Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Rondom Newfoundland

Deze reis begint in St. John's de hoofdstad van Newfoundland. In de middag inschepen kunt in schepen aan boord van de Ocean Endeavour die hier aan de kade ligt. Van hieruit zal in noordelijke richting gevaren worden. Verschillende plaatsen langs de kust worden aangedaan. Plaatsen zoals Trinity en Bona Vista waar u zich in de tijd van Charles Dickens waant, of L'Anse aux Meadows, de plaats waar de Noormannen hun nederzetting bouwden na het ontdekken van het "nieuwe land". Natuurlijk zal het fjordlandschap aan de westkust in het Gros Morne N.P niet worden overgeslagen, dat voor geologen een waar eldorado is.
Aan de zuidkust liggen de Franse eilanden St. Pierre en Miquelon, die bezocht zullen worden. 
De reis eindigt weer in St. John's, vanwaar u huiswaarts kunt keren of van waar uw reis kunt verlengen met  een bezoek aan een ander deel van Canada.

Het schip, de Ocean Endeavour

De Ocean Endeavour is gebouwd als cruiseschip. In 2015 is het geheel verbouwd en aangepast aan de de huidige veiligheidseisen. Ook zijn er verschillende aanpassingen gemaakt om het als expeditiecruiseschip te kunnen gebruiken.
Er worden op deze reis maximaal 198 passagiers meegenomen. 

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging in Canada

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar St. John's en v.v. en de benodigde overnachting op de heenreis. Wilt u uw reis verlengen in Canada? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 St. John's NFL

Dag 02 Trinity

Dag 03 Concho

Dag 04 L'Anse aux Meadows

Dag 05 Red Bay

Dag 06 Gros Morne NP & Woody Point

Dag 07 - 08 Zuidkust

Dag 09 Miawpukek (Conne River)

Dag 10 Saint Pierre

Dag 11 St. John's NFL

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De reis begint en eindigt in St. John's NFL.

DataReisduurSchip

Ocean Endevavour // max. 198 passagiers

Prijs per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
HuttypePrijsBeschikbaar
Cat.1 4-pers. binnenhut
Cat.2 3-pers. binnenhut
Cat.3 2-pers. binnenhut
Cat.4 2-pers. buitenhut
Cat.5 2-pers. buitenhut
Cat.6 2-pers. buitenhut
Cat.7 2-pers. buitenhut
Cat.8 2-pers. buitenhut
Cat.9 2-pers. buitenhut
Cat.10 2-pers. buitenhut
Bijdrage Discovery Fund

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m ... 

Hutindeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 3-of 4-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling boeken of met drie of vier personen tegelijk. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-of 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag voor alleengebruik hut:

Indien u alleen reist en geen hut wilt delen met een andere passagier (d.w.z.een hut voor alleengebruik wenst), dan zijn onderstaande toeslagen:
Cat.3 t/m Cat.7  2-pers. hutten: 50%.
Cat.8 t/m Cat.10: 100%.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar St. John's en v.v., transfers, benodigde overnachting(en), eventuele brandstoftoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Adventure Canada behoudt zich het recht voor, indien stijging van de olieprijzen hiertoe aanleiding geeft, om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, overnachting(en), evenals eventuele verlenging in Canada. 
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel naar St. John´s en v.v., afhankelijk van de beschikbare klasse van circa € 850,- tot € 1900,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.