Ga naar inhoud

Expeditiecruise West-Spitsbergen & de pakijsrand

scheepsreis in het voorjaar

:alttitle:

Expeditiecruise West-Spitsbergen & de pakijsrand

Beleef het voorjaar op Spitsbergen! Er ligt meestal nog veel ijs voor de kust en in de fjorden en de toendra is nog grotendeels bedekt door een laag sneeuw. Een reis om het echte Arctische gevoel te krijgen en om ijsberen en walrussen op het ijs te kunnen zien. Bij de eerste reis is er als extraatje een volle dag in Longyearbyen voorafgaand aan de scheepsreis.
Gaat u mee op deze spannende expeditiecruise?

De reis in het kort

Na aankomst op het vliegveld van Longyearbyen is er een groepstransfer naar het centraal gelegen hotel. De volgende dag kunt u mee op excursie door het stadje en in de omgeving. Op de derde dag gaat u aan boord van de Sea Spirit voor een avontuurlijke reis naar voornamelijk de westkust van Spitsbergen. De zeevogels zijn in groten getale teruggekeerd op de kliffen, ijsberen patrouileren op ijs op zoek naar zeehonden, walrussen liggen in groepen uit te rusten op ijsplateaus. Het ijs bepaalt grotendeels waarheen gevaren kan worden en waar aan land gegaan kan worden, het wordt een ware expeditiecruise.
De scheepsreis eindigt aan de kade in Longyearbyen, waar u in de ochtend van boord gaat en met een chartervlucht naar Oslo gaat, waarmee de reis eindigt.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig landexcursies met wandelingen.
 • Optioneel: kajakprogramma en fotografieworkshop.
 • Min. 75 / max. 114 passagiers // internationaal gezelschap // Engelssprekende expeditieleiding.
 • Verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Kleine alken, Hornsund, Spitsbergen
  1/2

  Kleine alken, Hornsund, Spitsbergen

 • Afkalvende gletsjer, Kongsbreen.
  2/2

  Afkalvende gletsjer, Kongsbreen.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaand dag-tot-dagprogramma is slechts een voorbeeld van hoe een reis kan verlopen en welke plaatsen er aangedaan kunnen worden. Weersomstandigheden en ijscondities, maar ook de aanwezigheid van een ijsbeer bij de beoogde landingsplaats kunnen afwijkingen noodzakelijk en/of wenselijk maken. Plaatsen waar dieren zich normaliter ophouden (zoals walrussen), kunnen gewijzigd zijn.
De expeditieleider kan daarom in overleg met de kapitein besluiten om andere plaatsen dan beschreven aan te doen.

 • Longyearbyen

  Op het vliegveld van Longyearbyen wordt u opgewacht en volgt een groepstransfer naar het groepshotel in het centrum voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Longyearbyen & inschepen

  Na het ontbijt heeft u de ochtend en een gedeelte van de middag ter vrije besteding om Longyearbyen te verkennen.
  Rond 15.30u verzamelen in het hotel voor de groepstransfer naar de kade om in te schepen op de Sea Spirit. Aan het begin van de avond verlaat het schip de haven en wordt er richting de kust gevaren.

 • West-Spitsbergen & de pakijsrand

  Deze dagen worden gebruikt om de westkust van zuid naar noord te verkennen. Als het ijs het toelaat, zullen in het zuiden bezocht worden:
  > de Hornsund, die omzoomd is door een indrukwekkende berglandschap met als hoogste berg Hornsundtindet (1431 m). Er zijn enorme gletsjers (o.a. Brepollen), overblijfselen uit de tijd van de vroege walvisjacht, een Pools onderzoeksstation met een Kleine alkenkolonie en er is grote kans op het zien van een ijsbeer en Beloega's.
  > Bellsund met de zijarmen Van Keulenfjorden, Recherchefjorden, met een meer open landschap grote strandvlakten waar vaak rendieren lopen. Langs de oevers zijn vaak Rosse franjepoten en Paarse strandlopers te vinden. Ook hier is goede kans op het zien van een ijsbeer en Beloega's. Verder zijn er fossielen te zien in uitstekende rotsen waar aardlagen rechtop staan. Bij een oude Beloega slachtplaats liggen nog skeletten van deze kleine walvissen.
  > Als het ijs het toelaat, zal er verder zuidwaarts gevaren kunnen worden om Sørkappen om een blik te werpen in Storefjorden. Hier kunnen enorme, diepblauwe ijsbergen drijven. Op het pakijs is de kans groot om ijsberen te zien. Tussen het kunnen Zadelrobben opduiken.

  Dan is het tijd om het noordelijke deel van de westkust te verkennen. Hier kunnen o.a. bezocht worden:
  > Prins Karls Forland is het langgerekte eiland dat voor de kust van Spitsbergen ligt. Een hoge bergrug loopt in de lengte van het eiland. Er zijn zeevogelkolonies (o.a. Fluglehuken met Kleine alken), er lopen rendieren rond en aan de oostkust bij Poolepynten liggen regelmatig groepen walrussen. Ook zijn hier nog op verschillende plaatsen overblijfselen van de vroege walvisjacht te vinden.
  > Ny-Ålesund is het noordelijkste plaatsje op Spitsbergen. Deze voormalige mijnwerkersplaats is na de sluiting van de mijn uitgegroeid tot een belangrijk onderzoekscentrum in het Arctische gebied. De omgeving met de Kongsfjord en Kongsbreen is indrukwekkend.

  Er zal ook enige tijd langs de pakijsrand worden doorgebracht op zoek naar ijsberen en walrussen. Soms kan er daar ook een Groenlandse walvis opduiken!

 • Longyearbyen - Oslo

  Net na middernacht zal de Sea Spirit weer bij de haven van Longyearbyen zijn aangekomen.
  Na het ontbijt wordt er rond 09.00u ontscheept daarna heeft u nog enige tijd in Longyearbyen, waarna een chartervlucht u naar Oslo brengt.
  U kunt er ook voor kiezen om nog een paar dagen op Spitsbergen te blijven om na te genieten in de arctische sfeer.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 15 maart 2023
spitsbergen-201
 • Nederlandstalige reisgids Spitsbergen.
 • Chartervlucht Oslo - Longyearbyen en v.v.
 • Reis van huis naar Oslo en v.v.
 • Overnachting op de terugreis in Oslo.

Polar Plunge

Inmiddels is het min of meer traditie geworden dat er tijdens een reis naar het Noordpoolgebied en naar Antarctica de mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan een zogenaamde Polar Plunge. Onverschrokken passagiers kunnen hierbij een duik nemen in het polaire water. Een prestatie die met een certificaat en applaus van de medepassagiers wordt beloond.

Kajakprogramma

Passagiers met enige kajakervaring kunnen zich opgeven voor het kajakprogramma tegen genoemde meerprijs. Als het weer het toelaat, zullen er dagelijks kajaktochten gehouden worden. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vooraf aanmelden wordt geadviseerd.

Fotografieworkshop

Tijdens de reizen zal een ervaren fotograaf workshops geven om uw fotografievaardigheden te verbeteren. Deelname is gratis.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Poseidon Expeditions behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten en/of verlenging

De benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen verzorgen wij, indien gewenst, ook voor u. Wilt u inspiratie voor een verlenging? Kijk op dan op Spitsbergen of Lapland.
Heeft u interesse? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in. Wij nemen dan op het gewenste moment contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven