Reisinformatie

Zadelrobben en hun babies

Begin februari komt uit het hoge noorden pakijs in zuidelijke richting gedreven. Met dit pakijs komen de Zadelrobben en Klapmutsen mee. Zo eind februari werpen deze robben hun jongen op het pakijs dat zich nu in de omgeving van Îles de la Madeleine bevindt. Hier zijn de jongen relatief veilig. De grootste natuurlijke vijand, de ijsbeer, komt zo zuidelijk niet.
Vanaf de eilanden kunt u per helikopter naar het pakijs op zoek naar deze zeehonden. Al vanuit de lucht kunt u de dieren zien. Soms liggen er enkele op een grote ijsschots, soms wel honderd. Als er een goede plaats gevonden is om te landen, daalt de helikopter.
U heeft dan ca. drie uur om de dieren te bekijken en te fotograferen. Drie uur lijkt niet veel, maar u heeft echt alle tijd. De dieren zijn dichtbij en de jonge dieren laten zich meestal makkelijk benaderen, maar u mag ze niet verstoren.
Met enige regelmaat komen de moeders de jongen opzoeken. Dit is een van de mooiste momenten om mee te maken.

Reisbeschrijving Semi-individuele natuurreis "Zadelrobben bij Îles de la Madeleine" (Canada)

Na een hartelijk welkom op de luchthaven en een transfer van een kwartier kunt u zich installeren in het comfortabele Hotel Chateau Madelinot. Dit hotel is voor de komende dagen uw thuisbasis.
Indien de weersomstandigheden het toelaten, worden er dagelijks excursies aangeboden. Er staat een groot bord in de ontvangsthal. Voor de helikoptervluchten wordt u ingedeeld in groepjes. Op het bord kunt u zien op welke tijd uw vlucht gepland staat. De busexcursies kunt u naar eigen behoefte invullen. De vertrekken van deze excursies worden dagelijks bekendgemaakt. Optionele excursies kunt u ook in het hotel boeken.
Eén helikopterexcursie naar de Zadelrobben is inclusief, indien gewenst en mogelijk, kunt u ter plaatse tegen betaling (ca. CAD 500 per vlucht) extra vluchten bijboeken.
Verder zijn inclusief:
> een halvedagexcursie naar het Zeehondeninformatiecentrum
> twee excursies door het winterse landschap over het eiland, waarbij een stop bij de adembenemende kliffen niet zal ontbreken evenals een stop in een van de kleine plaatsjes.
De kleurige huizen op de eilanden spelen een cruciale rol in de verdeling van visserijgronden rond het eiland. Eens per jaar mogen er door 300 vissers kreeften gevangen worden. Deze vangst bepaalt een groot deel van het jaarinkomen van de eilandbewoners.
Verder kunt u deelnemen aan de volgende optionele excursies:
> hondensledetocht (ca. 2uur) langs de hoge kliffen, door bossen en duinen ca. € 120,- p.p.
> zeekajakken ca. € 115,- p.p.
> ijsvissen ca. € 75,- p.p.
> introductieles power kiting (tandem buggy tocht) ca. € 125,- p.p.

Verlenging en combinatie

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten van Amsterdam naar Îles de la Madeleine. Houdt u rekening met een overnachting in Montréal of Quebec op de heenweg en terugweg. Een ideale gelegenheid om uw reis te verlengen met een paar dagen in Montréal of Quebec.
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul een bel-me-terug berichtje in voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze arrangementen beginnen en eindigen op het vliegveld van Îles de la Madeleine.

DataReisduur
Iedere dag tussen 21 feb en 18 mrt 2019naar keuze 03, 04, 05 of 06 nachten

Prijzen per persoon

Prijs in 3-pers. en 4-pers. kamer is op aanvraag.

bij koers CA$1,00 = € 0,70
Accommodatie03 nachten04 nachten05 nachten06 nachten
2-pers. kamer€ 2.228,00€ 2.546,00€ 2.866,00€ 3.185,00
1-pers. kamer€ 2.391,00€ 2.765,00€ 3.139,00€ 3.512,00

De prijzen zijn inclusief:

verblijf op Îles de la Madeleine in Hotel Château Madelinot op basis van volpension, groepstransfer van het vliegveld naar het hotel en v.v., 1 helikopterexcursie naar de Zadelrobben, gebruik overlevingspak tijdens de excursie, Engelssprekende gids, bezoek Zeehondeninformatiecentrum, 2 halve dagexcursies over de eilandengroep met Engelssprekende gids, een zonsondergangexcursie, sterrenexcursie, gebruik sneeuwschoenen en cross country ski's, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam via Montreal of Quebec naar Îles de la Madeleine, benodigde overnachting op de heenweg en terugweg, eventuele brandstoftoeslagen, (fris)drankjes, optionele excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Îles de la Madeleine, benodigde aanvullende overnachting(en) en/of verlenging in Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Îles de la Madeleine, afhankelijk van de beschikbare klasse van € 900,- tot € 1.600,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.