Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise rondom de Saint Lawrencebaai

De reis begint in het historische stadje Louisbourg op het eiland Nova Scotia. Van hier zal de Akademik Ioffe / RCGS Resolute u meenemen langs de kusten rond de Saint Lawrence Bay. Maar eerst wordt het eiland Sable in het zuiden van het gebied bezocht. Voor de noordkust van Nova Scotia wordt het eiland Bird bezocht, voordat de reis verder gaat naar Îles de la Madeleine. Een groep eilanden met grote zandgebieden en aan de andere kant indrukwekkende rode kliffen. 
In Quebec wordt het stadje Gaspé bezocht. Op het eiland Bonaventure wacht een van de grootste kolonies Jan-van-genten ter wereld. Verder noordwaarts ligt het eiland Anticosti. Een groot deel van het eiland is Nationaal Park, vanwege de bijzondere flora. Langs de kust zijn vaak zeehonden te vinden.
Hierna steekt de Akademik Sergey Vavilov over naar Newfoundland. Hier wordt in het westen het landschappelijk prachtige Gros Morne NP bezocht. Als laatste volgen drie Franse eilanden, Francois, Saint Pierre en Miquelon, een bijzonder stukje Frankrijk overzee.
De reis eindigt weer in Louisbourg, vanwaar u huiswaarts kunt keren of uw reis kunt voortzetten met het bezoeken van een ander deel van Canada.

Akademik Ioffe & RCGS Resolute

Deze reis wordt uitgevoerd door twee schepen:
Expeditiecruiseschip Akademik Ioffe: max. 96 passagiers. 
Expeditiecruiseschip RCGS Resolute: max. 146 passagiers. 

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in Canada

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Sydney (Nova Scotia) en v.v. evenals benodigde overnachtingen op heen- en terugweg. 
Wilt u deze reis verlengen in Canada? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak bij ons op kantoor.  

Reis van dag tot dag

Dag 01 Louisbourg (Nova Scotia)

Deze scheepsreis begint in het historische stadje Louisbourg. Ondanks dat Engelse vissers het gebied eerder bezochten en er een kleine nederzetting stichtten, ging het gebied over in Franse handen. De Fransen bouwden in 1713 het nu gerestaureerde fort. In die tijd behoorde het fort tot een van de grootste havens van Noord-Amerika.
Na vertrek wordt u getrakteerd op de lokale specialiteit: kreeft!

Dag 02 Sable

In het zuiden van de Saint Lawrence Bay ligt het eiland Sable. Het eiland vormt de rand van de Grand Branks, een zandige ondiepte waarop honderden schepen vastliepen en zijn vergaan. 
Door deze ondiepten behoort de zee hier tot de rijkste viswateren ter wereld. Niet alleen mensen profiteren van deze rijkdom, maar ook de zeevogels die massaal in de omgeving broeden.
Het eiland is zo goed als onbewoond, slechts een handjevol mensen woont hier. Omdat het het leefgebied van wilde pony's was, heeft men deze dieren hier opnieuw geïntroduceerd en het eiland de statuur van NP gegeven.  

Dag 03 Bird Islands

Ten noorden van Cape Breton ligt de Bird Islands. Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze eilanden (Hertford en Ciboux) bewoond door duizenden zeevogels, zoals papegaaiduikers, alken, zwarte zeekoeten, drieteenmeeuwen en aalscholvers. Tevens zijn hier Amerikaanse zeearenden en grote groepen grijze zeehonden.
English Town is een interessant vissersplaatsje om rond te kijken. Er zijn verschillende plaatsen waar de kajaks te water kunnen worden gelaten. Zin in een sportieve ervaring, maar liever op land blijven? Er zijn tevens mountainbikes waarmee u op pad kunt gaan.  

Dag 04. Prince Edward

In Charlotte Town op Prince Edward werd op 01 juli 1867 ontstond Canada. Het is dus een mooie plaats om het 150 jarig bestaan te vieren.
Er zijn verschillende mogelijkheden om het eiland te verkennen. Naar de histroische plaats Charlotte Town, Cavendish Beach waar u Cows Ice Cream kunt proeven, een fietstocht over de Confederation Trail of the Coastal Drive, enthousiaste golfers kunnen een balletje slaan en kajakkers kunnen een tocht maken in Rustico Bay. 

Dag 05 Îles de la Madeleine

Îles de la Madeleine is een groep eilanden opgebouwd uit een zachte, dieprode zandsteen. Het onophoudelijke beuken van golven heeft de klifkusten geslepen tot prachtige sculpturen.
In het binnenland zijn zandvlaktes met ondiepe meertjes waar veel vogels zoals strandlopers en waadvogels in de zomer broeden en verblijven.
Op de eilanden zijn kleine gemeenschappen. De lokale bevolking leeft grotendeels van de visserij en vangst van kreeften en krabben. Veelal zijn de huisjes nog in traditionele kleuren geverfd, waardoor ze goed opvallen in het landschap.

