Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises "Veelzijdig Spitsbergen"

Na het vertrek vanuit Longyearbyen bereikt het schip al snel de westkust. Hier vindt u de typische spitse bergen waaraan de eilandengroep zijn naam dankt.
Afhankelijk van de ijssituatie kan gekozen worden om eerst naar zuiden te varen en daar diverse plaatsen zoals de Hornsund en de VanKeulenfjord te bezoeken.
Het kan ook zijn dat men eerst in noordelijke richting gaat naar bijvoorbeeld de 14e Juligletsjer, Smeerenburg en misschien zelfs Phippsøya in het noordoosten.
Tijdens de reis wordt uitgekeken naar ijsberen, walvissen en walrussen. Er worden wandelingen gemaakt. Wie zich opgegeven heeft voor het kajakprogramma, zal er regelmatig met de kajak op uit gaan.
De reis eindigt aan de kade in Longyearbyen, waar het schip in de nacht aankomt. Op de laatste dag gaat u dan in de ochtend van boord en kunt u een hele ervaring rijker huiswaarts keren.

Kajakken

Tijdens de reizen kunt u deelnemen aan een kajakprogramma. Waar mogelijk zullen de kajaks in het water gelegd worden en kunt u peddelend Spitsbergen verkennen. U dient wel enige basiskennis van het kajakken te hebben. De benodigde kajaks en droogpakken en andere uitrusting is aan boord aanwezig.
Deelname is mogelijk tegen de in de prijstabellen genoemde meerprijs.

Het schip Ocean Nova

In 2018 zal de Ocean Nova (max. 78 passagiers) ieder deze reis twee keer maken.

Vluchten, overnachting en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij graag de benodigde vluchten, eventuele benodigde overnachting(en) voor deze reis. Het is ook mogelijk om al een paar dagen eerder vanuit Nederland te vertrekken en vast in de Arctische sfeer te komen door een stopover in Oslo of Tromsø (Noord-Noorwegen) te maken of eerder aan te komen in Longyearbyen.
Heeft u meer tijd? Dan is een combinatie met een fly-drive in Noord-Noorwegen ook een goede optie. Via de link kunt u ideeën opdoen. Voor advies, overleg of een afspraak op ons kantoor kunt u altijd mailen of bellen +31 10 295 0126.
Wij helpen u graag verder.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaande route is slechts een voorbeeld hoe de reis eruit kan zien. Weer- en ijscondities en aanwezigheid van dieren kunnen afwijkingen van het programma noodzakelijk of wenselijk maken. 

Dag 01 Longyearbyen

Rond 16.00u kunt u inschepen aan boord van de Ocean Nova aan de kade in Longyearbyen. Aan het begin van de avond vertrekt het schip richting de westkust. Het is 24 uur licht, dus u kunt nog lang genieten van het prachige berglandschap langs de Isfjord dat in deze periode waarschijnlijk nog voor een groot deel met sneeuw bedekt is.
Vooral Noordse Stormvogels vliegen rondom het schip. Op verschillende plaatsen zullen groepen Kleine Alken en Zeekoeten laag over het water zweven, op weg naar hun partner die hoog op de kliffen op het ei of met een hongerig kuiken zit te wachten.

Dag 02 - 03 Zuidwest- en Zuidoost-Spitsbergen

Zeker in zuidelijke richting bepaalt het ijs waar exact gevaren en aan land gegaan kan worden. De Bellsund met de Van Keulen- en Recherchefjord is een indrukwekkende fjord met mooie landingsplaatsen. O.a. bij Bourbonhamna is een weids toendragebied met overblijfselen uit de tijd dat er gejaagd werd op  Beluga's (Witte Walvissen). Er liggen hier honderden beenderen en skeletten van deze kleine walvissen. Maar er is ook zeker kans om levende exemplaren van deze walvis hier te zien. Op de toendra zult u waarschijnlijk ook rendieren zien.
Als er geen ijsblokkades zijn, kan de Storfjord overgestoken worden naar Edgeøya. Hier staat een landing gepland bij Kapp Lee. Een weidse toendra die bezaaid ligt met rendiergeweien en walvis- en walrusbotten.  In de diepe kloven zijn enorme kolonies Drieteenmeeuwen. Vaak zijn er poolvossen op de bodem van de kloof te vinden.
Terug naar het westen wordt weer de Storfjord overstoken. Hier kunnen altijd zadelrobben en een enkele walvis opduiken. Zijn er pakijsvelden, dan kunnen er ook ijsberen te zien zijn.
De zuidelijke Hornsund is een prachtige fjord waarin vele gletsjers uitkomen. Op verschillende plaatsen kan er aan land gegaan worden. Onder andere by Gushamna of achter het Poolse weerstation. Maar de Hornsund is vooral ook een fjord waar indrukwekkende zodiactochten langs het front van de Brepollen (de grote gletsjer) achterin de fjord gemaakt kunnen worden.  

