Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Spitsbergen in een notendop.

Deze scheepsreis begint in Longyearbyen. Aan het einde van de middag kunt u aan boord en al snel vertrekt de World Explorer/Ocean Adventurer richting westkust. Aan de west- en noordwest kust zullen verschillende plaatsen aangedaan worden waar gewandeld kan worden over de toendra (Alkhornet), met zodiacs of het schip langs een gletsjerfront gevaren kan worden (Lilliehookbreen, Monacobreen en Magdalenafjord) en zult u verschillende historische plaatsen zoals Smeerenburg en Blomstrand bezoeken. De scheepsreis eindigt in Longyearbyen

Kajakken

Tijdens de reizen kunt u deelnemen aan een kajakprogramma. Waar mogelijk zullen de kajaks in het water gelegd worden en kunt u peddelend Spitsbergen verkennen. U dient wel enige basiskennis van het kajakken te hebben. De benodigde kajaks en droogpakken en andere uitrusting is aan boord aanwezig. Geen ervaring met kajakken, maar wel interesse? Dan kunt u kiezen voor de peddelexcursie. Onder begeleiding van een gids gaat u één keer het water op met een stevige opblaasbare kajak. Deze excursie gaat alleen door in rustig water.
Deelname is mogelijk tegen de in de prijstabel genoemde meerprijs. 

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Kijk op onze site onder Longyearbyen of onder bestemming Lapland voor enkele voorbeelden. Mail uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen graag om uw wensen te verwezelijken.

De schepen

De World Explorer maakt deze reis met max. 176 passagiers.
De Ocean Adventurer maakt deze reis met max. 128 passagiers.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK:

Het dag-tot-dagprogramma is slechts een richtlijn. IJscondities en weersomstandigheden kunnen afwijkingen noodzakelijk maken. Plaatsen waar dieren zich normaliter ophouden, kunnen gewijzigd zijn. De expeditieleider kan daarom in overleg met de kapitein besluiten om andere plaatsen dan beschreven aan te doen.

Dag 01 Longyearbyen

Rond 16.00u gaat u in Longyearbyen aan boord van de World Explorer/Ocean Adventurer. Na het inschepen vertrekt het schip al snel richting de westkust. Gedurende de gehele avond kunt u genieten van het uitzicht op de bergketens die de Isfjord omringen.

Dag 02 - 05 Noordwest-Spitsbergen

Het eerste fjordenstelsel dat zal worden aangedaan aan de westkust is de Krossfjord. Verschillende gletsjers komen hier in zee uit. O.a. de Lilliehookbree is een zeer actieve gletsjer waar met regelmaat grote stukken ijs afbrokkelen.
Op Blomstrand staan de overblijfselen van een marmergroeve Ny London genaamd. De gebouwen, stoommachine, het fornuis en alle toebehoren behoren tot cultuur erfgoed en zullen hier tot in lengte van dagen te zien zijn. De toendra is hier bijzonder rijk aan bloeiende planten. Het uitzicht op het binnenland met de Tre Kroner is fantastisch. 
In het noordwesten van Spitsbergen ligt de Monacobree, een al even indrukwekkende gletsjer, waar vaak ijsberen rondhangen. Na een tocht langs het gletsjerfront zal een mooie plaats opgezocht worden voor een wandeling over de toendra.
Verder noordelijk ligt het eiland Moffen. Dit zeer lage eiland is beschermd gebied. Er broeden veel vogels en er liggen vaak grote groepen walrussen. Maar de walrussen zijn ook vaak zwemmend in de omgeving van het eiland te zien.
Op de noordwestpunt ligt op Amsterdamøya Smeerenburg, waar nog enkele  overblijfselen van de Nederlandse blubberovens uit de tijd van de walvisvaart te zien zijn.
Terug aan de westkust, zal de diepe Magdalenfjord ingevaren worden, waar aan het einde ook weer uitzicht is op een enorm gletsjerfront en waar misschien wel een ijsbeer rondwandelt.
Op de laatste dag kan een wandeling gemaakt worden bij Alkhornet met een prachtige toendra met polygonen (vorstringen), rendieren, volgelrotsen en mogelijk poolvossen. Ook Tryghamna is een mooie optie waar een wandeling op de gletsjer gemaakt kan worden, of er kan een bezoek aan het Russische mijnwerkersstadje Barentsburg worden gebracht.

