Ga naar inhoud

Camping, pensions en hotels in Longyearbyen

:alttitle:

Camping, pensions en hotels in Longyearbyen

spitsbergen-130

Prijzen appartementen, pensions & hotels

Omdat tegenwoordig alle pensions, appartementen en hotels tegen steeds variërende prijzen worden aangeboden, hebben we geen prijzen meer opgenomen. Voor uw offerte of boekingen zullen we altijd uitgaan van de op dat moment geldende beste aanbieding.

Longyearbyen Camping

Niet ver van de luchthaven, ligt op een plaats met zeer fraai uitzicht de camping van Longyearbyen. Een kleine camping met een geheel gerenoveerd servicegebouw. Het gebouw is voorzien van een keuken, eetzaaltje, toiletten en douches.
De camping is in principe open van april tot ver in september.
Het is tevens mogelijk om een tent te huren. Deze tenten bieden slaapplaats aan max. 6 personen. Wij raden u aan dit vooraf te boeken.

Gjestehuset 102

Gjestehuset 102 ligt aan het einde van de weg naar de Longyeargletsjer op ca. 30 min. lopen van de dorpskern en ca. 40 min. lopen van de kade.
Alle kamers zijn voorzien van een wastafel. Op beide etages bevinden zich op de gangen voldoende douches en toiletten. Er is tevens per etage een "huiskamer".
Het ontbijt is in buffetvorm in de keuken op de eerste etage. Op de tweede etage bevindt zich nog een keuken die kunt gebruiken om zelf een middag- of avondmaaltijd te bereiden en te nuttigen.
In 2016 zijn verschillende verbeteringen aangebracht.

Coal Miners' Cabins

De Coal Miners' Cabins liggen aan het einde van de weg naar de Longyeargletsjer op ca 30 min. lopen van de dorpskern en ca. 40 min. lopen van de kade.
De kamers zijn ondergebracht in verschillende gebouwen. Er zijn kamer met en zonder wastafel. Op iedere etage bevinden zich voldoende douches en toiletten.
Het ontbijt is in buffetvorm in de eetzaal bij de receptie. Hier kunt u 's middags en 's avonds tevens kleine maaltijden zoals een hamburger of salade met gegrilde kip kopen.
In ieder gebouw is tevens een keuken waar u zelf maaltijden kunt bereiden en nuttigen.
De gebouwen zijn in 2015 geheel gerenoveerd.

Het Russische Huis (Ruskiy Dom)

Het Russische Huis is sinds 2016 in gebruik. Het ligt aan de kust buiten het centrum, vrij dicht bij de Adventfjord. Van hier is het ca. 10 minuten lopen naar het centrum en naar de kade.
Er zijn enkele slaapzalen met ieder 2 stapelbedden. Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten. Er is een huiskamer en een grote keuken waar maaltijden zelf bereid en genuttigd kunnen worden.

Haugen Pensjonat Svalbard

Dichtbij het Spitsbergen Hotel ligt het Haugen Pensjonat Svalbard. Met 9 kamers is dit een van de kleinere pensions in Longyearbyen. Het pension ligt dichtbij het Spitsbergen Hotel op ongeveer 15 min. lopen van het centrum en 25 min. lopen van de kade.
De kamers zijn zeer verschillend van indeling. Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten en er is een een grote gemeenschappelijke, goed geoutilleerde keuken.

Mary-Ann's Polarriggen

Mary Ann's Polarriggen is een pension dat iets dichter bij de dorpskern ligt. Echter, door de uitbreiding van opslagplaatsen ligt het nu op een soort industrieterrein.
Er zijn verschillende kamertypen, van eenvoudige 1-pers. kamers met gedeelde douche/toilet tot luxe suites met douche/toilet, geschikt voor 2 tot 4 personen.

Svalbard Lodge

Voor reizigers die twee of meer nachten in Longyearbyen willen doorbrengen, bestaat er ook de mogelijkheid om een appartement te huren. Het appartementencomplex ligt dichtbij de dorpskern. U heeft de keuze uit:
2-kamerappartement: woonkamer met keuken, een slaapkamer met max. 6 slaapplaatsen.
3-kamerappartement: woonkamer met keuken, twee slaapkamers met max. 7 slaapplaatsen.
Voor beide appartementtypes geldt dat u voor minimaal twee nachten en drie personen moet boeken en betalen.

Svalbard Hotel

Het Svalbard Hotel is zeer centraal gelegen en vormt daarmee een prima uitvalsbasis voor een verblijf in Longyearbyen.
Er zijn zeventien 2-pers.kamers waarvan twee kamers met faciliteiten voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn. Alle kamers zijn ruim en voorzien van privé douche/toilet.

Hotel Polfareren

Hotel Polfareren ligt tegenover het Svalbard Hotel en is van dezelfde eigenaar.
Er zijn 2-pers. kamers (31) met privé douche/toilet. De kamers zijn modern en comfortabel.
Het hotel heeft een goed restaurant.

The Vault

Dit hotel is geopend op 01 februari 2018 en heeft 35 kamers. Het aanzien van het hotel doet denken aan de zadenbank die net buiten Longyearbyen is gebouwd, vandaar de naam.
De kamers zijn modern en comfortabel. In het hotel treft u op enkele plaatsen foto's en informatie van de zadenbank.

Hotel Basecamp

Hotel Basecamp is geheel gebouwd in de stijl van de pelsjagers met veel hout en zeehondenhuiden.
Het hotel heeft 16 kamers. De meeste 2-pers. kamers zijn voorzien van twee 1-pers.bedden, die op verschillende manieren in de kamer geplaatst staan, soms is het stapelbed. De suites zijn voorzien van twee slaapkamers met twee 1-pers.bedden en dus te gebruiken voor max. 4 personen. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en wastafel.
Het ontbijt wordt geserveerd in een sfeervol eetzaaltje op de begane grond.
Het hotel ligt bij het dorp en op ca. 15 min. lopen van de kade. Het aangrenzende restaurant Kroa is zeer goed.

Radisson Blu Polar Hotel

Het Radisson BLU Polar Hotel ligt bij het dorp aan het begin van de winkelstraat en op ca. 10 min. lopen van de kade. Het hotel heeft een gezellig en goed restaurant met uitzicht op de Isfjord. De inpandige bar wordt vooral in het weekend druk bezocht.
Alle kamers (128) zijn in 2016 en 2018 geheel vernieuwd en voorzien van badkamer met douche of bad en toilet. Er zijn kamers met een 2-pers.bed en kamers met twee 1-pers.bedden. Ook zijn er enkele superiorkamers die in een apart gebouw zijn ondergebracht.
Op verzoek kan, tegen een kleine meerprijs, een extra (kinder)bed in de kamer geplaatst worden.

Funken Lodge

Funken Lodge ligt op ca. 15 min. lopen van de dorpskern en op ca. 25 min lopen van de kade. Het hotel heeft een aantal gezellige "zitkamers" en een goed restaurant met uitzicht over Longyearbyen.
Alle kamers (88) zijn voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.
In 2018 heeft het hotel een grote renovatie ondergaan, waarbij het als geheel een luxere uitstraling heeft gekregen.

Terug naar boven