Dag 04 - 05 West-Spitsbergen

Vroeg in de ochtend zal het schip in de Krossfjord zijn. Hier kunnen verschillende plaatsen bezocht worden. De 14e Juligletsjer is een van de mooiste gletsjers van Spitsbergen. Vaak zijn er op de afgebrokkelde ijsbrokken Baardrobben en Drieteenmeeuwen te vinden. De noordelijke oever wordt gevormd door hoge en steile kliffen. Er broeden Dikbekzeekoeten, Atlantische Papegaaiduikers en Drieteenmeeuwen. Dat betekent dat poolvossen nooit ver weg zijn. Onder de kliffen is een kleine strook erg vruchtbare grond. Hier groeien verschillende planten zoals Paarse Steenbreek, Stengelloze Silene, Winteraconiet en het op Spitsbergen zeldzame Eenbloemig Klokje.
Het voormalige mijnwerkersstadje Ny-Ålesund is nu een plaats waar veel onderzoekers en wetenschappers dagelijks onderzoek doen naar vele verschillende aspecten van het noordpoolgebied. Ook tijdens de vroege expedities richting Noordpool was Ny-Ålesund een belangrijke plaats. Grote mannen als Amundsen startten hier hun tochten.
Tegenover het plaatsje ligt een schiereiland dat Blomstrandhalvøya wordt genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden groeien hier veel planten met de mooiste bloemen, maar vanhier heeft u een overweldigend uitzicht op de Tre Kroner. Deze drie pieken steken met hun typische piramidevormige, kale toppen door de ijskap heen. De Kongsbree (Koningsgletsjer) maakt het plaatje af. Bij de landingsplaats zijn de overblijfselen van een marmermijn, Camp Mansfield, te zien.  

Dag 06 - 08 pakijsrand, Phippsøya & Nordaustlandet

Deze dagen staan in het teken van ijs, ijsberen en grote weidse verlatenheid. Afhankelijk van waar het pakijs zich bevindt, zal er naar de rand er van gevaren worden om op zoek te gaan naar ijsberen. Als het ijs het toelaat zal één van de noordelijkste eilanden, Phippsøya, gevaren worden en door Straat Hinlopen naar Nordaustlandet. Ook hier kunnen ijsberen opduiken in het water, op het ijs of op land. Er is hier een enorme vogelklif, Alkefjellet genaamd, en een plaats waar vaak walrussen bij elkaar op het land liggen. 

Dag 09 Liefdefjord & Monacobreen

Zeker ten noorden van Spitsbergen bepaalt het ijs waar er gevaren en aan land gegaan kan worden. Er zijn veel plaatsen die bezocht kunnen worden. Bijvoorbeeld:
Smeerenburg met de overblijfselen van de traanovens uit de tijd van de walvisvaart in een adembenemend landschap. De ruige Raudfjord en de Liefdefjord met het immense gletsjerfront van de Monacobreen en de Bockfjord met overblijfselen van geothermische activiteit op Spitsbergen zijn hier enkele voorbeelden van. Overal kunnen hier ijsberen, walvissen en walrussen opduiken.
Alleen bij het eiland Moffen, een walrus- en vogelreservaat, zijn geen landingen toegestaan, maar ook vanaf het schip of vanuit de zodiac zijn hier meestal zwemmende walrussen te zien.  

Dag 10 Alkhornet

Terug aan de westkust kijkt u uit op het spectaculaire landschap van bergen met de kenmerkende spitse bergen.
Op de hoek van de westkust en de Isfjord ligt Alkhornet, genoemd naar de vreemd gevormde berg die lijkt op een alkensnavel. Hoog op de kliffen broeden vele zeevogels. Onderaan de bergen zijn verschillende vossenburchten. Op de toendra broeden Kleine Jagers en soms Kleine Rietganzen. Vaak grazen er rendieren. 
In de toendra zijn tevens polygonen of vorstringen te zien. Een heel mooi verschijnsel waar planten van profiteren.  