Dag 06 Longyearbyen

Na het ontbijt gaat u in Longyearbyen van boord.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze scheepsreis begint en eindigt in Longyearbyen.
* = de eerste nacht is een hotelovernachting in Oslo.

DataReisduurSchip
06 juni - 12 juni 202006* nachtenWorld Explorer
09 juni - 15 juni 202006* nachtenOcean Adventurer

World Explorer // max. 176 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING
15% korting bij boeking voor 15 januari 2020.
Geldt niet voor de 3-pers. hutten, activiteiten en het transferpakket.
Heeft u eerder met Quark gereisd? Dan ontvangt u 5% loyaliteitskorting op onderstaande prijzen van de hutten.

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijsBeschikbaar
BP 3-pers. hut€ 3.866,00op aanvraag
Infinity suite€ 5.586,00VOL
Veranda suite€ 5.586,00enkele
Superior suite€ 6.876,00VOL
Deluxe suite€ 7.306,00VOL
Owner's suite€ 8.596,00ja
Kajakken€ 598,008 plaatsen
Peddelexcursie€ 168,008 plaatsen
Transferpakket€ 770,00ja

Ocean Adventurer // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING
35% - 40 % korting bij boeking voor 15 januari 2020.
Gekdt niet voor 3-pers. hutten, activiteiten en transferpakket
Heeft u eerder met Quark gereisd? Dan ontvangt u 5% loyaliteitskorting op onderstaande prijzen van de hutten.

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijs
Beschikbaar
MD 3-pers.€ 3.436,00ja
LDT 2-pers.€ 4.296,00ja
MDP 2-pers.€ 4.726,00ja
MDW 2-pers.€ 5.156,00ja
Superior€ 5.586,00VOL
Deluxe€ 6.446,00ja
Suite€ 6.876,00ja
Owners Suite€ 7.736,00ja
Kajakken€ 598,001 plaats
Peddelexcursie€ 168,007 plaatsen
Transferpakket€ 770,00ja

Beschikbaarheid en vroegboekkorting:

Bijgewerkt t/m 16 januari 2020.

VROEGBOEKKORTING
Volgende korting geldt bij boeking vóór 31 januari 2020 op de vertrekken: 
06 juni (World Explorer):
> 15% korting op de 2 persoons hutten en suites
Geldt NIET voor de 3-pers. hut en activiteiten en het transferpakket.
09 juni (Ocean Adventurer)
> 35% - 40% korting op de 2-pers. hutten en suites
Geldt niet voor de 3-pers. hutten, activiteiten en het transferpakket.

LOYALITEITSKORTING:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd? Dan ontvangt u 5% loyaliteitskorting op de prijs van de scheepsreis.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, op basis van volpension (incl. koffie/thee/chocolademelk/frisdranken en sap), huiswijn en huisbier tijdens diner, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepreis, presentaties aan boord gegeven door het expeditieteam, gratis herbruikbare waterfles, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering, informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht via Oslo naar Longyearbyen, eventueel benodigde overnachtingen, overige transfers, (fris)drankjes en fooien aan boord, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en u wilt geen hut delen met een andere passagier dan zijn onderstaande toeslagen van toepassing:
Ocean Adventurer:
In LDT, MDP en MDW 2-pers. hut: 70% toeslag,
In Deluxe, Superior, Suite en Owner's Suite: 100% toeslag. 
World Explorer:
In Infinity en Veranda: 70% toeslag
In Superior, Deluxe en Owners: 100% toeslag.

Hotel + vluchtpakket World Explorer / Ocean Adventurer

Wanneer u een reis boekt met de World Explorer/Ocean Adventurer kunt u ervoor kiezen om tevens het hotel+vluchtpakket te boeken. Dit pakket bevat een hotelovernachting in Oslo (nabij luchthaven) in 2 of 3-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, chartervlucht van Oslo naar Longyearbyen, groepstransfer van het vliegveld in Longyearbyen naar het centrum (bagage gaat direct door naar het schip), groepstransfer vanaf het centrum naar de kade, groepstransfer vanaf de kade naar het centrum (bagage gaat direct door naar het vliegveld) en vanaf het centrum naar het vliegveld, chartervlucht van Longyearbyen naar Oslo. 

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Oslo of Tromsø naar Longyearbyen (Spitsbergen), evenals overnachtingen en eventuele verlenging op Spitsbergen en/of Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse vanaf ca. € 350,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.