Reisinformatie

Reisbeschrijving Individuele autorondreis "Rond de St. Lawrencebaai" (Canada)

Deze autorondreis begint in Halifax. Hier heeft u eerst twee overnachtingen. Op de derde dag staat de auto van uw keuze gereed in het centrum. 
De route brengt u verder naar de mooiste plekjes rond de St. Lawrencebaai. U heeft onderweg tijd om steden en dorpjes te bekijken, musea te bezoeken, in natuurgebieden te wandelen of een walvisexcursie te maken.
U bezoekt tijdens deze reis Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward en Newfoundland. Een unieke combinatie van plaatsen met ieder een geheel eigen sfeer, historie en natuur.
Aan natuurliefhebbers biedt het Fundy NP, het Kejimkujik NP, de Cabot Trail, de Bay of Bulls en het Gros Morne NP een overvloed aan dieren en planten.
Historische gebouwen zijn te zien in Halifax (het fort), in Lunenburg, in Saint John (het treinstation), in Pictou, in Baddeck (het Graham Bellmuseum), in St. John's (Signall Hill), in Trinity (authentieke huisjes) en de, overal langs de kust staande, vuurtorens.
De reis eindigt in St. John's op Newfoundland. 

Wegen en auto's

De wegen zijn over het algemeen goed berijdbaar en rustig.
Voor de autorondreis kunt u kiezen uit diverse auto's. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de meest gebruikelijke auto's. Wilt u een grotere auto of een 4WD? Vraag er gerust naar. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

Accommodaties

Voor deze reis maken wij gebruik van de volgende hotels. Indien een genoemd hotel geen beschikbaarheid heeft, zullen wij kijken naar een zo gelijkwaardig mogelijk alternatief.

Halifax: The Halliburton.
Een boutique hotel gelegen in het centrum van Halifax. Er zijn 29 kamers, waarvan 4 suites. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren, restaurant en ontbijt.
Kejimkujik NP: Mersey River Chalets
Deze accommodatie heeft verschillende mogelijkheden. Er staan een aantal blokhutten en er is één grote lodge met een aantal kamers. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren en wasgelegenheid.
Digby: Digby Pines Golf Resort & Spa
Een hotel gelegen op circa 500 meter vanaf de ferry terminal. Uitkijk over Annapolis Basin. Er zijn 147 kamers. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren, restaurant, fitness ruimte, buiten zwembad en ontbijt.
Fundy NP: Falcon Ridge Inn
Een kleine, gezellig accommodatie met 4 kamers. De accommodatie kijkt uit over Bay of Fundy en is dichtbij Fundy NP. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren en ontbijt.
Kouchibouguac NP: Jardine's Inn
Een historisch gebouw, gelegen in het rustige plaatsje Rexton. Op loopafstand van het strand en wandelpaden. Op 15 minuten rijden van Kouchibouguac NP. Er zijn 5 kamers.
Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren en ontbijt.
Summerside: Loyalist Lakeview Resort
Hotel met 80 kamers gelegen in het centrum van Summerside. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren, restaurant, sauna, zwembad en fitnessruimte.
Dalvay Bay: Dalvay by the Sea
Een historisch gebouw, gebouwd rond 1895 door Alexander MacDonald. U kijkt uit over de beroemde zandduinen en het strand. Er zijn 25 kamers. Faciliteiten zijn o.a.: gratis parkeren, restaurant en ontbijt.
Baddeck: Lynwood Inn
Gelegen in het centrum van Baddeck. Het bestaat uit twee gebouwen, één wat moderner en één in Victoriaanse stijl. In totaal zijn er 32 kamers. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren en ontbijt.
Cape Anguille: Cape Anguille Lighthouse Inn
De 6 kamers van deze accommodatie zijn gemaakt in het oude huis van de vuurtorenwachter. Het ligt op 40 minuten rijden van Port aux Basques. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren, restaurant en ontbijt.
Humber Valley: Humber Valley Resort
Luxe accommodatie met 25 chalets aan de westkant van Newfoundland in het hart van Humber-vallei. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren en een restaurant.
Gros Morne NP: Neddie's Harbour Inn
Deze accommodatie ligt aan zee, in de baai van Neddie's Harbour. Dit hotel heeft 14 kamers. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren, restaurant, fitnessruimte en ontbijt.
Twillingate: Captain's Legacy B & B
Een kleine Bed & Breakfast met 3 kamers, gelegen in het centrum met uitkijk over de haven. Facilitieten zijn o.a. gratis parkeren en ontbijt.
Gambo: Freshwater Inn
Een kleine accommodatie dichtbij het Terra Nova NP. Er zijn 3 kamers. Faciliteiten zijn o.a. gratis parkeren, restaurant en ontbijt.
St. John's: Delta St. John's
Gelegen in het centrum van St. John's met uitkijk over de haven. De standaardkamers kijken niet uit over de haven. Indien u wenst over de haven uit te kijken dat komt er een meerprijs. Deze is op aanvraag. In totaal zijn er 403 kamers. Faciliteiten zijn o.a. restaurant, fitnessruimte, zwembad en sauna. 

