Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Rondom Newfoundland

Deze reis begint in St. John's de hoofdstad van Newfoundland. In de middag inschepen aan boord van de Ocean Endeavour die hier aan de kade ligt. Van hieruit zal in noordelijke richting gevaren worden. Verschillende plaatsen langs de kust worden aangedaan. Plaatsen zoals Trinity en Bonavista waar u zich in de tijd van Charles Dickens waant, of L'Anse aux Meadows, de plaats waar de Noormannen hun nederzetting bouwden na het ontdekken van het "nieuwe land". Natuurlijk zal het fjordlandschap aan de westkust in Gros Morne N.P niet worden overgeslagen, dat voor geologen een waar eldorado is.
Aan de zuidkust liggen de Franse eilanden St. Pierre en Miquelon, die bezocht zullen worden. 
De reis eindigt weer in St. John's, vanwaar u huiswaarts kunt keren of van waar uw reis kunt verlengen met  een bezoek aan een ander deel van Canada.

Het schip, de Ocean Endeavour

De Ocean Endeavour is gebouwd als cruiseschip. In 2015 is het geheel verbouwd en aangepast aan de de huidige veiligheidseisen. Ook zijn er verschillende aanpassingen gemaakt om het als expeditiecruiseschip te kunnen gebruiken.
Er worden op deze reis maximaal 198 passagiers meegenomen. 

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging in Canada

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar St. John's en v.v. en de benodigde overnachting op de heenreis. Wilt u uw reis verlengen in Canada? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 St. John's NFL

In de middag inschepen in St. John's, Newfoundland. Dit is de hoofdstad van Newfoundland. Vanaf het schip heeft u bij het vertrekken prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Dag 02 - 03 Noordoostkust

De noordoostkust van Newfoundland staat bekend om de talloze kleine pittoreske dorpjes. Bij één van de dorpjes gaat men voor anker en brengt u een bezoek. 

Dag 04 L'Anse aux Meadows

Op de noordoostelijke punt van Newfoundland zijn bij opgravingen overblijfselen gevonden van een nederzetting uit de tijd van de Vikingen (Noormannen). Men heeft hier nu verschillende woningen nagebouwd. In de zomer verblijven hier en in het nabijgelegen Norsted acteurs die u laten zien hoe de Vikingen hier geleefd moeten hebben.
Rond het jaar 1000 is Leif de Gelukkige (zoon van Erik de Rode, die Groenland ontdekte) hier aangekomen en heeft hij de eerste aanzet gegeven voor de bouw van de nederzetting.

Dag 05 Red Bay

Vandaag staat geheel in het teken van de visvangst, historische walvisvaart en Canadese historie voor de Noormannen. In Red Bay is een museum dat gewijd is aan de 16e eeuwse walvisvaart. Nadat de Europeanen de walvissen op Spitsbergen, bij Jan Mayen en Groenland zo goed als uitgeroeid hadden, staken ze over naar de oostkust van Canada. Red Bay en Battle Harbour ontstonden in die tijd.

Dag 06 Gros Morne NP & Woody Point

Gros Morne is een indrukwekkend fjordengebied. De fjorden worden geflankeerd door immense tafelbergen die loodrecht uit zee oprijzen. In de valleien is een oerwoud van sparren, die door weer en wind een bijzondere groeiwijze hebben ontwikkeld, de zogenaamde tuckamore.
In de lagere, nattere delen is een moeras ontstaan waar tussen de mossen vleesetende bekerplanten en zonnedauw groeien. Verder zijn er buiten veel gewonere planten ook verschillende soorten orchideeën te vinden.

Dag 07 - 08 Zuidkust

De ongerepte zuidelijke kustlijn van Newfoundland brengt altijd iets nieuws. Met maar een paar kleine gemeenschappen, is dit de minst bevolkte kant van Newfoundland. Vele baaien maken het mogelijk om met zodiacs op onderzoek uit te gaan. 

Dag 09 Miawpukek (Conne River)

Rond 1822 is Miawpukek een plaats geworden waar mensen permanent gingen wonen. Daarvoor werd het gebruikt door de lokale bevolking (Mi'kmaw). Deze eerste bewoners trokken langs de oostkust van kamp naar kamp. In 1987 is het een reservaat geworden. Een bezoek geeft u meer inzicht in de lokale gebruiken en tradities.

Dag 10 Saint Pierre

Saint Pierre is een kleine stukje Frankrijk ten zuiden van Newfoundland. Al snel als u aan land gaat, voelt u zich in Frankrijk. 
Al hoewel het eiland ontdekt is tijdens een Portugese expeditie in 1520, zijn Engeland en Frankrijk lange tijd in strijd geweest over deze twee kleine eilanden (Saint Pierre en Miquelon). Uiteindelijk werden de eilanden in 1763 toegewezen aan Frankrijk. Er is een grote kolonie papegaaiduikers die per zodiac bezocht kan worden. 

Dag 11 St. John's NFL

Na het ontbijt ontschepen in St. John's. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

De reis begint en eindigt in St. John's NFL.

DataReisduurSchip
26 juni - 06 juli 202010 nachtenOcean Endeavour

Ocean Endevavour // max. 198 passagiers

Prijs per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijsBeschikbaar
Cat.1 4-pers. binnenhut€ 3.952,00VOL
Cat.2 3-pers. binnenhut€ 4.812,00VOL
Cat.3 2-pers. binnenhut€ 6.016,00VOL
Cat.4 2-pers. buitenhut€ 7.134,00VOL
Cat.5 2-pers. buitenhut€ 8.252,00VOL
Cat.6 2-pers. buitenhut€ 9.370,00VOL
Cat.7 2-pers. buitenhut€ 10.488,00VOL
Cat.8 2-pers. buitenhut€ 11.606,00VOL
Cat.9 2-pers. buitenhut€ 12.724,00VOL
Cat.10 2-pers. buitenhut€ 13.842,00VOL

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 21 november 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, expeditieparka die u na de reis mag houden, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar St. John's en v.v., transfers, benodigde overnachting(en), eventuele brandstoftoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutindeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 3-of 4-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling boeken of met drie of vier personen tegelijk. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-of 4-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag voor alleengebruik hut:

Indien u alleen reist en geen hut wilt delen met een andere passagier (d.w.z.een hut voor alleengebruik wenst), dan zijn onderstaande toeslagen:
Cat.3 t/m Cat.7  2-pers. hutten: 50%.
Cat.8 t/m Cat.10: 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Adventure Canada behoudt zich het recht voor, indien stijging van de olieprijzen hiertoe aanleiding geeft, om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, overnachting(en), evenals eventuele verlenging in Canada. 
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel naar St. John´s en v.v., afhankelijk van de beschikbare klasse van circa € 850,- tot € 1900,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.