Dag 06 Bonaventure & Gaspé

De Akademik Ioffe gaat voor anker bij Bonaventure. Een groot deel van het eiland heeft vanwege de bijzondere florade status van Nationaal Park gekregen. Met de zodiac wordt de Jan-van-gentenkolonie bezocht. Het is een van de grootste kolonies ter wereld. Het is prachtig om te zien hoe de vogels in de lucht hangen en dan loodrecht het water in schieten om de vis die gezien te vangen.

Dag 07 Anticosti

In de monding van de Saint Lawrence River ligt het eiland Anticosti. Hier wordt het koude zeewater uit het noorden gemengd met het warmere zeewater uit het zuiden. Hierdoor worden veel voedingsstoffen tot relatief dicht onder het oppervlak gebracht en dat trekt uiteraard dieren zoals zeehonden, dolfijnen en walvissen, maar ook veel vogels delen in de rijkdom.
Met een strandwandeling en een zodiactocht kan een deel van het eiland verkend worden.  

Dag 08 Gros Morne NP

Gros Morne is een indrukwekkend fjordengebied. De fjorden worden geflankeerd door immense tafelbergen die loodrecht uit zee oprijzen. In de valleien is een oerwoud van sparren, die door weer en wind een bijzondere groeiwijze hebben ontwikkeld, de zogenaamde tuckamore.
In de lagere, nattere delen is een moeras ontstaan waar tussen de mossen vleesetende bekerplanten en zonnedauw groeien. Verder zijn er buiten veel gewonere planten ook verschillende soorten orchideeën te vinden.

Dag 09 Francois

Francois is een klein eiland voor de zuidkust van Newfoundland. Aan het einde van een diepe fjord ligt een kleine gemeenschap. Bewoning startte hier rond 1700. Tegenwoordig wonen er nog ca. 100 mensen, die vrij geïsoleerd leven. Ze werden in 2013 verplicht om het eiland te verlaten, maar zo gewend aan hun vrijheid en manier van leven, hebben zij dit geweigerd.
Rondom de gemeenschap is een prachtig wandelgebied.  

Dag 10 Saint Pierre & Miquelon

Saint Pierre en Miquelon zijn twee kleine stukjes Frankrijk ten zuiden van Newfoundland. Al snel als u aan land gaat, voelt u zich in Frankrijk. 
Al hoewel de eilanden ontdekt zijn tijdens een Portugese expeditie in 1520, zijn Engeland en Frankrijk lange tijd in strijd geweest over deze twee kleine eilanden. Uiteindelijk werden de eilanden in 1763 toegewezen aan Frankrijk.
Er is een grote kolonie papegaaiduikers die per zodiac bezocht kan worden. 

Dag 11. Louisbourg

Na aankomst in Louisbourg zal worden ontscheept. 
Van hier kunt u huiswaarts keren of uw reis verlengen met bijvoorbeeld een fly-drive op Newfoundland. 

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Sydney (Nova Scotia).

DataReisduurSchip
28 juli - 07 aug 202010 nachtenRCGS Resolute

RCGS Resolute // max. 146 passagiers

Prijzen per persoon
Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief 5% niet terugvorderbare Canadese belastingen.

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijs
Beschikbaar
28 juli
MD 3-pers.€ 4.296,00ja
B 2-pers.€ 5.586,00beperkt
Superior€ 6.446,00beperkt
Superior Plus€ 6.618,00ja
Shackleton Suite€ 7.736,00ja
One Ocean Suite€ 9.370,00ja
Kajakken€ 598,00ja

Beschikbaarheid

Bijgewerkt t/m 26 juli 2019.

LOYALITEITSPROGRAMMA ONE OCEAN EXPEDITIONS:
Heeft u eerder een reis gemaakt met One Ocean Expeditions? Laat het ons weten, want u komt in aanmerking voor verschillende voordelen.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling boeken of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag voor alleengebruik hut:

Indien u een van de hutten voor alleengebruik wenst, betaalt u een toeslag:
50% toeslag bij alleengebruik standaard 2-pers. hut. 
100% toeslag bij alleengebruik suite.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie/thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfer van centrum naar schip en van schip naar hotel of vliegveld, gebruik van waterdicht jack, regenbroek, verrekijker, wandelstokken, waterdichte rugzak, informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

benodigde vluchten, aanvullende overnachtingen, transfers, eventuele brandstoftoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Mocht stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geven, dan behoudt de rederij zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten evenals eventuele gewenste verlenging in Canada. Stuur ons uw wensen of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak. We helpen u graag verder.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.