseum. Er is een galerie en er zijn allerlei bijzondere winkeltjes waar u de meest uiteenlopende souvenirs of aanvullende kleding kunt kopen.

In de zomerperiode (juni tot half september) wordt er een scala aan excursies vanuit Longyearbyen aangeboden. De excursies kunt u ter plaatse boeken, maar ook vooraf opgeven bij de boeking van uw overnachting(en) en/of vluchten.
Wie Longyearbyen voor enkele dagen wil verlaten, kan een meerdaagse excursie maken naar Isfjordradio aan de ingang van de Isfjord of naar het Wildmarkskamp aan de overzijde van Barentsburg.

Terug naar boven