Vluchten en eventuele verlenging in Canada of op IJsland

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten vanaf Amsterdam naar Halifax en van St. John´s terug naar Amsterdam.
Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Halifax en St. John´s. Er zijn verschillende mogelijkheden die we graag met u doornemen.
Wilt u overleggen? Bel +31 10 2950126 of stuur ons een bel-me-terug bericht. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Halifax

Aankomst in Halifax. Overnachting in Halifax op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Halifax

Deze dag kunt u geheel ter vrije besteding invullen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Maritime Museum of the Atlantic. Overnachting in Halifax op basis van logies/ontbijt.

Dag 03 Halifax - Kejimkujik NP

Auto ophalen en naar het zuiden rijden langs de Lighthouse route richting Kejimkujik NP. Bezoek onderweg Peggy´s Cove, de meest bezochte vuurtoren in Nova Scotia. Overnachting nabij Kejimkujik NP op basis van logies.

Dag 04 Kejimkujik NP

Ochtend ter vrije besteding om Kejimkuijk NP te ontdekken. Er kunt naar het bezoekerscentrum en u kunt verschillende wandelingen maken. Daarna vertrek u richting Digby in het noorden. Overnachting in Digby op basis van logies/ontbijt.

Dag 05 Kejimkujik NP - Fundy NP

U verlaat Nova Scotia en gaat met de ferry naar Saint John, New Brunswick (overtocht duurt circa 3 uur). Saint John is de grootste stad van New Brunswick. Hier kunt u o.a. een bezoek brengen aan de oude markt en het New Brunswick museum. Door naar Fundy NP via Fundy Coastal Drive. Overnachting in Fundy NP op basis van logies/ontbijt.

Dag 06 Fundy NP

Dag ter vrije besteding in Fundy NP. Overnachting in Fundy NP op basis van logies/ontbijt.

Dag 07 Fundy NP - Kouchibouguac NP

U verlaat Fundy NP en rijdt naar Kouchibouguac NP via de Acadian Coastal Drive. Bij Hopewell kunt u het bezoekerscentrum bezoeken, speciaal ingericht voor de enorme tijverschillen in de baai van Fundy. Twee keer per dag komt hier het grootste tijverschil ter wereld voor. Maar liefst 14 meter! Daarna verder rijden naar het nationaal park. Overnachting in Kouchibouguac NP op basis van logies/ontbijt.

Dag 08 Prince Edward

Via de Confederation Bridge verlaat u New Brunswick en komt u op het eiland Prince Edward aan. De brug is in 1997 gebouwd en vormt een directe verbinding tussen de twee provincies. Doorrijden naar Summerside, waar u overnacht op basis van logies.

Dag 09 Prince Edward

Vanuit Summerside rijdt u via de Green Gables Shore naar Dalvay Bay. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 10 Prince Edward

Via Charlottetown (de hoofdstad van Prince Edward Island) naar de ferry terminal. U neemt de ferry naar Caribou (overtocht circa 75 min), Nova Scotia. Via de Sunrise Trail naar het historische plaatsje Pictou. Doorrijden naar Baddeck, waar u overnacht op basis van logies/ontbijt.

