Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Spitsbergen in een notendop.

Deze scheepsreis begint in Longyearbyen. Aan het einde van de middag kunt u aan boord en al snel vertrekt de Ocean Adventurer richting westkust.
Aan de west- en noordwest kust zullen verschillende plaatsen aangedaan worden waar gewandeld kan worden over de toendra (Alkhornet), met zodiacs of het schip langs een gletsjerfront gevaren kan worden (Lilliehookbreen, Monacobreen en Magdalenafjord) en zult u verschillende historische plaatsen zoals Smeerenburg en Blomstrand bezoeken. 
De scheepsreis eindigt in Longyearbyen

Kajakken

Tijdens deze reis kan er door max. ca. 15 passagiers deelgenomen worden aan kajaktochten. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar drie tot vier keer is heel gebruikelijk.
Voor deelnemen aan het kajakken is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist. Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de in de prijstabel genoemde prijs.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Kijk op onze site onder Longyearbyen of onder bestemming Lapland voor enkele voorbeelden. Mail uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen graag om uw wensen te verwezelijken.

Het schip de Ocean Adventurer

De Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) maakt deze reis met max. 132 passagiers.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK:

Het dag-tot-dagprogramma is slechts een richtlijn. IJscondities en weersomstandigheden kunnen afwijkingen noodzakelijk maken. Plaatsen waar dieren zich normaliter ophouden, kunnen gewijzigd zijn. De expeditieleider kan daarom in overleg met de kapitein besluiten om andere plaatsen dan beschreven aan te doen.

Dag 01 Longyearbyen

Rond 16.00u gaat u in Longyearbyen aan boord van de Ocean Adventurer. Na het inschepen vertrekt het schip al snel richting de westkust. Gedurende de gehele avond kunt u genieten van het uitzicht op de bergketens die de Isfjord omringen.

Dag 02 - 05 Noordwest-Spitsbergen

Het eerste fjordenstelsel dat zal worden aangedaan aan de westkust is de Krossfjord. Verschillende gletsjers komen hier in zee uit. O.a. de Lilliehookbree is een zeer actieve gletsjer waar met regelmaat grote stukken ijs afbrokkelen.
Op Blomstrand staan de overblijfselen van een marmergroeve Ny London genaamd. De gebouwen, stoommachine, het fornuis en alle toebehoren behoren tot cultuur erfgoed en zullen hier tot in lengte van dagen te zien zijn. De toendra is hier bijzonder rijk aan bloeiende planten. Het uitzicht op het binnenland met de Tre Kroner is fantastisch. 
In het noordwesten van Spitsbergen ligt de Monacobree, een al even indrukwekkende gletsjer, waar vaak ijsberen rondhangen. Na een tocht langs het gletsjerfront zal een mooie plaats opgezocht worden voor een wandeling over de toendra.
Verder noordelijk ligt het eiland Moffen. Dit zeer lage eiland is beschermd gebied. Er broeden veel vogels en er liggen vaak grote groepen walrussen. Maar de walrussen zijn ook vaak zwemmend in de omgeving van het eiland te zien.
Op de noordwestpunt ligt op Amsterdamøya Smeerenburg, waar nog enkele  overblijfselen van de Nederlandse blubberovens uit de tijd van de walvisvaart te zien zijn.
Terug aan de westkust, zal de diepe Magdalenfjord ingevaren worden, waar aan het einde ook weer uitzicht is op een enorm gletsjerfront en waar misschien wel een ijsbeer rondwandelt.
Op de laatste dag kan een wandeling gemaakt worden bij Alkhornet met een prachtige toendra met polygonen (vorstringen), rendieren, volgelrotsen en mogelijk poolvossen. Ook Tryghamna is een mooie optie waar een wandeling op de gletsjer gemaakt kan worden, of er kan een bezoek aan het Russische mijnwerkersstadje Barentsburg worden gebracht.

Dag 06 Longyearbyen

Na het ontbijt gaat u in Longyearbyen van boord.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze scheepsreis begint en eindigt in Longyearbyen.

DataReisduurSchip
22 juli - 27 juli 201805 nachtenOcean Adventurer

Ocean Adventurer // max. 132 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
HuttypePrijs
Beschikbaar
MD 3-pers.€ 2.901,00VOL
LDT 2-pers.€ 3.814,00VOL
MDP 2-pers.€ 4.146,00VOL
MDW 2-pers.€ 4.644,001 hut
Superior€ 5.059,00VOL
Deluxe€ 5.640,001 hut
Suite€ 6.221,00VOL
Owners Suite€ 6.885,001 hut
Kajakken€ 577,002 plaatsen
Surfpeddelen€ 187,005 plaatsen

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 31 mei 2018.

LOYALITEITSPROGRAMMA
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd? Dan gelden er extra voordelen voor u!

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en u wilt geen hut delen met een andere passagier dan zijn onderstaande toeslagen van toepassing:
In LDT, MDP en MDW 2-pers. hut: 70% toeslag,
In Deluxe, Superior, Suite en Owner's Suite: 100% toeslag. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord incl. koffie/thee, groepstransfers, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering tot max. US$ 100.000 per persoon. informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, eventueel benodigde overnachtingen, overige transfers, (fris)drankjes en fooien aan boord, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Oslo of Tromsø naar Longyearbyen (Spitsbergen), evenals overnachtingen en eventuele verlenging op Spitsbergen en/of Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse vanaf ca. € 350,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.