Dag 11 Longyearbyen

In de nacht vaart de Ocean Nova via de Isfjord terug naar Longyearbyen.
Na het ontbijt zal er dan rond 09.00u ontscheept worden aan de kade in Longyearbyen en kunt u in de middag naar Oslo vliegen.
Heeft u nog geen genoeg van het Arctische avontuur? Dan kunt u ook nog enkele dagen op Spitsbergen blijven of in het noorden van Noorwegen.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Longyearbyen (Spitsbergen).

DataReisduurSchip
12 juni - 22 juni 201810 nachtenOcean Nova
22 juni - 02 juli 201810 nachtenOcean Nova

Ocean Nova // max. 78 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 28 februari 2018.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttype12 juni 2018
22 juni 2018
Beschikbaar
12 juni 2018
Beschikbaar
22 juni 2018
BW 4-pers. hut€ 5.521,00VOLVOL
BW 3-pers. hut€ 5.691,00VOLVOL
BUL 2-pers. hut€ 7.901,00VOLVOL
BUD 2-pers. hut€ 8.411,00VOLVOL
BDD 2-pers. hut€ 9.006,00jaVOL
Kajakken€ 591,00aanvraagaanvraag

Beschikbaarheid

Genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 11 december 2017.

15% korting op BUL-, BUD en BDD-hutten bij boeking vóór 28 februari 2018.

Heeft u eerder gereisd met Quark Expeditions en bent u nog geen lid van de Shackleton Club? Meldt u dan hier aan voor meer voordelen! 

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). Wilt u een hut voor alleengebruik, dan gelden onderstaande toeslagen.
In een 3- c.q. 4-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie c.q. 4 personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- c.q. 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u geen hut wilt delen met een andere passagiers, dan kunt u een hut voor alleengebruik boeken tegen onderstaande toeslag:

Ocean Nova:
Bij boeking in een van de 2-pers. hutten: 70% toeslag.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord incl. koffie/thee, groepstransfers, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering, informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam, Brussel of Tromsø naar Longyearbyen, individuele transfers, eventuele brandstoftoeslag, overige verzekeringen, (fris)drankjes, en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de olieprijs hiertoe aanleiding geeft, om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verleging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op deze site onder Longyearbyen of onder bestemming Lapland voor enkele voorbeelden.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse vanaf ca. € 350,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze scheepsreizen beginnen en eindigen in Longyearbyen.

DataReisduurSchip
06 juni - 16 juni 201910 nachtenOcean Nova

Ocean Nova // max. 78 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 15 juni 2018.
Bent u lid van de Shackleton Club? Dan gelden voor u extra voordelen.

bij koers US$1,00 = € 0,85
Huttype06 juni 2019
10 nachten
Beschikbaar
B 4-pers. hut€ 5.521,00ja
B 3-pers. hut€ 5.691,00ja
BUL 2-pers. hut€ 7.901,00ja
BUD 2-pers. hut€ 8.411,00ja
BBD 2-pers. hut€ 9.006,00ja
Kajakken€ 591,00ja

Beschikbaarheid en korting:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 15 december 2017.

OCEAN NOVA
Bij boeking vóór 15 juni 2018:
15% korting op BUL-, BBD-, BUD-hutten.
GEEN korting op BW 4-pers. hut en BW 3-pers. hut.

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 4 of 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling boeken of met drie/vier personen tegelijk boeken.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in één en dezelfde 4 of 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hut:

Indien u alleen reist en geen hut met een andere reiziger wilt delen, dan kunt kunt tegen betaling van onderstaande toeslag een hut voor alleengebruik boeken:
2-pers. hutten: 70%.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord incl. koffie/thee, tijdens diner huiswijn en bier, groepstransfers, een expeditieparka die u na de reis mag houden, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, fooien voor de staf, evacuatieverzekering, informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam, Brussel naar Longyearbyen, individuele transfers, eventuele brandstoftoeslag, overige verzekeringen, (fris)drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de olieprijs hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verleging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op deze site onder Longyearbyen of onder bestemming Lapland voor enkele voorbeelden.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse vanaf ca. € 320,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.