Dag 11 Cabot Trail

Vandaag staat een van de spectaculairste autoroutes van Canada op het programma, de Cabot Trail. De weg kronkelt langs de grillige kustlijn van Cape Breton. In het Cape Breton NP zijn 26 verschillende wandelpaden. Overnachting in Baddeck op basis van logies/ontbijt.

Dag 12 Newfoundland

Met de ferry naar Port aux Basques, Newfoundland. Doorrijden naar Cape Anguille. Overnachting in Cape Anguille op basis van logies/ontbijt.

Dag 13 Newfoundland

In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan het moerasgebied, valkbij Cape Anguille. Ieder jaar komen hier ongeveer 200 verschillende soorten trekvogels voorbij. Daarna kunt u naar Corner Brook, de tweede stad van Newfoundland. Overnachting in de buurt van Humber Valley op basis van logies.

Dag 14 Newfoundland

Indien u geen tijd heeft gehad gisteren om Corner Brook te bezoeken, moet u dat zeker vandaag doen. Plaatsen die u kunt bezoeken zijn o.a. het stadsmuseum, James Cook monument en de historische trein. Via de Captain Cook's trail komt u langs prachtige uitzichten. U moet ook een bezoek brengen aan Steady Brook Falls, één van de mooiste watervallen van de regio. Overnachting in de buurt van Humber Valley op basis van logies.

Dag 15 Newfoundland / Gros Morne NP

Vertrek richting het noorden naar Gros Morne NP. Dit NP staat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn verschillende wandelpaden in dit park. Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Gros Morne NP

Ochtend ter vrije besteding. In de middag heeft u een boottocht door het park. Overnachting in Gros Morne NP op basis van logies/ontbijt.

Dag 17 Twillingate

In de ochtend vertrekt richting Notre Dame Bay. U rijdt door dichte bossen richting Twillingate. Aldaar kunt u een bezoek brengen aan de vuurtoren, het Twillingate museum, Durell museum, het bezoekerscentrum en de Auk Island wijngaard. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 18 Terra Nova NP

Vanuit Twillingate vertrekt u in oostelijke richting naar Terra Nova NP. Hier kunt u rondwandelen en genieten van het landschap. Verder rijden naar Trinity op het Bonavista schiereiland. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 19 Trinity - St. John's

In de ochtend kunt u de culturele hoofdstad (Trinity) nog verder ontdekken. Daarna rijden naar St. John's via de Marine Drive Coastel Road. St. John's is de hoofdstad van Newfoundland. Overnachting op basis van logies.

Dag 20 St. John's

In de ochtend stadstour door St. John´s. In de middag naar Bay Bulls, waar u een walvisexcursie heeft. Overnachting in St. John´s op basis van logies.

Dag 21 St. John's

Naar de luchthaven bij St. John's NFL. Huurauto inleveren. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint in Halifax (Nova Scotia) en eindigt in St. John's (Newfoundland).

DataReisduur
Dagelijks van 01 mei t/m 31 okt 201920 nachten

Vanafprijzen per persoon

Prijzen met andere accommodaties en/of autotypen zijn op aanvraag.

bij koers CA$1,00 = € 0,70
Accommodatie2-pers. kamers, vanaf1-pers. kamers, vanaf
Hotels met compact auto€ 2.793,00€ 5.211,00

De prijzen zijn inclusief:

autorondreis volgens beschreven route, 20 nachten op basis van logies, 14x ontbijt, stadstour in St. John´s, Bay Bulls walvisexcursie, Western Brook Pond Fjord boottocht, 19 dagen autohuur (compact), onbeperkt aantal kilometers, belastingen en luchthaventoeslagen, CDW, one way fee, veerbootovertocht Digby - Saint John inclusief toeslag voor de auto, veerbootovertocht Wood Islands - Caribou inclusief toeslag voor de auto, veerbootovertocht North Sydney - Port aux Basques, uitgebreid informatiepakket, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht van Amsterdam of Brussel naar Halifax en van St. John´s naar Amsterdam of Brussel, brandstofkosten voor de auto, evt. parkeerkosten, overige maaltijden, (fris)drankjes, excursies, toegang voor Nationale Parken, tol Confederation Bridge, reis- en annuleringsverzekering, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Sirchting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Halifax en vanaf St. John´s naar Amsterdam of Brussel, evenals extra overnachtingen en/of verlenging in Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.