Ga naar inhoud

Natuurreizen met zeilschepen

Antigua, Rembrandt van Rijn en Noorderlicht

:alttitle:

Natuurreizen met zeilschepen

Vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst maken de zeilschepen Antigua, Rembrandt van Rijn en Noorderlicht reizen bij Spitsbergen. Tijdens de reizen in het voorjaar ligt er nog veel sneeuw op de toendra en zullen wandelingen met sneeuwschoenen gemaakt kunnen worden. In eind juni, juli en augustus kunnen (bijna) dagelijks wandelingen met gewone rubberlaarzen gemaakt worden.

De Antigua verblijft tot het einde van de zomer op Spitsbergen. De laatste reis is een reis met focus voor fotografie. Eind augustus, begin september gaat de zon weer even onder. Bij zonsopgang en zonsondergang ontstaan de mooiste kleuren. Tijdens alle reizen met de Antigua zullen er (bijna) dagelijks wandelingen gemaakt kunnen worden.

De Rembrandt van Rijn steekt aan het einde van de zomer over naar Oost-Groenland, waar nog enkele reizen in de indrukwekkende Scoresby Sund gemaakt worden.

Ook de Noorderlicht begint met reizen bij Noordwest-Spitsbergen en zal later in het seizoen pogingen doen om rondom Spitsbergen te varen. Als laatste wordt dan overgestoken naar Oost-Groenland om daar nog enkele reizen te doen.

Hieronder vindt u de mogelijkheden.

Terug naar boven