Ga naar inhoud

Excursies per rubberboot of RIB vanuit Longyearbyen

:alttitle:

Rubberboot en RIB-excursies

LYR-006

Voor alle excursies geldt dat u opgehaald wordt bij het pension of hotel waar u verblijft en na afloop van de excursie hier ook wordt teruggebracht.

> Dagtocht per hybrid speedboot naar de Tuna en Von Postgletsjer (HS)

U vaart vanaf Longyearbyen de Adventfjord uit naar de Isfjord. Voor de boot de Sassenfjord invaart, wordt gestopt bij de vogelkliffen bij Diabasodden. Het geluid van duizende vogels is overweldigend. De Sassenfjord gaat over in de Tempelfjord die eindigt bij het werkelijk fenomenale front van de (dubbele) Tuna- en Von Postgletsjer. Op de terugweg wordt voor het verlaten van de Tempelfjord aan land gegaan bij Bjonahamna, waar een "versnapering" wordt geserveerd.
** LET OP: deze tocht is niet geschikt voor mensen met rugklachten en zwangere vrouwen.

  • Duur excursie: ca. 4 uur.
  • Min. 2 passagiers.
  • Vertrek: 14:00u op woensdag en zondag.
  • Vertrek: dagelijks (van 03 mei tot 30 sept 2024).

Prijs 2024:
> Volwassene: NOK 2.695.

> Rubberboottocht Vogelkliffen Isfjord & Hiorthamna (HS)

Eerst wordt de Adventfjord uitgevaren om vervolgens de zuidoever van de Isfjord te volgen tot de verlaten kolenmijn Grumant. Op de hoge richels op de bergen langs de oever van de Isfjord zijn immense vogelkolonies. Zeker in juni en juli zullen de vogels onophoudelijk heen en weer vliegen. Daarna vaart de boot terug de Adventfjord in naar de rond 1900 verlaten kolenmijn bij Hiorthamna. De gelijknamige berg is 924m hoog. Na aankomst volgt een wandeling over de toendra met prachtige bloemen. Misschien lopen er rendieren rond of is er een nieuwsgierige poolvos. De bewapende gids zal u onder het genot van een warm drankje graag de verhalen over de mijn vertellen. De tocht eindigt met de korte oversteek naar Longyearbyen.
** LET OP: deze tocht is niet geschikt voor mensen met rugklachten en zwangere vrouwen.

  • Duur excursie: ca. 3 uur.
  • Min. 2 passagiers.
  • Vertrek: 09.00u.
  • Vertrek: dagelijks (van 18 mei tot 30 september 2024).

Prijzen 2024:
> Volwassene: NOK 1195.

Terug naar boven